Jag måste ju påstå att jag blir förbannad. Det duger tydligen inte till svenska politiker att göra ett bra jobb i Sverige. Ingen vill stanna i Sverige, alla sticker utomlands. Det kan man ju se på b.la vanvårdsutredningen som tagit över 6 år att få klar, den är fortfarande inte färdig. Hörs inte ett knäpp från Maria Larssons håll. Det skulle bli en upprättelse väldigt snart, men den lyser med sin frånvaro?
Jag tänkte på det där Carl Bildt sa om att världen inte bara består av Skövde. Det kan jag förstå att han tycker med ett sommarställe "lyxställe" i Kroatien. Då är nog inte Skövde så spännande! Men han borde nog hålla sig i Skövde med svenska skattebetalares pengar.
Stora belopp försvinner från Sverige och statskassan pågrund av allt utlandsjobb alla statsråd och ministrar verkar ha. Inte nog med det så försvinner massor av pengar på bistånd till andra länder. Sen har vi ju EU, vad kostar inte det? Sen har vi ju invandringen till Sverige från andra länder, vad kostar inte det? Vad blir egentligen över till den vanliga svenska arbetaren?
Jag måste ju påstå att det här var osmakligt att läsa! Så simpelt och lågt av de folkvalda politikerna, de som i förtroende fått uppdraget att styra Sverige på ett bra sätt. Någonstans tycker jag dom har brutit förtroendet till folket. Duger inte Sverige till dem? Är det så att det enda dom strävar efter är att få komma utomlands och leva gott. Var det därför dom tog jobbet? Herre Gud! Dom är ju folkvalda, har dom inte förstått det? Har dom förstått så missbrukar dom förtroendet till Svenska folket!
Ministrarna väljer femstjärnigt boende – skattemedel läggs inte sällan på sviter. Håkan Juholt (S): Jag utgår från att de prioriterar återhållsamhet.
Återhållsamhet och måttfullhet ska vara nyckelord när skattepengar går till restaurangbesök.
7 glas vin var vid ministerns middagsmöte
Polisen ser över anmälan
Hans Jonasson menar att Håkan Juholt med stor sannolikhet kände till reglerna för riskdagens ersättning.– Om det vore en lärare eller sjuksköterska som lurat sin arbetsgivare på de här summorna hade de fått stå till svars. Men är man en hög politiker så verkar man kunna undgå reglerna.
Och så var det ju självklart smygmoderaterna socialdemokraterna som också var tvingade att utmärka sig! Men det var ju inte första gången dom visat att dom hellre håller till höger. Blåare än blåare! De passar in i smurf-stan dom med!
Heja på socialdemokraterna! Vem ska man rösta på nästa val? Inte sossarna och inte aliansen. Vad finns kvar? Finns några politiker som inte plundrar statskassan? Jag har iallafall hört att några soffliggare börjat härskna i. Nästa val så röstar dom, men inte på smurfarna!
Liksom många riksdagsledamöter har S-ledaren två bostäder, en permanent på hemorten och en för övernattning i Stockholm under arbetsveckorna. En kontroll drygt två år tillbaka, från juni 2009 till i dag, visar att S-ledaren låtit skattebetalarna stå för hela hyran hela tiden, trots att även Åsa Lindgren stått på avierna från fastighetsbolaget Heba. Ville ha mer pengar! Varje månad har Juholt kvitterat ut 6 571 kronor till hyra och hundra kronor till hushållsel från riksdagen, visar dokumenten. Det har gett honom cirka 180 000 kronor fram till i september i år och är dubbelt så mycket som det hade kostat om sambon stått för hälften.
2 Som mest kan man få 8 000 kronor per månad, plus ersättning för hushållsel med 100 kronor i månaden.
3 En lägenhet som delas med någon annan ska ersättas endast till hälften. Även bidraget till el ska halveras.
4 Det är upp till riksdagsledamoten själv att anmäla förändringar i övernattningsboendet, vilket kan leda till justeringar av ersättningen från riksdagen.
Källa: Riksdagens ledamotsservice
Samma lön som Reinfeldt
Ålder: 49 årBor: I Oskarshamn och i Västertorp, Stockholm.
Familj: Åsa Lindgren och två söner från ett tidigare förhållande.
Tjänar: 144 000 kronor per månad. Socialdemokraterna har ett beslut om att S-ledaren alltid ska tjäna i nivå med statsministern. Därmed betalar partiet mellanskillnaden mellan Juholts riksdagsarvode på 56 000 kronor i månaden och Fredrik Reinfeldts lön på 144 000 kronor.
Bostadsfifflet vanligt bland svenska politiker
Politikernas tveksamma fastighetsaffärer
Sofia Arkelsten (m)
Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten skaffade i början av 2000-talet ett hyreskontrakt på populära Södermalm i Stockholm - men slapp undan bostadskön. 2002 avslöjade Uppdrag Granskning en härva av svarta lägenhetsaffärer i huset – som ägdes av Peder Dahlborg, en av Stockholms mest ökända svartmäklare. Till Uppdrag granskning sa Sofia Arkelsten att hennes far Bo Arkelsten ordnat kontraktet, men hävdade senare att hon fått lägenheten via en bekant till familjen.
Ulf Kristersson (m)
2008 fixade Stockholms socialborgarråd, Ulf Kristersson, en våning på Södermalm via sina kontakter inom Ersta diakonisällskap. Lägenheterna skulle först och främst gå till sjuka och utsatta kvinnor. Stockholms stad hade vid tillfället ett vårdavtal för flera miljoner med sällskapet. När Kristersson lämnade våningen på Södermalm flyttade han till en lägenhet han fått via kontakter inom fastighetsbolaget Einar Mattson - vars vd är en god vän till familjen.
Laila Freivalds (s)
Dåvarande justititieministern Laila Freivalds hyreslägenhet på Kungsholmen i Stockholm omvandlades år 2000 till bostadsrätt. Ministern gjorde ett miljonklipp när hon köpte lägenheten till långt under marknadsvärdet. Samtidigt hade regeringen drivit fram en ny lagstiftning för att hindra utförsäljningen av allmännyttiga bostadsföretag.
Wanja Lundby-Wedin
LO-ordföranden fick en nybyggd vindsvåning med takaltan på en av Stockholms bästa adresser - genom fackets eget fastighetsbolag. Fem år tidigare, 2005, kritiserades hon för en annan fastighetsaffär. Då hade hon genom ett triangelbyte med hjälp från kontakter på Byggnadsarbetareförbundet, Lärarförbundet och Metall fått tag på en 160 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm. Hon ordnade även en lägenhet till sonen via facket.
Lars-Erik Lövdén (s)
Under sin tid som bostadsminister kämpade Lövdén mot att fastigheter ägda av kommunernas bostadsbolag skulle säljas till hyresgästerna. Men när hans egen trea på Östermalm 2006 omvandlades till bostadsrätt var han snabb att skriva på kontraktet. Enligt en överenskommelse mellan de privata fastighetsägarna och Stockholms kommun skulle lägenheten ha lämnats till den kommunala bostadskön. Dessutom fick Lövdén en renovering innan flytten - något som den tidigare hyresgästen, en 95-årig kvinna, efterfrågat men inte fått.
Göte Bernhardsson (s), Kjell Nordström, Maria Öberg (s) och Berit Högman (s)
Samtliga s-politiker fick lägenheter via stiftelsen Allmänna Barnhuset - utan att behöva stå i kö. Göte Bernhardsson lämnade över lägenheten till sin dotter.
Göran Persson (s) och Anitra Steen
Före detta statsministern Göran Persson och hans fru, dåvarande Systembolagschefen Anitra Steen, stod inte i någon bostadskö. Ändå fick de 2006 snabbt en övernattningslägenhet mitt i centrala Stockholm, tack vare fastighetsbolaget Wallenstam. I styrelsen för fastighetsbolaget satt en före detta finansminister och en av Systembolagets styrelsemedlemmar.
Lars Ohly (v)
I början av 2000-talet hyrde Lars Ohly en möblerad lägenhet i andra hand. Efter att ha kommit överens om hyran och att ha skrivit kontrakt drog han uthyraren inför rätta. Han menade att hyran var orimligt hög och krävde den privata uthyraren på 52 000 kronor.
Anders Borg (m)
2009 avslöjades att finansminister Anders Borg bodde i en studentlägenhet som tillhör försvarshögskolan. Enligt stiftelsen som hyr ut lägenheten skedde allt enligt reglerna, men ministern fick skarp kritik
Maj Britt Theorin (s), Rune Molin (s), Gabriel Romanus (fp), Caroline Silverudd Lundbom (fp), Viviann Gunnarsson (mp) och Beatrice Ask (m)
När hyresrätterna omvandlades till bostadsrätter under första halvan av 2000-talet köpte samtliga politiker loss sina lägenheter - och tjänade miljonbelopp.
Stig Malm (s)
1988 framkom att Stig Malm fixat förtur i bostadskön åt sin dotter.
2011-11-17
Åkte på lyxresa för skattepengar
Trafikborgarrådet Ulla Hamilton bodde på lyxhotellet Millennium Plaza.
Toppmoderatens USA-tur kostade 100 000 kr
Stockholm stads trafikborgarråd Ulla amilton (M) åkte på tjänsteresa till New York och slog på stort.
Två nätter för tre personer i staterna gick loss på 100 000 kronor.
– Jag ville kunna sova bättre, säger hon.
2 kommentarer:
Fy fan va äckligt trött jag blir när jag läser detta. Det är för jävligt att dom ska få rida på vågen på vår bekostnad. Att det aldrig kan finnas en enda politiker som INTE försöker utnyttja tilliten dom fått från skattebetalarna! Dom är så avlägsna från vårt sk vardagsliv och så är det ändå dom som ska ta tillvara på våra intressen. Dom ser endast till sig själva .... En skam.
Ja! visst är det både skamligt och äckligt! Dom verkar inte ens skämmas! Ingen heder och moral. Man undrar ju hur dom blev sådana? Dom bryr sig inte även om dom åker dit, de avgår iallafall med hög lön varje månad eller pension, så det spelar nog ingen roll för dem om de blir petade! Så borde det inte få vara. Dom som alla andra får väl söka a-kassa, söka jobb på arbetsförmedlingen. Eller så får dom väl söka socialbidrag.
Varför ska inte det duga åt dom, det är ju dom som skapat det. Vi ska ha så, varför inte dom? Varför skapar dom regler och lagar som dom inte vill följa själva?
Skicka en kommentar