lördag 11 februari 2012

Äntligen en nytändning och ny inspritation från videon ANGEL BY MY SIDE med FRANK DUVAL - Och så kommer detta: Whitney Houston död!

Jag har inte hittat någon inspiration på mycket länge för att måla. Luften har totalt gått ur efter de sista fyra tavlorna i serien äventyret. Jag har inte kunnat fatta vad som hänt. Har provat både det ena och andra men penseln har varit totalt död, kall och ovillig.

Jag har letat låtar som jag kanske hade kunnat gå loss på. Men inget har velat vara med mig och leka. Men i kväll så kom det då äntligen. Låten och bilderna som passar till en gammal ide som jag haft men inget har blivit gjort av den. Jag har plockat delar ur den till andra tavlor. Nu är det tydligen dags då för att kladda ner hela iden på en och samma tavla.

Det ska bli kul att se om penseln vill vara med nu och leka. Den ska dansa efter musiken. Därför är det viktigt med rätt musik till den ide man har. Jag har hittat en låt som känns som den rätta.  Den är så underbar, känns i hela kroppen, den smeker själens strängar på ett visst sätt. Bilden ska själv leta sig fram ur musiken för att sen genom min pensel hamna på min duk. Alltid lika kul att se vad som blir. Vad musiken på sitt förförande sätt lockar fram. Om det stämmer nu av det jag känner så lockar den här musiken fram en del kvinnfolk!

Så nu är det väl dags då att måla tavlan. "Det är bättre med en kvinna i handen än tio i skogen"

Ha en fortsatt trevlig helg och var rädda om er
Med hälsning Stella

Video - Låten ANGEL BY MY SIDE med FRANK DUVAL 
Lyssna, titta och njut!

Änglars viskningar.
Du har en ängel i din närvaro, håll utkik och var uppmärksam på de små tecken som ges till dig. En ängel kan ta formen av en annan människa, barn och djur, det gäller att öppet sinne för att kunna upptäcka den

2012-02-12

Jag målade fram till 00.36 i natt. Sen hade jag fått nog. En del kvinnor hade då tagit plats på duken. Många tankar far omkring i huvudet under tiden jag målar. En del mer eller mindre knäppa. En del ord skriver jag upp. Här några jag skrev upp under tiden jag målade. * Du missade chansen, catwalk, du föll, klumpigt, äta dirty och lite annat som man inte skriver i en blogg. En del tankar och känslor är också svårt att sätta ord på, så då försvinner det bort.

En catwalk har tagit form nu på morgonen, eller en scen. Kan vara vilket som. Tio kvinnor kommer gående på rad för att visa upp sig. Alla olika men ändå lika. De har samma färg på kläderna, men går och står på olika sätt. Men en kvinna kan man se nedanför scenen. Kan hon ha ramlat ner, kanske skadat sig. Fallit helt enkelt. Hon ser lite arg ut, fast samtidigt glad. Ja! hon ser inte så glamorös ut som de andra. Tappat formen och stinget kanske. Så långt har jag hunnit på tavlan "Bättre en kvinna i handen än tio i skogen". Det gick väldigt fort när jag målade. På ett par timmar så var det stora hela gjort. Först ritade jag med kolkrita, sen bestämde jag mig för några färger. Efter det så fick penseln säga sitt till rytmerna efter den låt som hade knackat på min dörr. Och fort gick det, roligt var det. Men så var det helt plötsligt slut. Nu på morgonen tog det fart igen, något drev mig ur sängen tidigt. Och då var den stora frågan var jag skulle måla den kvinna som saknades, kvinnan i handen. Det var tyvärr hon som hamnade utanför, ramlade ner från scenen eller catwalken till allmänt beskådande. Ja! Den damen ser inte ut som de andra. Jag ska snygga till henne, men det är ingen brådska.

Här ett par foton på tavlan, en från i natt och

en från tidigt i morse.
Nu ska jag stila till den här tavlan under lite lugnare former. Men i natt brann det tydligen i knutarna, så det fanns ingen tid till det.
Och så det jätte tråkiga. Absolut helt kass!  Hörde för en liten stund sedan att Whitney Houston hittades död i natt. Klockan 00.55 i natt svensk tid var det över. En av de absolut bästa. Bara hoppas att hon sjunger med änglarna nu! Tur är väl att det inte finns några droger i himlen, så hon sjunger säkert bättre nu! Framför allt önskar jag att hon fått ro och slippa det helvete som drogerna ställer till med. Stackars Whitney vilket helvete hon måste haft. Och kan man tänka sig, folk sitter och buar ut henne när hon går av scenen när hon inte orkar.  Alltså inte speciellt långt innan dödsfallet. Kan man kalla det mobbing? En känslig person kan ta mycket illa vid sig! Dåligt gjort i alla fall av mobben!

2012-02-13
Jag har hunnit läst på lite mera om Whitney, innan lyssnade jag bara på hennes musik, som jag verkligen älskat. En röst som berör själens strängar. Tog aldrig reda på något annat om henne. Men nu som sagt har jag kollat runt lite och det är verkligen en sorglig historia på många sätt, en sorglig historia som utspelar sig hos många idag. Inte bara hos mega stjärnorna! Tragedier av oanade format!

Festade med dottern

Dumt att festa med sina barn! Det är vad jag tycker! Väldigt dåligt! Stackars flicka att behöva se det här som hände med hennes föräldrar och då speciellt modern. Hon måste ha varit fullständigt skräckslagen. Inte undra på att hon hade panikångest. Jag har sett en bild på tösen, där hon nitar fast ögonen på sin moder. Hemskt att se den blicken! Fy fasiken! Klistrar in bilden! Så sorgligt och så otäckt. Varför gjorde inte vänner något. Sjukt.


Och inte nog med drogerna så blev hon sjuk i en dödlig sjukdom lungemfysem. Och det är väl ingen skojsig sak att få. Svårt att andas, svårt att äta, problem med halsen. Hela kroppen blir påverkad på grund av syrebrist. Effekten av det här blir att man går ner i vikt, andas med öppen mun, blir trött, syrebristen påverkar hjärnan så man ser väl groggy ut för jämnan, man glömmer säkert saker, får svårt med balansen. Troligen kan man nog se påverkad ut utan att vara det. Så Whitney hade dubbelt upp att tampas med. Kan inte ha varit roligt. Inte bara rökningen har påverkat hennes lungsjukdom, även alkoholen har en negativ effekt på den. Nu är det väl bara att hoppas att hennes dotter tar sig över det här och snabbt lämnar det här drog relaterade livet.

Länk: Dödsorsaken klar – så dog Whitney

När polisen genomsökte svit 434 på Beverly Hilton hittade de flera receptbelagda preparat. Enligt TMZ fanns bland annat Lorazepam, Valium och Xanax, tillsammans med starka sömnmedel.
Och tabletterna, i kombination med alkohol, verkar vara det som blev 48-åriga Whitney Houstons död. 

Whitney fick medicin från samma apotek som Jackson. Nu ska polisen förhöra Houstons läkare.

Whitney Houston ska under lördagen ha druckit både öl och champagne. Whitney Houstons mediciner blev tillsammans en dödscocktail. Det fanns flera förpackningar med bland annat de narkotikaklassade läkemedlen Lorazepam (ångestdämpande), Valium (lugnande), Xanax (antidepressiva) och starka sömnmedel i hennes hotellrum. Var för sig är det läkemedel mot psykiska besvär, som sömnsvårigheter och ångest. Tillsammans kan de leda till döden. Dessutom fanns smärtstillande ibuprofen och medicinen Midol, mot mensvärk, och amoxicillin, mot bakterieinfektioner. Den sistnämnda ska ha varit mot halsproblem.

Sjukt! Hur kan en läkare skriva ut allt det här till en alkoholist och knarkare? Borde väl den läkaren veta att det är lika med att bjuda in döden? Fattar till och med någon som inte är läkare! Men det görs så här även inom vård sjukvård. Läkare vet att folk krökar och har stora problem, ändå skriver dom ut livsfarliga mediciner till dessa personer som har drogproblem? Hur smart är det?

Tro får man ju alla göra och jag tror det fanns något annat som var med och spökade i Whitneys hälsa, något som var med och bidrog till att hon avled. Vi får väl se vad obduktions resultatet visar om några veckor.

Familjen planerar nu att så snart som möjligt, förmodligen redan i morgon, flyga Whitney Houstons kropp till New Jersey där man ska begrava henne.

Idag skiner solen och det ser så fint ut. Funderar på att gå ut på promenad, penseln får vänta till senare "tror jag"

2012-02-14 
Det har varit så mycket konstigt ändå sedan den elfte. Så det är väl bara att spä på med mera.  Igår såg jag några vackra moln på mitt favoritställe, plockade fram kameran och kunde bara bli förundrad. På kort tid hade de här molnen bildat en fågel "örn" och en ängel med trumpet. Jag såg dem tydligt!

Idag läste jag en grej på aftonbladet. De har en liten undersökning på om man tror på spöken eller om man varit med om något övernaturligt.  Jag kopierade några frågor och svar som jag kände för. Och som verkligen intresserar mig. För det är väl så här jag kan uppleva saker ibland, så det var ju verkligen kul att aftonbladet tog upp det här just nu. Som på beställning. Tack aftonbladet!

Polgara Källman svarar på frågor om det övernaturliga.

-Finns det verkligen spöken?
-Spöken är personer precis som du och jag fast i en annan fysisk kropp.

-Hemma hos oss försvinner saker på märkliga sätt. Kan spöken eller andar ta eller gömma saker på märkliga ställen?
-Ja det kan de göra ifall de är starka och vill berätta något för oss eller busa. Personligen tror jag  även på annat som skojar med oss människor.

-Om spöken finns, varför finns det inga bevis för att de gör det?
-Fast de visar ju sig hela tiden. Vi kanske behöver lära oss att bevis kan vara upplevelser och känslor. När tiden är mogen tror jag att det kommer bevisas även vetenskaplig. Dagens mystik är morgondagens vetenskap.

-Natten till den första oktober drömde jag att min mormor gick bort och att hon sa adjö. Nästa dag hittade jag henne död i soffan hemma hos sig. Hade ingen föraning, fanns inget som visade på att hon skulle vara dålig. Kan någon så snabbt kommunicera efter döden? Dvs säga farväl direkt?
-Ja verkligen, hon kände nog att du behövde det. Sen kan det ta ett par veckor eller månader innan man får kontakt igen.

Vacker var hon när det ville sig! En super star eller varför inte en mega stjärna!
Hon var själ och hjärta när allt annat lät som plast.
Video - Whitney Houston - I Will Always Love You

2012-02-18 - Whitney begravs – i USA:s farligaste stad.
Det var i New Hope Baptist Church Whitney Houston började sjunga -
och det är här som de nära kommer att ta avsked.
Hit kommer Whitney Houston den 18 februari 2012 för den eviga vilan.
Men i Newark finns ingen frid.

Whitney Houstons begravning.
Sändningstider
Idag 18 Februari, 17:00 TV4 News
Idag 18 Februari, 17:00 Sjuan

Video - Whitney Houston Live in Hamburg 17-05-2010 "Jesus Loves Me"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Änglars viskningar.

Du har en ängel i din närvaro, håll utkik och var uppmärksam på de små tecken som ges till dig. En ängel kan ta formen av en annan människa, barn och djur, det gäller att öppet sinne för att kunna upptäcka den.

Anonym sa...

Halloj

Va kusligt de e. Du målade till 0:36. De dom skriver i dag kunde ju inte du veta då.. 0:36. Kan ju va exakt den tiden hon dog.

Aftonbladet skriver.

HON LÅG LIVLÖS I BADET

Lördag kväll:

Vittnen uppger att Whitney Houston festar ”högljutt” på lyxhotellet Beverly Hilton.

Cirka 23.30:
Stjärnan går in i badrummet i sitt hotellrum och stänger om sig.

Cirka 00.00:
Hon pratar med mamman Cissy Houston om förfesten till Grammygalan som de skulle på. Mamman märkte inget ovanligt.

Cirka 00.30:
Över en timme har gått. Stylisten, frisören och livvakterna blir oroliga över att hon inte kommer ut från badrummet. Gruppen knackar – när Houston inte svarar tar sig frisören in i badrummet – och hittar henne livlös under vattnet. En livvakt drar upp Whitney Houston och påbörjar återupplivningsförsök.

00.43:
Någon larmar polis om den livlösa stjärnan. Ambulanspersonal skyndar till rummet på fjärde våningen på Beverly Hilton och ser säkerhetspersonalens återupplivningsförsök. Då är det redan för sent.

00.55:
Stjärnan förklaras död av läkare.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14362550.ab

Kram mia

Stella sa...

Ja! Lite lustigt är det nog. Jag har försökt hitta en tid när jag skrev inlägget den 11/2 men hittar ingen. Jag vet att det var på kvällen, men hur sent? Jag satt på nätet och letade låtar. Hittade den här låten av en händelse och fastnade tvärt för den.

Låten ANGEL BY MY SIDE med FRANK DUVAL

Då skrev jag inlägget. Synd jag inte hittar tiden. Börjar själv bli lite undrande? Jag ska försöka leta fram tiden på något sätt! Konstigt är det iallafall.

Stella sa...

Jag har hittat något. 20.20 la jag upp inlägget. Då hade jag hittat låten. Kanske vid 20.00 tiden.

Kerstin sa...

Ja det var riktigt tragiskt att hon dog så ung, hon har gett världen så mycket. Ibland sker det saker hos oss med oss som vi inte kan förklara och det är jag så tacksam för. Oförklarligheten i världen är en gåva.
Kram till dig och en vacker allahjärtans dag.

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Yrkesinformation

Arbete:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation.


Att tänka på:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser.

Som socialsekreterare har man tystnadsplikt.

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se