lördag 15 oktober 2011

Vanvårdsutredningen - Vilka är det som regeringen handplockar, vilka är det som duger och får komma? "Antalet platser är begränsade till upprättelseceremonin" - åter igen utanförskap! - I skydd av Håkan Juholt affären smyger regeringen nu ut med information om de vanvårdade och den upprättelseceremoni som ska hållas - Kön minskar!

Nu på morgonen när jag skulle upp på nätet så var datorskärmen helt svart. Jag fick starta om datorn och gå in på gästkontot istället för mitt vanliga konto.

Har sovit gott inatt, men ändå kände jag mig väldigt ledsen när jag vaknade. Samtidigt med morgonens första kaffe så stod det klart för mig varför.

Några rader som stod skrivet på regeringens hemsida, regler gällande ceremonin. "Antalet plaster är begränsade". Dessa få ord har gjort mig oerhört ledsen. Det här är helt ofattbart för mig att man inte har plats till alla som har låtit sig intervjuas. Människor som låtit andra ta del av deras trasiga liv.  Trasiga liv som politiker och myndigheter står som ansvarstagare till. Nu ska alltså en del väljas bort, en del får inte vara med. Hur säger dom till den personen när denne ringer för att boka sig till upprättelseceremonin. Ska dom säga: - Tyvärr det finns inte plats för dig! Du får inte komma!

Sjukt! Det är skadade och sjuka människor som de handskas med! Har dom gjort det här i ren ondska "elakhet", strö mer salt i såren? Eller beror det på deras dumhet, okunskap och ointresse! Den här upprättelseceremonin som ska hållas kanske bara är ett spel för gallerian, för att det ska se fint ut på utsidan. Den är väl gjord med tanke på media.

Utanförskap! Där hamnar nu några människor när de får ett nekande på inbjudan av regeringen, ett utanförskap som de redan befinner sig i, ett utanförskap som våra politiker redan fixat åt dem sedan tidigare, i barndomen och ungdomen. Och så gör dom det igen, i upprättelseprocessen! Det slår faktiskt knut i huvudet på mig med bara den här tanken. Den är så ogripbar, den blev alldeles för stor för mig för att kunna förstå. Är det här myndigheters och politikers sätt att visa sin makt! Visa att dom kan trampa på dig! Och du kan inget göra åt det!

Det är något riktigt absurt i detta! Några hamnar åter igen utanför, får inte vara med, duger inte. Tyvärr! det finns ingen plats till dig! Åter igen talar våra politiker om för människor att dom inte har samma värde som andra.
Vilka är det som regeringen handplockar, vilka är det som duger och får komma?

Åter igen ett övergrepp från politiskt håll. Är det verkligen någon som tror på att det kommer att bli bättre för framtidens barn? Här sitter människor och handskas med barn när dom inte har den minsta susning om vad dom håller på med. Mänsklighet och medkänsla har dom ingen koll på. Bort med dom från de här stolarna, avlöna någon som vet vad den håller på med.  Kan man verkligen fortsätta framåt och lägga det här bakom sig och tro att dom styrande tagit lärdom av det som hänt! Det står väl väldigt solklart just nu att dom inget lärt av den här utredningen som hållit på under minst 6 år.

Det går att läsa på barn och äldreminister Maria Larssons hemsida att regeringen ska lära av utsatta barn. Men för fan! Borde dom inte kunna det här innan dom får dessa höga poster i samhället? I skolan får man lära! Tydligen missade dom också skolan!?

"Regeringen ska lära av de utsatta barnen - Nu stärker regeringen barns rättigheter. De ska kunna uttrycka sina åsikter och myndigheter, befattningshavare och andra som påverkar barns levnadsvillkor ska ha kännedom om hur barn upplever sin situation, säger barn- och äldreminister Maria Larsson i en debattartikel i Aftonbladet 26 september. Barnombudsmannen får i uppdrag att särskilt lyssna till barn och unga med skyddade personuppgifter och barn som utsätts för våld och andra övergrepp."


Jag ska fundera vidare på det här. Lite funderar jag på om det går att lita på vad föreningarna skriver på sina hemsidor. Kanske är det dax även för dom som inte är ansluten till en förening, dax för dom att ta kontakt med dom som skötte utredningen. Ta en kontakt för att få veta fakta i vad som händer runt skadeståndet. Nä! för jag litar verkligen inte på de föreningar som finns!

Ursäkt till vanvårdade fosterbarn.

I skydd av Håkan Juholt affären smyger regeringen nu ut med information om de vanvårdade och den upprättelseceremonin som ska hållas.

2011-11-03 - Jag fyller på med senaste nytt angående vanvårds ceremonin. 
Det tog ju ett tag innan föreningarna nappade på att platserna inte skulle räcka till. Det är först nu de börjar
beklaga och ojja sig. Men nog måste de väl ändå ha känt till det en längre tid? Nu finns inga platser kvar. Hur många till vill komma på detta spektakel? Bryr sig verkligen företrädarna i föreningarna om att en del hamnar utanför ursäkten och ceremonin? Jag tror inte det. Huvudsaken de själva får sola sig i blå hallen en stund. Jag tror det finns en del människor som skulle ha mycket större anledning att befinna sig i blå hallen och få ursäkten av staten. Jag tror en del som var snabba med att skaffa sig en plats där inte alls borde vara med. Så det här blir allt en lustig grej! Inte alls seriös från varken vår regering eller från föreningarna. Efter alla turer som varit runt detta så känns det mest som det kommer att bli ett stort barnkalas. Jag personligen skulle bara skämmas att närvara vid denna ceremoni! Bara så jäkla skitdåligt alltihop! Falskt och äckligt.

Besvikelse inför upprättelseceremoni
Ett par hundra personer riskerar att inte få plats på upprättelseceremonin för dem som i barndomen for illa i fosterhem.
Men arrangörerna har inga planer på att byta lokal eller fördubbla ceremonin, utan hänvisar till SVT:s direktsändning.

Video - Native American Indian
16 november 2011
Kortare kö till upprättelseceremoni
Då ska vi se om regeringen kan frigöra några platser till så alla som vill komma på upprättelseceremonin  får plats. Nu är det ca 80 ynka platser som saknas. Undra om Yvonne Domeij har kommit med nu? Hon stod ju tidigare som reserv.

"Färre personer än befarat står utan plats till den upprättelseceremoni som hålls i Stockholms stadshus på måndag. Ceremonin är för dem som i barndomen for illa i fosterhem.
Redan innan anmälningstiden gick ut var alla platser fullbokade och ett par hundra personer stod på reservlistan. Fem dagar före ceremoni hade kön kortats till 80 personer, enligt socialdepartementet. Orsakerna är återbud och omplaceringar så att ytterligare 115 platser frigjorts."

4 kommentarer:

Anonym sa...

..SVEKET..

Yvonne Domeij, forfattare till Trasdocka sa...

Jag fördes bort och våldtogs av Barnavårdsnämndens egen barnläkare och dumpades sedan utomlands som barn. Detta har jag, under 3½ års vånda, skildrat i min bok Trasdocka (Ordfront 2006). Jag intervjuades också i Utredningen om vanvård i den sociala barnavården. Efter det fick jag tolv terapitillfällen som plåster på såren. Nu i höst, efter att en bred överenskommelse om
kompensation till de vanvårdade kommit till stånd, skulle regeringen bjuda in oss vanvårdade till en upprättelseceremoni i Stockholms stadshus och jag räknade självfallet med att kunna delta. Men när jag ringde det uppgivna numret fick jag höra att det var fullbokat och att jag bara blir ställd på en reservlista. Så går det till när samhället ska be oss vanvårdade om ursäkt. Bara det faktum att man tar en för liten lokal säger väl allt? Varför tog man inte Globen? Man känner sig tillintetgjord: som barn blev man vanvårdad, som vuxen vantrodd och nu på ålderns höst vanhedrad i stället för hedrad. Jag känner själv 15 personer som vanvårdats som barn inom samhällsvården. Utredningen tog med 1000 och nekade 1000 pga. att de enligt utredarna anmält sig för sent. Alltså kände regeringen väl till att de vanvårdade var många fler än de 1100 platserna i Stadshuset. Jag tror Reinfeldt m.fl. har velat hålla detta i litet format för att det inte ska synas hur oerhört omfattande vanvården varit och hur enormt många som drabbats. Det har satts i system att kommuner auktionerar ut fattiga till lägstbjudande. Senare lagstiftning har på intet sätt förändrat denna policy. Därför försöker man förminska det synliga problemet genom att erbjuda en alltför liten lokal. Man begränsar även möjligheten att anmäla sig genom att bara ta emot anmälningar per telefon, vilket i mitt eget fall försvårat pga. att jag har 50 % hörselnedsättning. Varken mail eller vanliga brev togs emot. Jag kommer INTE att sitta hemma och se på när er ceremoni direktsänds i tv. I stället kommer jag stå utanför Stadshuset och sälja min bok. Utredningen hemligstämplar min berättelse i 40 år. Av yttrandefrihetsskäl ska jag därför göra den tillgänglig till självkostnadspris: 20 kr.
Enl. FN/Röda Korset är våldtäkt av myndighetsrepresentant under tjänsteutövning tortyr och jag är Stockholms stads tortyroffer. Har verkligen tortyr utövats i Sverige? Ja, det har det och det har mörkats i åratal och jag är inte det enda offret, men jag lever fortfarande och protesterar mot mörkandet, bortförklarandet och förminskandet av problemet.

Yvonne Domeij

stella sa...

Hej

Tack för kommentar hos mig. Jag har ofta undrat vem som höll i trasdockan. Nu vet jag det! Är så glad att du skrev lite av din berättelse hos mig. Och speciellt glad är jag ju för att ha fått beviset på att jag hade rätt. Regeringen har handplockat vissa som får vara med i blå hallen. Allt är nog noga planerat. Dom kan ju göra precis som dom vill bakom vår rygg. Jag vet inte om det finns någon sanning i det här, men det ska tydligen bli lika med ersättningen, det handplockas vilka som ska få den. Det blir de lite finare som lyfter det bidraget. De riktigt utslagna lär ju gå tomhänt. Så det är som det alltid varit, de som verkligen är felbehandlade kommer att gå lottlösa, det är de andra som tar hem vinsten. Dom som såg att det gick att göra affär på olyckliga och hårt drabbade människor.Och det här mönstret passar våra politiker bättre, det bli lite mer glamour över det. Den riktiga bilden av det hela är ju verkligen bäddat för en skandal. Inte fasiken vill dom ha in trashankarna i BLÅHALLEN!
Jag har iallafall blivit påmind de senaste dagarna om att politiker och myndigheter är sig precis likt som de alltid har varit. Kan dom köra dig till helvetet så gör dom det och uder tiden så skrattar dom och mår bra. Helt utan samvete och empati.

Med hälsning Stella Eklund Karlsson

stella sa...

Ju mer jag tänker på det här, ju jäkligare tycker jag det blir. Om någon skulle ha haft en biljett till upprättelsen och Blå Hallen så är det Yvonne Domeij. Jag kommer så väl ihåg hennes trasdocka, hon var väl en av de första i det här upprättelse tåget. Hon om någon borde ha fått en skriftig inbjudan från regeringen. Hon borde inte ens behövt ringa för att boka sig. Och till råga på allt bli kränkt och förnedrar och slängd på sophögen. Hon fick bli reserv, hur det är idag vet jag inte? Fick hon någon reservbiljett?

Jag är verkligen bestört och ledsen på hennes vägnar!

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Att tänka på: Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser. "Som socialsekreterare har man tystnadsplikt."

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se