Världen blir vad vi gör den till

Nu växer ett nytt samhälle fram - "Det sjunkande skeppet!"
Diverse notiser och länkar under några år som gått! Jag fyller på med lite nytt ibland!

05-09-2014
Mursal Isa toppar Miljöpartiets landstingslista och står som nummer två på kommunlistan i Borlänge. Han får med stor sannolikhet betydande uppdrag efter valet.

Mursal isas agerande har dock fått valansvariga i Borlänge att kalla in honom till samtal:

– Det som hänt är djupt olämpligt, säger Lars Ivarsson.

Enligt uppgifter till välnämnden ska Isa har hjälpt till att rösta och agerat på ett sätt som en politiker inte bör göra.
– Det finns inget förbud i vallagen mot att hjälpa någon. De som sitter i vallokalen kan, och får, hjälpa till om någon har svårt att stoppa i valsedlar. Vi har tagit in honom och gjort fullständigt klart vad som gäller, säger Lars Ivarsson.

Och pekar på att det i vallokalen enbart ska finnas de som röstar och valförrättarna.

– Valförrättaren avvisade politikern ur vallokalen. Han har också varit lite för nära valsedlarna och skickats ut i mittgången i Kupolen, säger Lars Ivarsson.

14-07-2014
Hotar att lägga ner flyktingboende.
Svalövs kommun i Skåne hotar att lägga ner ett av kommunens flyktingboenden om inte antalet flyktingar till orten minskar. Kravet formuleras i ett öppet brev till Migrationsverket från ledande politiker i kommunen. Hotet kommer sedan Migrationsverket beslutat om ett nytt flyktingboende i kommunen. Politikerna anser att informationen kommit alldeles för sent. Migrationsverket vill avvakta med kommentarer tills de svarat på brevet.

3 juli 2014
Nelda Morosini Oelze, teamledare på Migrationsverkets mottagningsenhet i Västerås, informerar om det tillfälliga asylboendet i Torpa.

I måndags bekräftade Daniel Tocca det, som många Torpabor trott – att Kung Karlsgården blir ett tillfälligt asylboende. De första flyktingarna hade då redan flyttat in under helgen.

– Vi känner oss överkörda. Det fanns inte en chans att ens få yttra sig. Vi har inte fått veta någonting, sade en Torpabo som kom till öppet hus på bygdegården.

1 jul 2014

Flyktingar till Kung Karlsgården i Kungsör

I fredags berättade Bärgslagsbladet/Arboga Tidning att företaget Carewell Group AB köpt det gamla HVB-hemmet i Kungsör. Då var det ännu oklart om vilken slags verksamhet som skulle öppna. Bbl/AT kan nu berätta att företaget bekräftar att de skrivit på ett avtal med Migrationsverket om att bedriva ett tillfälligt asylboende på Kung Karls-gården.

Under helgen flyttade de första flyktingarna in.
– Tanken är att ta emot upp till 70 flyktingar, men det finns kapacitet för fler, säger Daniel Tocca.
Avtalet med Migrationsverket är endast kortsiktigt, berättar Daniel Tocca.
Tanken är att Kung Karlsgården ska bli ett HVB-hem, som sagts tidigare.
– Det har hela tiden varit vår inställning. Men då det har dragit ut på tiden med hur organisationen ska se ut, blev det här en tillfällig lösning, säger han.

Avtalet är skrivet så att det kan förlängas flera gånger, därför vet inte Daniel Tocca exakt hur länge Migrationsverket tänker bedriva asylboende i lokalerna.

Då avtalet blev klart i torsdags kväll har inte företaget hunnit informera alla som bor i närområdet.
– Det är självklart önskvärt att vi kunnat sprida informationen med mer framförhållning. Men då allting har skötts så väldigt snabbt har vi inte hunnit prata med alla än. Det vi har hunnit med är att vi har pratat med de allra närmsta grannarna, säger Daniel Tocca.

I morgon onsdag kommer ett öppet hus att hållas på Torpa Bygdegård mellan klockan 13 och 18.
– Där kommer vi, och representanter från Migrationsverket, att finnas på plats för att svara på frågor från de som kommer dit, säger Daniel Tocca.
Anders Larsson bor i Torpa och har inte nåtts av informationen. Han tycker att det hela har skötts dåligt av Carewell Group AB.

– Jag har inget emot att det bor några flyktingar där. Men när de har hållt på och fixat i ordning där i snart två veckor borde de veta att något varit på gång. Varför säger man inget då?, säger han.
– Anledningen är att vi helt enkelt inte velat gå ut med någonting förrän vi haft klara besked att ge. Det har vi nu, säger Daniel Tocca. Bbl/AT har sökt Migrationsverket.

30 jun 2014 

Huset på Drottninggatan i Kungsör som blev krossat av ett skenande båtsläp kommer att rivas i början på hösten.
– Det finns ingen anledning att dra ut på det mer, säger Mats Åkerlund, vd, Kungsörs Fastigheter.
Fastigheten består av cirka 25 lägenheter. 7 av dem har i flera år hyrts ut till Migrationsverket som inhyst asylsökande flyktingar där.
Flyktingarna är numer de enda som bor kvar.
– Migrationsverket har begärt att flyktingarna som bor här nu ska få stanna kvar så länge som möjligt, men de kommer flytta dem någon annanstans sedan, säger Mats Åkerlund.

 27 jun 2014 

Företaget Carewell Group AB har köpt det före detta HVB-hemmet i Torpa som stått tomt sedan det försattes i konkurs för drygt ett år sedan.
Carewell Group AB är ett nystartat företag som erbjuder gruppboenden inom ramen för HVB (hem för vård eller boende) och LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).
Enligt delägaren i företaget, Daniel Tocca, är det i dagsläget oklart vad det kommer bedrivas för verksamhet på Kung Karls-gården i Kungsör.
– Vi tittar egentligen ganska brett. Vi har utforskat en rad möjligheter. Men vi vill inte att boendet ska fortsätta stå tomt. Men vår ambition är att det ska bli ett HVB-hem på sikt, säger Daniel Tocca.
Men det kommer bli ett HVB-hem?
– Det är ju vår generella inriktning. Dessutom har det tidigare varit ett HVB-hem där. Så tanken är att starta upp en sådan verksamhet igen, säger Daniel Tocca.
Kung Karlsgården är det första boendet som företaget förvärvar. Att det tidigare boendet gick i konkurs är inget som oroar Daniel Tocca

28 juni 2014

Patric Åberg förklarar krig
Breanäs transitboende utökas med ytterligare 30 platser trots Migrationsverkets löfte att Östra Göinge kommun inte skulle belastas hårdare.


Antalet asylsökande är nu uppe i 2 500 personer i veckan. Trycket är så stort att det inte finns tillräckligt med sängplatser i Malmö. Folk sover utanför Migrationsverkets kontor och hotellplatser, berättar Stenrell.
– I detta läge tittar vi överlag på var vi kan hitta tilläggsplatser hos befintliga leverantörer. Det är en absolut sista utväg. Vi vill inte ha asylsökande på gatan.
Kommunalråd Patric Åberg (M) har tidigare gjort klart att han motsätter sig Migrationsverkets handlande. Nu är han redo att förklara krig.
– Jag är fullständigt vansinnig, jag har inget som helst förtroende för Migrationsverket längre. Så sent som i förra veckan blev vi lovade att det inte skulle bli fler platser i vår kommun och nu kommer det här, säger han upprört. Stenrell framhäver att flyktingströmmen ökat från 2 000 till 2 500 sedan det samtalet, att läget blivit än mer ansträngt. Vid ett flertal tillfällen har Åberg påtalat att Östra Göinge tar ett alltför stort ansvar i förhållande till kommunens storlek. Migrationsverkets handlande gällande Brobysjukhuset kallade han ett statligt övergrepp.
– Jag skulle vilja rekommendera andra kommuner att inte skriva några avtal med Migrationsverket, det går inte att lita på dem. Men jag tänker inte ge mig, min fajt är inte över. Det här är en krigsförklaring från mig. Jag trodde att vi hade hittat en väg framåt tillsammans. Nu vill jag inte ha med dem att göra längre.

Svensk politiker blir kallad för "jävla neger” i Visby på Almedalsveckan.
Arhe Hamednaca (S) Valkrets: Stockholms kommun, plats281


Aphram Melki i Järfälla har suttit i fullmäktige sedan 2006. Han är en av få utlandsfödda centerpolitiker och han anser att Centern varit alldeles för allmänt i sina försök att locka invandrare till partiet. Man borde ha riktat in sig mer specifikt mot dem som intresserar sig för för partiets profilfrågor, tycker han.

"Så nu är inte invandrare svenskar längre, enligt ditt eget uttalande Aphram Melki?"

2014-06-27

WHO kallar till krismöte om ebola 
Världshälsoorganisationen WHO säger att drastiska åtgärder krävs för att
stoppa utbrotten av ebolavirus i Västafrika.
WHO sammankallar därför till ett krismöte mellan hälsoministrar från elva utsatta länder.
"Världshälsoorganisationen varnar för att drastiska åtgärder är nödvändiga,
då antalet som dött och smittats av ebolaviruset fortsätter att stiga i Guinea, Liberia och Sierra
Leone", skriver FN-organet i ett uttalande.

Ebola "utom kontroll" i Västafrika
Spridningen av den fruktade epidemin ebola är nu "utom kontroll" i Västafrika, med fler än 60 drabbade områden enligt Läkare utan gränser. Den varnar för spridning från länderna Guinea, Sierra Leone och Liberia.

Har fått nog av Migrationsverket
Röstånga med 800 invånare ska få ett tillskott på 300 nya grannar från tredje världen, har Migrationsverket bestämt. Nu säger kommunen ifrån.

SVALÖV. – Minska trycket omedelbart på Röstånga. Reducera antalet flyktingar på de två boendena eller avveckla ett av dessa. Den politiska ledningen i Svalöv har fått nog av Migrationsverket.
Kommunalråden Birgitta Jönsson (S) och Charlotte Wachtmeister (M), oppositionsrådet Christer Laurell (C) samt Torbjörn Ekelund (FP) står bakom det öppna brevet till generaldirektör Anders Danielsson. De framhåller att det är helt oacceptabelt att informera kommunen bara några dagar innan en etablering.

– Samtliga partier är överens i frågan.

2014-04-14

Eriksson: Reinfeldt var informerad om Nuonaffären
En nyckelfigur på näringsdepartementet står fast vid det dokument som pekar på att Fredrik Reinfeldt ska informerats om det katastrofala köpet av Nuon. "Det här stöder Maud Olofssons berättelse", säger KU:s ordförande Peter Eriksson (MP)
Enligt statens representant i Vattenfalls styrelse, Viktoria Aastrup, var statsminister Fredrik Reinfeldt informerad om förvärvsplanerna. Det framgår av hennes skriftliga svar till KU

tisdag 03 jun 2014

Något har gått sönder i Sverige
Hon kallade Janne Josefssson på Uppdrag granskning för nazist och hamnade i rampljuset; programledaren i Sveriges radio Ametist Azordegan.

Ametist Azordegan är ett mycket bra exempel på i vilken riktning samhällsdebatten rör sig.
Något har gått sönder i Sverige, brukar det sägas. Ingen kan med seriositet hävda att det gäller svensk välfärd och ekonomi. Däremot ser vi ett sönderfall av helhetsansvar i politiken och ett demokratiskt samtal som är på väg att haverera när den som kränker hyllas.

Extremhögern rusar fram genom Europa
Extremhögern rusar fram på bred front inför EU-valet.
Europa står inför en politisk jordbävning.
”Förvånansvärt okänt”
Enligt artikelförfattarna visar World Cancer Report 2014 att alkohol ligger bakom fem procent av all cancer – något som gör att alkohol är den näst största orsaken till cancer efter tobak. Även relativt låg konsumtion ökar risken för cancer, men svenskarna saknar i stor utsträckning kunskap om saken.
”Det är förvånansvärt okänt i just Sverige att alkohol orsakar cancer”, skriver Friberg och Allebeck i debattartikeln. Krafttag
Nu kräver de krafttag och föreslår bland annat att alkoholreklam förbjuds, att alkoholskatten höjs rejält och att medier i större utsträckning rapporterar om alkoholens skadeverkningar.
2014-04-17

KU:s granskning i Vattenfall / Nuon affären. Drar iväg mot en skandal tydligen!
Olofsson är ju extra intressant. Först satsar hon 97 miljarder av våra pengar i bolag som är miljöbovar. I samma veva satsar hon 55 miljarder av våra pengar i vindkraft där hennes son jobbar och gynnas. På ett och samma bräde har Maud Olofsson (C) bränt 152 miljarder av skattebetalarna pengar på energi?"
En promemoria från Näringsdepartementet visar att statsminister Fredrik Reinfeldt och de andra partiledarna i Alliansen var informerade innan affären gick igenom.
Köpet av Nuon var miljömässigt en katastrofaffär.
Den ödesdigra fossil- och kärnkraftsmiljard­rullning som Vatten­fall med politikernas stöd ägnat sig åt blev bolagets fall. ”Resultatet är att Vattenfall nu inte bara sett till att slarva bort våra gemensamma tillgångar, utan även satt Europa och de politiska beslutsfattarna i en långt svårare situation när det gäller att klara klimatutmaningen”, konstaterade Greenpeace i fjol.
152 miljarder kronor av skattebetalarna pengar går upp i rök. Istället hade dessa pengar räckt till ca 3-4 års underhåll av det svenska försvaret. Regering Reinfeldt har effektivt skrotat Sverige och Sveriges försvar undan för undan. Idag finns inte mycket kvar som är något av värde.

RÖR INTE!

Fredrik Reinfeldt smutsar ner Sverige !!!!!!!!

Hans ideologi är:
Invandrare i Husby kravallerna = unga arga män.
Svenskar som försvarar sig mot arga unga män = Nazister

Ett fullbordat landsförräderi:
af Julia Caesar

"Ekvationen går inte ihop"

Regeringens toppnamn i Nya Moderaterna bär "idealet af negerskönhet"


Ögonen är själens spegel !

Filippa Reinfeldt (NM) lappar och lagar
Filippa Reinfeldt har förvandlat sitt landsting till en experimentverkstad och det är kvinnorna som drabbas. Sakta men säkert har den trygga kvinnosjukvården monterats ner.

Under Filippa Reinfeldts ledning har vården i Stockholm reats ut och splittrats upp. Huvudstaden skulle bli det Nya Moderata skyltfönstret med mängder av valmöjligheter, men efter åtta år kan en kvinna alltså nekas förlossningsplats. Maria tvingas leta efter någonstans att föda - inte bättre än på Jesu tid.

Det är exakt sju månader till valet och Filippa Reinfeldt försöker förgäves laga sprickorna i det Nya Moderata skyltfönstret.

Beviset: S lovar att samarbeta med SMR
I ett dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer.
I överenskommelsen står det:
"Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län."
De bägge parterna skriver också i dokumentet att man ska "aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder".
http://www.expressen.se/nyheter/beviset-s-lovar-att-samarbeta-med-smr/

Ett avgörande ögonblick i historien om Schweiz - Schweiz har i dag röstat för en minskad invandring

2014-02-09 Schweizarna sa JA! till att minska invandringen!

Åkesson: Schweiz ”ett föredöme”
Det är rimligt och demokratiskt att folket ska kunna rösta om viktiga politiska frågor som invandringen, menar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

*
Jag har hittat en gammal SIFO undersökning som jag tydligen har missat. Och den är från 1993 då vi hade borgarna i regeringen och Carl Bildt som statsminister. Det är faktiskt 21år sedan. "Talet 21 är ju oslagbart!" Vad kan det bli av det supervalåret 2014. Jag lägger bara ett par länkar om vad som var orsaken till undersökningen och vad som blev av det i vårat demokratiska land med åsiktsfrihet och yttrandefrihet.


Gnagarna tar över i Stockholm.
Råttor har blivit en lika vardagligt vanlig syn i Stockholms stad de senaste åren. Faktum är att de ökar mer än andelen nyinflyttade till staden. - Vi bygger allt mer och har blivit sämre på att städa upp efter oss. Det får råttorna att söka sig bort från industritomterna och i stället ta sig dit det finns människor och mer lättillgänglig mat.

Expressen avslöjade förra sommaren att allt fler sjuka svenskar får behandlingsbegränsningar, beslut om liv eller död. Ofta tas beslut över patienternas huvuden - vilket strider mot både lagar och regler. Efter Expressens artikelserie införde socialstyrelsen nya tuffare regler. Nu har det gått ett år och sanningen är att läkarna tvärtom har blivit sämre på att informera patienter om att de inte längre ska få livs uppehållande vård. En läkare på södersjukhuset berättar vad det betyder för patienten att inte få information. – Det är livsavgörande beslut som tas utan att patienten informeras. Det är lagbrott.

Så bestämmer läkarna om ditt liv är värt att räddas.
Varje år tas tusentals beslut om behandlingsbegränsningar. Läkare beslutar om att sjuka inte ska ha vård som hjärt- och lungräddning, respirator, närings- och vätskedropp eller antibiotika. Ofta tas besluten utan att patienterna får veta - helt i strid mot gällande lagar och regler. Expressen har listan på koderna som avslöjar om läkarna beslutat att du eller dina anhöriga inte ska få hjälp.


0-HLR: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid hjärtstopp.
0-Hjärtlungräddning: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid
hjärtstopp.
Hjärtkryss: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid
hjärtstopp.
Hjärtnollad: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid
hjärtstopp
Nollad: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid
hjärtstopp
Nollhjärtlung: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid
hjärtstopp
0-IVA: Avstå från intensivvård
0-HIA: Avstå från hjärtintensivvård
0-Respirator: Avstå från andningsapparat
0-Cytostatika: Avstå från cellgifter, en läkemedelsbehandling mot
cancer
0-MIG: Avstå från att tillkalla mobila intensivvårdsgruppen
0-Pacemaker: Avstå från att operera in hjärtstimulator
0-Invasiv ventilatorbehandling: Avstå assisterad/mekanisk andningsstöd genom tub i
luft strupen eller en kanyl i luftstrupen.
0-Noninvasiv ventilatorbehandling: Avstå assisterad/mekanisk andningsstöd med hjälp av
mask
0-Dialys: Avstå från att rena blodet med hjälp av konstgjord
njure
0-Operation: Avstå operation
0-Strålbehandling: Avstå behandling med joniserande strålning, används
framförallt vid cancer.
0-Blodtransfusion: Avstå tillförsel av blod eller blodbeståndsdelar
0-Andningsoxygen: Avstå syrgas
0-Vasoaktiva läkemedel: Avstå från en grupp av läkemedel som påverkar
blodkärlens funktion och förbättrar cirkulationen,
exempelvis adrenalin
0-Antibiotika: Avstå från en grupp av läkemedel som används mot
bakterieinfektion
0-Nutrition: Avstå från att tillföra näring, exempelvis via sond
eller dropp
0-Vätska: Avstå från att tillföra vätska via dropp

"Reinfeldt räknar inte med alla - utanförskapet har blivit värre"
Statsministern hävdade att utanförskapet minskar - nu får han kritik från opposition och fack. Varför räknar han inte med de utförsäkrade?
 
2011-12-09
Samtidigt med demostrationen på Mynttorget pågår i Blåhallen nobelfesten utan partiledare Jimmy Åkesson. "Och då undrar iallafall jag om vi inte lever i ett modernt, demokratiskt samhälle där alla människor är lika värda?"

Demokratin, rättvisan och yttrandefriheten, var tog den vägen? - Demonstration mot svenskhatet!

Uppemot 500 demonstranter samlades vid Mynttorget i Stockholm vid 14-tiden. Där väntade ett stort antal motdemonstranter som försökte stoppa demonstranterna. Flera motdemonstranter försökte rusa igenom polisens avspärrningar. Flera motdemonstranter har försökt att ta sig fram till platsen där manifestationen skulle hållas. När manifestationen väl kom igång blåste motdemonstranterna i visselpipor och slog i trummor för att överrösta talarna. "Motdemonstranterna" spottar på poliserna och rycker i staketet. Motdemonstranterna är helt beredda att använda våld för att stoppa en demonstration som är helt laglig och har alla tillstånd. Motdemonstranterna är maskerade med rånarluvor på allmän plats. Polisen har gripit och omhändertagit runt 30 personer. Flera av dem är danska medborgare som kommit för att demonstrera mot de som hade tillstånd att demonstrera. – Alldeles nyss har vi omhändertagit ett tiotal personer. Vi har sedan tidigare fyra gripna, två misstänkta för innehav av pyroteknik och två misstänkta för förberedelse till grov misshandel, säger Gillander. Två personer ska ha utsatts för grov misshandel, en skadade ett öga och en fick en flaska i huvudet. I Riddarholmen fick två personer flaskor i huvudet och fördes till sjukhuset, även de med lindriga skador.

25 januari 2014 
Nej, svenskarna är inte rasister! - Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

”De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se 


Den 88-åriga kvinnan hade blivit bestulen förut på tusentalskronor, flera smycken och kläder.
Hemtjänsten Skyller på tanten. – Det var fel att hon hade "lockpengar" hemma säger tjuven, Tjuven är en 38-åriga kvinna i hemtjänsten. 

2012-01-24 Håkan Juholt avgick som S-ledare i lördags. "Han verkade NÖJD"
K-G Bergström: Ingen har uppträtt så ovärdigt som Juholt.
Fel K-G Bergström, det finns flera om titeln ovärdig. Som exempel Maria Larsson.
Juholt har väl i princip gjort en bra affär! Efter tio månader, mindre än ett år så avgår han, tar med sig en livslång inkomst, en livslång ekonomisk trygghet. Då kan man nog uppträda ovärdigt ett tag. Vad spelar det för roll.

Håkan Juholt hoppade som bekant av uppdraget som ordförande för Socialdemokraterna i helgen. Får behålla partiledarlönen i ett år ca 147.000:- Han sitter kvar på stol nummer 151 i riksdagen. Riksdagslönen är 56 000 kronor i månaden, den betalas alltså ut oavsett avgångsvederlag.
En summa på minst: 147.000:- per månad och per år blir det 1764000:- för att göra ingenting! Det här är riktig socialdemokrati det. Ett riktigt arbetarparti. Nä! Det kan det väl inte vara nästan 2 miljoner i avgångsverderlag. Eller rent ut sagt, efter att ha fått kicken "sparken". Och som grädde på moset så kan han nu leva på garanti pension fram till han fyller 65 utan att behöva jobba en enda dag.
Det finns inte en enda vanlig arbetare i det här landet som lyfter en lön av 56:000:- i månaden. En vanlig riksdagslön för socialdemokraterna "arbetarpartiet" är just denna summa 56.000:- i månaden, 672000:- om året. KÄNNS FEL för ett arbetarparti!
– Socialdemokraterna har skjutit sig själva i foten genom nedskärningarna av välfärden under 1990-talet. Vägen tillbaka är att återupprätta välfärdssamhället så att det duger även åt medelklassen.

Ledde fram till - ingenting!
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin tvingas arbeta intensivt. Klockan 21 i kväll samlade hon landets distriktsordföranden till ett telefonmöte för att komma överens om hur den nya ledaren ska väljas - ett möte som pågick i timtal som ledde fram till - ingenting!
Samtidigt kräver nu krafter i partiet total utrensning av S-ledningen.
Hur ser deras löner ut vid en utrensning. Om de nu skulle få kicken! Vem betalar det?

2012-02-12 - Vad tråkigt! Whitney Houston är död! Jävla droger!
Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody

Forserum trött på alla politikerbesök

Invånarna i Forserum har fått nog av politikerna som åker skytteltrafik till deras samhälle.

Han log!
Han visste vad han gjorde” Anders Behring Breiviks dömdes till 21 års fängelse med möjlighet till förlängning om han fortfarande anses som farlig. Straffet innebär att Anders Behring Breivik sannolikt kommer att sitta inspärrad under större den av sitt liv. Trots det var han nöjd med beskedet och log när det kom. 


Det är ortens samhällsförening som arrangerar fackeltåget i småländska Forserum.– Så att det händer något, säger Urban Werneskog, som kontaktade medierna efter att hans kompisar från Somalia berättat om trakasserier och misshandel på väg till skolan och på väg hem från jobbet. Yassin Ekdahl, somalier, psykolog och centerpartist, har åkt hit från Skåne för att vara med i manifestationen. – För mig är det viktigt att vara med och visa solidaritet, säger han och ler ett hånfullt leende!

Allvarlig kritik mot barnsjukhus
17 november 2012 - Socialstyrelsen riktar allvarlig kritik mot Astrid Lindgrens barnsjukhus. Ett barn fick vid två tillfällen alltför höga doser av ett smärtstillande läkemedel. Personalen hade blandat ihop milligram och milliliter.Händelsen inträffade i april 2011. Socialstyrelsen konstaterar att händelsen hade kunnat leda till mycket allvarliga konsekvenser för barnet, skriver tidningen.

102-åring offer för fräcka tjuvar

17 november 2012 - Två kvinnor, 16 och 21 år gamla, har gripits i Karlskrona och kommer att begäras häktade för en rad fräcka stölder i Skåne och i Blekinge. Offren har varit äldre kvinnor, den äldsta en 102-årig dam i Karlskrona.

Huddinge kommun 2013-02-20 - Visst låter det fint, som en rättighet. Men stämmer dessa vackra ord? Huddinge i turkiskt-svenskt partnerskap. Huddinge deltar från och med i år i ett projekt tillsammans med fyra turkiska kommuner. Huvudfokus för samarbetet är målstyrning, uppföljning och utvärdering av kommunala tjänster till invånare. Alla invånare i Huddinge har rätt till en ekonomisk grundtrygghet. Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att de som bor eller vistas här får det stöd och den hjälp som de behöver. Försörjningsstöd Om du har ekonomiska problem som inte går att lösa på något annat sätt kan kommunen ge dig ekonomiskt bistånd i form av försörjningsstöd. Försörjningsstödet är ett sista skyddsnät för dig som har tillfälliga ekonomiska problem. Målet är att du ska bli självförsörjandeKvalitetsdeklaration för försörjningsstödsenheten. Du som bor i Huddinge kommun och är i behov av ekonomiskt bistånd kan ansöka om detta vid social- och äldreomsorgsförvaltningen. Rätten till sådant bistånd regleras i socialtjänstlagen (SoL). Du kommer lätt i kontakt med oss Du tar kontakt med mottagningsenheten vid Arbete och försörjning. Du kontaktar oss per telefon och får då antingen kontakt direkt, eller så ringer vi upp dig inom 24 timmar. Du får då information om vilka uppgifter vi behöver och vi skickar ansökningshandlingar och information. Efter att vi har fått dessa uppgifter får du en tid för personligt besök då du träffar en socialsekreterare. Detta sker i normalfallet inom 2 veckor. Du får ett gott bemötande Vi arbetar utifrån social- och äldreomsorgsförvaltningens samt Arbete och försörjnings värdegrunder. Vi vill att du ska få ett gott bemötande i alla dina kontakter med oss och vi är lyhörda för dina synpunkter och önskemål. Vi har tystnadsplikt och respekterar din personliga integritet.


2014-03-26: Det är i dag allmänt acceptabelt att utländska arbetsgivare fritt sållar och favoriserar, men helt omoraliskt om de svenska skulle göra samma sak.

2014-02-09


"Okontrollerbar invandring är alltid och överallt, en nackdel för ett rikt land"

24 januari 2014

Pappa är från Bosnien och muslim. Mamma är från Kroatien och katolik. Enligt Zlatan Ibrahimovic är han och Max Martin precis rätt personer för att skriva en ny nationalsång till Sverige. Den här gången är Ibrahimovic även med och sjunger. Han hoppas att den ska fästa i nya generationer. Det går inte att ändra på det. Det är bara att gilla läget och acceptera det, säger han.
EXPRESSEN AVSLÖJAR SVERIGEDEMOKRATERNA
Expressens David Baas och Christian Holmén har stått för en rad avslöjanden om Sverigedemokraterna de senaste åren.
Mejla tips till: david.baas@expressen.seeller mailto:christian.holm%C3%A9n@expressen.seDen nya grundlagen med dess ändringar har inte
debatterats så att folk ute i landet vet något om saken. Själv kan en simpel bloggare bara konstatera att här ändras grundlag utan att folket är med. Varför har det smugits med frågan?Nu klart: Australien stoppar invandringen.Enligt Australiens premiärminister Kevin Rudd innebär den nya lagen att den som tar sig till landet illegalt för att söka asyl kommer att ha ”noll procents chans” att få stanna i Australien.
Vid tretiden i måndags befann sig en 23-årig kvinna på väg hem i Kristinebergsområdet i Oskarshamn. Plötsligt närmade sig tre yngre utländska män. De frågade om hon var svensk och när hon svarade ja blev hon slagen så pass hårt att hon hamnade på marken. De tre männen ställde sig över kvinnan och sa: "Välkommen till Sverige, det är vårt land nu, inte ditt". Polisen rubricerar händelsen som hatbrott.Islamiska förbundet anses allmänt vara det Muslimska Brödraskapets gren i Sverige och Mustafas företrädare på posten som ordförande heter Abdirizak Waberi, riksdagsledamot för Moderaterna. Moderaterna kallar sig visserligen inte för ett feministiskt parti, men att Waberi varit ordförande för en organisation med så konservativa åsikter bör ändå vara problematiskt för moderater – även om han inte sitter i partistyrelsen.
Statsminister Fredrik Reinfeldt ville när han intervjuades av TT i veckan inte kommentera anklagelserna mot Waberi. Och andra moderata riksdagsledamöter har tidigare avfärdat kritiken mot honom som främlingsfientlig. Men de frågor som nu ställs till Omar Mustafa och Socialdemokraterna bör rimligen ställas även till Abdirizak Waberi och Moderaterna.


Ny lägenheter på gång till migrationsverket. 
Miljonprogrammets lägenheter ska renoveras med kraftiga hyreshöjningar på gång. Det beräknas att tusentals tvingas lämna sina hem på grund av den stora höjningen.

Mustafa har gjort sig känd för att förespråka politisk islam, så kallad islamism. Han anser bland annat att svenskar ska diskrimineras i Sverige till förmån för invandrare vilka han anser ska ges företräde till arbeten och offentliga poster i samhället. Han har även varit med och drivit igenom att minst 25% av alla socialdemokrater på valbar plats ska ha utomnordiskt ursprung i val till Stockholms stadshus 2014.


För Samer Chatila är det som hänt en chockartad upplevelse.
– Jag trodde aldrig att detta skulle kunna hända i vårt Sverige. Jag säger vårt, för min familj och släkt har bidragit mycket till samhället.

Kommuner nobbar fler flyktingar. Närmare 80 procent av Sveriges kommuner vill inte ta emot fler flyktingar. I landets kommuner ser man oroligt på utvecklingen. –Våra trygghetssystem går på knäna redan, sedan tio år tillbaka.
Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Maria Ferm vill ändra lagen så att kommuner inte kan säga nej till ensamkommande flyktingbarn.


Kommuner varnar, kan gå riktigt illa!

Vi kommer förmodligen tyvärr aldrig att få höra vår statsminister tillräckligt tydlig i målet till att säga detsamma som statsminister Julia Gillard i Australien. Hon säger - Detta är vår nation, vårt land och vi har vårt sätt att leva på. Vi ger gärna invandrare möjlighet att njuta av det. Men om du är invandrare som klagar, bedrar och klagar över vår flagga, vår ed, vår tro eller på vårt sätt att leva, skulle jag starkt rekommendera dig att nyttja den andra rättigheten, det är att lämna landet. Om du inte känner att du passar här, så res. Vi tvingade dig inte att komma, du valde själv att komma hit.Misstänkt sprängmedel i lägenhet.
Polisen misstänker att sprängmedel ligger lagrat i en lägenhet i stadsdelen Husby i västra Stockholm. Tre män sitter anhållna sedan de greps i går kväll. Polisen har övervakar lägenheten tills bombteknikerna anländer.
Männen förhördes under natten utan att ge någon förklaring till sprängmedlen och anhölls sedan.Ungdomar i upplopp mot sexbilder
Bråk och stenkastning bröt i dag ut utanför en gymnasieskola i Göteborg. "Både polis och allmänhet angreps med flaskor och stenar", säger polisen. Orsaken var att skolflickor hängts ut och kränkts på nätet.

Företagets vd Amnih Hassan vill inte kommentera kritiken eller hotet om att bli polisanmäld.


De två personer som anhölls efter ett polistillslag vid Migrationsverkets asylboende på Tjörn i torsdags har släppts, uppger polisen i Västra Götaland.
De var anhållna för misstankar om förberedelse till grovt rån. Polisen hittade två vapen och misstänkt stöldgods vid tillslaget, som riktades mot tre lägenheter på asylboendet.
De anhållna släpptes enligt beslut av åklagaren. Utredningen om misstänkta brott fortsätter
.
Den 87-åriga kvinnan sa åt fem unga män som sparkade på en liten hund som stod bunden.
Den brutala misshandeln av den 87-åriga kvinnan skedde den 12 november runt 18-tiden vid korsningen Mullegränden och Södra Strandgatan i Helsingborg.
– Jag gick in i en liten affär inte långt ifrån där jag bor för att köpa kaffe. Och då jag gick ut så hörde jag något ylande, precis som ett litet barn som gråter, och så ser jag några karlar som står en liten bit ifrån mig, berättar kvinnan.
– Så står de och slår på en liten hund. Så sa jag bara till dem "att ni inte skäms, detta är ju hemskt att ni slår på ett litet djur". Då slår han till mig på höger sida av huvudet och jag trillar ned.
Kvinnan berättar sedan att killarna börjar sparka på henne medan hon ligger på marken.
– Fruktansvärt. Jag trodde att de skulle bryta mina ben, för de tog benen åt sidan och så sparkade de.

Flera personer ska ha passerat förbi kvinnan när hon låg på marken, men ingen hjälpte henne. Totalt fem personer varav fyra av dem var delaktiga i misshandeln. De ska ha varit i 17-, 18-årsåldern, runt 170 centimeter långa. Hon ska även ha hört att en av männen talade danska. Vad de andra männen talade för språk vet inte kvinnan, bara att hon inte kände igen det.


Mötte Reinfeldts son – sedan sköt han sig
Statsministerns son hälsade på vakten bara minuter innan skott
.

När Sofie Strandberg skulle ta taxi hem från en utekväll på stan valde hon ett av de större bolagen för att det kändes säkrare så. Men väl i taxin blev hon trakasserad av chauffören som kallade henne "hora" och "slampa".
Barnen i Bullerbyn misshandlar katter.
– Barnen är fruktansvärt elaka.
Barn spelade fotboll med en igelkott. De har också kastat stenar mot ekorrar.
Barnen är i sjuårs åldern upp till tio år.
Känner du dig otryggare i Arboga nu?
Ja, jag drar mig för att gå ut. 
Ali Reza Eli kommer från Afghanistan och bor tillfälligt på Migrationsverkets flyktingförläggning i Gamla Nalles motell i Arboga. Efter att polisen gått ut med signalement på en tänkbar gärningsman till överfallen i Arboga förstår han att han och kamraterna har blickarna på sigOrdförande för Vänsterns Internationella Forum: Utrikesminister Carl Bildt legitimerar fötryckarregimen i Ankara. Hur mycket betyder det att Carl Bildt tidigare hade ett stort intresse i fonden East Capital, för hans ovilja att kritisera de kränkningar av mänskliga rättigheter?
Verklighetens ”Hunger games”

Väldigt vad allting handlar om barn som kommer utifrån?
det finns många som redan är i landet och vanvårdas, glöms bort, far illa, försvinner, misshandlas, kastas ut, får olika fosterhem, ena efter det andra, lever i missbruksfamiljer, eller där föräldrarna har psyk problem, saknar jobb, pengar osv för att kunna ta hand om dem! Varför ägnar inte samtliga vänsterjournalister sig åt detta som finns redan???

Tycker det här med att alla människor måste ha en plats i Sverige grundar sig i en rasistisk människosyn,
varför är alla andra länder sämre än Sverige? Osar unken nationalism av Aftonbladet!

– Vi är politiker,
men vi har också känslor. Om man inte har det är frågan om man ska sitta i en nämnd och besluta om människors öde, säger han.

Två döda i mystisk virussjukdom

Smittskyddsinstitutet förbereder sig nu för att kunna identifiera viruset om det kommer till Sverige. Socialstyrelsen har också informerat vården om att vara extra vaksamma om de upptäcker patienter med svåra luftvägsinfektioner som har varit i Saudiarabien.

STOCKHOLM. 

Småbarnspappan Johnny, 38, föll ned på spåret, rånades och lämnades att dö. När fallet togs upp i Efterlyst fullkomligen exploderade reaktionerna. Polisen har aldrig varit med om något liknande.

Spårrånet i Sandsborg en världsnyhet.
 
Nu sprids filmen över världen. Sveriges mest jagade man.

Vinnarna och förlorarna när tv-licensen blir skatt
Räkna ut hur mycket den nya tv-skatten kostar dig
Så stor blir nya Radio & TV -skatten


Bard till attack: "Åtala ansvariga för mord" Rasar mot läkarna. Artisten Alexander Bard är rasande på den ineffektiva vården av missbrukare i Sverige. "Ansvaret ligger ytterst på politikerna", säger han.

"att gå från ord till handling."
 En statlig utredning, beställd av folkhälsoministern Maria Larsson (KD), kom för ett och ett halvt år sedan och beskrev den svenska missbrukarvården som misslyckad.
Men sedan dess har ingenting hänt.

–Hon hinner få fler liv på sitt samvete ju längre hon väntar.

Ha inte överseende med stenkastarna - I onsdags attackerades poliser i Rinkeby. Varningsklockorna har länge tickat. I kampen om att bestämma över "sitt" område rings det in falska larm om bränder och lägenhetsbråk för att locka in polisen i gränder där de kan attackeras. Händelsen inträffade i Tensta

Regnet duggade tätt när partiledaren för Sverigedemokraterna stegade fram mot torget i den småländska tätorten Forserum.
Men något tal, som några av invånarna hade förväntat sig, blev det inte!
Efter intervjuerna lämnade partiledaren Forserum, tillsammans med sina medarbetare och Säpovakter.
– Bra att de var här, nu blir det ordning i stan, sa en Forserumsbo som vill vara anonym.
En annan man som spanat på partiledaren från andra sidan torget var besviken.
– Han pratade ju bara med journalister. Han borde pratat med oss folk i stället.

Framför
Jimmie Åkesson fanns ett stort pressuppbåd och en grupp på 20-30 åhörare. Däremot inga somalier. Det var annars de som var den direkta orsaken till Åkessons besök. Var tionde Forserumsbo röstade på SD i senaste kommunvalet.
Vi fick höra historier om hur somalierna ställt till bråk, rånat och hotat svenskar men det är inget som nämnts i media.
Frustrationen bland ungdomarna över den ensidiga mediabilden som visats märktes tydligt.

Forserum kämpar mot hatet i samhället

- Ja. Jag tycker somalierna är äckliga. De luktar illa och beter sig konstigt. Det känns som om de försöker ta över här.
Han är sjutton år och förbannad. Sitter med sammanbitna
käkar vid fontänen på torget. Han pekas ut som en av de unga killar som trakasserat svensksomalier i Forserum. Nu är han arg på politikerna, på medierna, på pastorerna i kyrkan som han tycker "skyddar somalierna" och "lägger all skuld på oss svenskar".
- Visst, jag har hört att någon slog till en somalier. Ett tag pekades jag ut. Polisen förhörde mig. Men det var inte jag. Nog har jag gjort dumheter i mina dagar. Men inte det.
Somalierna är de verkliga bovarna i Forserum, menar 17-åringen. Ofta knuffar de honom på gatan, säger han. En gång blev han hotad med kniv. Och när somalier bott i en lägenhet "luktar det apa" efteråt.


Flera döda kroppar låg i stadens källare.

Upp till 79 kroppar har hittats i staden Daraya i närheten av Damaskus, uppger människorättsorganisationen Syrian Observatory for Human rights.
Kropparna hittades i en källare i närheten av en moské.
Bland de döda fanns även fler kvinnor och barn.
I högen av döda kroppar hittades åtta personer från samma familj, bland annat tre barn och deras mor.
Enligt aktivister har staden en viktig funktion för rebellerna. Där finns matlager tillhörande rebellerna, vilket gjort staden till ett viktigt mål för militären.


Många kommuner ställer sig motvilliga till att ta emot fler asylsökande när trycket ökar.

Tillfälligt ankomstboende för flyktingar i Tumba. På torsdagen kom en busslast från Malmö med asylsökande.
De flesta som nu söker asyl kommer från Syrien, Somalia och Afghanistan. Vi har gått från ett genomsnitt på 500 till 1 000 sökande i veckan.
Flera kommuner har kritiserat migrationsverket för att de får för kort framför­hållning och menar att de inte kan ta hand om de asylsökande.
Många kommuner ställer sig motvilliga till att ta emot fler asylsökande när trycket ökar.
- Kommunalpolitiker på små orter börjar säga att de fått nog, de blir påhoppade på Ica, säger han.

HÅNET I RÄTTEN. 

Under pågående rättegång mot de 15 och 16 år gamla pojkarna som misstänks för en synnerligen grov misshandel av Carl-Eric Cedvander, 61, publicerades denna bild på Facebook från 15-åringens användarkonto. Där visar de misstänkta ynglingarna ingen ånger - utan skrattar och 15-åringen skriver även kaxiga meddelanden i kommentarsfältet.
Den publiceras med kommentaren:
"Ahla rättegång paus haha."


Från början fanns sju pojkar med i utredningen.
Av dessa har alltså två stycken åtalats för synnerligen grov misshandel. Rättegången startade i morse klockan 09 och väntas pågå till den 4 september.


Åtalas för upplopp i Rosengård
Två bröder, 18 och 24 år gamla, åtalas för att ha kastat stenar mot polisen i samband med oroligheter i stadsdelen Rosengård i maj. Polisen hade ryckt ut i samband med bilbränder. Ett gäng på ett 30-tal personer attackerade polismännen och de två bröderna anses ha haft en ledande roll. De åtalas för våldsamt upplopp alternativt försök till grov misshandel, rapporterar lokala medier.
Publicerat 2012-08-22"Asylförfarandet ska användas vid verklig nöd, och inte som ett sätt att förbättra levnadsstandarden."

“Somalierna behöver inte längre skydd”

FINLAND Jussi Halla-aho, riksdagsledamot för Sannfinländarna, lämnade på onsdagen in ett skriftligt spörsmål till regeringen avseende somaliernas flyktingstatus i Finland, som han menar kan upphävas då Somalia numera är ett säkert land att resa till.
I ett pressmeddelande skriver Halla-aho att läget i Somalia förbättrats och att flyktingstatusen samt den alternativa skyddsstatusen för somaliska flyktingar således kan ifrågasättas. Vidare hänvisar han till ett tv-inslag för ett par dagar sedan som handlade om somalier som börjat besöka hemlandet.
Asylförfarandet ska användas vid verklig nöd, och inte som ett sätt att förbättra levnadsstandarden.
Halla-aho menar att personer som frivilligt åker på besök till det land de en gång ska ha flytt ifrån inte är i skyddsbehov och vill veta regeringens ståndpunkt i detta.


"Tittar på statistiken"

Det här låter horribelt! Vem har kastat in 200 somalier i lilla Forserum som hade ca 15oo innevånare innan? Vad var tanken med det? Känns lite oansvarigt mot både somalierna och de innevånarna som bor där sedan tidigare.
Ingen rök utan eld brukar man säga! Vad kan orsaken vara till detta som händer sedan i Forserum i lilla fredliga Sverige?

Kris för somalier i Småland - uppmanas fly!
Trakasserierna har lett till att antalet somalier på ett år minskat från 160 personer till ett 60-tal. På grund av den hotfulla situationen har 95 personer redan tagit till flykten.

Somalierna i Forserum – en överdriven härva.
När kommer skadeståndskravet?

Slippa bo bland invandrare "en mänsklig rättighet" ????

En bild ges i en DN-artikel den 17/7 -01, under rubriken
"DE FLYTTAR TILL ROSENGÅRD FÖR ATT SLIPPA SVERIGE".
Ingressen lyder: "De som bor i Rosengård i Malmö kan strunta i att lära sig svenska. Där kan man leva och umgås med sina landsmän ungefär som i hemlandet, utan jobb och utan kontakt med det svenska samhället."

Hundratusentals somalier på väg till Sverige!!
NYA SVERIGE. 2000 nya somalier till Sverige - varje vecka.
Migrationsverkets senaste prognos visade att ungefär 100 000 anhöriginvandrare kommer att komma till Sverige före slutet av 2013. Nu verkar det som om prognosen kan vara ordentligt i underkant.

Bidragsinvandrare får HÖGRE pension än arbetande svenskar!
PENSION. Har du slitit hela ditt liv inom den offentliga sektorn? Då är risken stor att du kommer få lägre pension än invandrare som inte arbetat en enda dag i Sverige.

Invandrare som kommer till Sverige i hög ålder och således inte har bidragit till pensionssystemet kan ändå få ut en ansenlig inkomst genom att ta del av äldreförsörjningsstödet, som saknar krav på att man ska ha bott i Sverige ett visst antal år.

Äldreförsörjningsstödet infördes 2003 och utgår till de som annars inte har en tillräcklig inkomst för att uppnå en ”skälig levnadsnivå”, vilket i praktiken innebär de som har arbetat väldigt lite eller inte alls. Som ensamstående kan man få ut upp till 6 200 kronor i månaden för bostadsrelaterade kostnader och utöver det 5 137 kronor i månaden att leva på. Totalt kan man alltså få ut en bra bit över 11 000 kronor i månaden utan att ha arbetat i landet. Skattefritt.

Det är inte första gången pensionssystemet får liknande kritik. I en artikel i Kristianstadsbladet tidigare i år kom det fram att en pensionerad bibliotekarie som arbetat i Sverige i 40 år fick ut mindre pengar än en invandrad kvinna som inte arbetat en enda dag.

Det var i sitt ideella arbete med utsatta kvinnor som den pensionerade bibliotekarien kom i kontakt med en kvinna som kommit till Sverige när hon var över 65 år gammal och hade svårt att få ekonomin att gå ihop. Hon upptäckte då att kvinnan fick ut drygt 11 000 kronor skattefritt medan hon själv endast fick ut drygt 10 000 kronor efter skatt.
Till råga på det fick invandrarkvinnan, till skillnad från den svenska bibliotekarien, sin tandvård betald av Försäkringskassan.


"Alla andra är på semester"

Sol och sång när Kungsör firade nationaldag.
Stort bildspel!

En ilsken folkmassa har samlats utanför polishuset i Solna.
Flera demonstranter ska ha kastat stenar mot polisen.
– Det har samlats ett hundratal demonstranter utanför polisstationen i Västerort. I samband med det har det blivit stökigt, stundtals så upphetsat att det har blivit riktigt risig stämning. Det har kastats sten mot polisen, och poliser har träffats,
Enligt obekräftade uppgifter rör det sig om en demonstration mot avvisningar av asylsökande.

Arbetslösheten är inte särskilt stor, hävdade landets statsminister nyligen, om man bara räknar ”etniska svenskar”.
Det var ett på flera sätt uppseendeväckande uttalande som omedelbart väcker två frågor. Det är alltså invandrarnas fel att vi har hög arbetslöshet? Och vem är etniskt svensk?

Drottningen berättar i en intervju i magasinet hur viktigt det är att barn har någon att ty sig till, och hon planerar att hjälpa den lilla prinsessan att bygga upp sin självkänsla under de kommande åren.

Allt fler ensamkommande flyktingbarn
kommer till Sverige och nu kan regeringen komma att tvinga kommuner att ta emot ensamkommande.
De kallas ensamkommande flyktingbarn, fast de flesta som kommer är snarare ungdomar. De flesta är killar mellan 15 och 18 år, visar statistik från Migrationsverket.
Barnen "ungdomarna" som kommer har stort behov av familjehem och de pratar ju inte svenska och man måste känna flexibilitet i att ta de problem som kommer och tackla det på ett bra sätt. Det handlar om personer som kommer från krigszoner och kan ju bära på traumatiska saker, klarar man av det?

Enligt svensk lag blir du myndig – vuxen – när du fyller 18 år. Det innebär att du inte längre är barn.

En förolämpning.
Alliansens bostadssatsning är en ren förolämpning mot
alla de ungdomar som förgäves letar efter en lägenhet i de områden där det finns jobb.

2012-04-13
Regeringsförslag:
Att kunna kroppsvisitera omhändertagna ungdomar utan dokumentation.

Maria Larsson är både horribel och absurd. Hela saken har väl att göra med vanvårdsutredningen. Saknas underlag så kommer ingen i framtiden att kunna söka skadestånd även om brott begåtts för det finns inget som styrker detta, det finns inga bevis i några arkiv. Maria Larsson gör det igen. Sviker omhändertagna barn.

2012-03-18
En gång gick han sida vid sida med ­folket vars förtroende han inte längre bär.


Hur blev det med arbetslösheten? Den har ökat. Åtta procent är arbetslösa i dag. Den svenska ungdomsarbetslös­heten är långt över EU-genomsnittet. Långtidsarbetslösheten har ökat med 143 procent under Reinfeldts tid som statsminister.

Hur blev det med utanförskapet? Sverige uppvisar den största ökningen av andelen av befolkningen som riskerar ­fattigdom, enligt EU:s statistiskbyrå. Utgifterna för socialbidrag och antalet unga förtidspensionärer har exploderat. I dag är fler personer sysselsatta inom Fas 3 än i AB Volvo. ­Enligt OECD är Sverige ett av de länder där ojämlikheten vuxit som allra mest under 2000-talet.

I skuggan av Reinfeldt och trots hans stränga order händer det saker. De tre samarbetspartierna ligger farligt nära riksdagsspärren – Kristdemokraterna är parkerade under – i mätning efter ­mätning och de vill inte sitta still i båten.

2012-03-12
Så här sade Reinfeldt när han fick frågor om vapenfabriken på en pressträff för några dagar sen. "Vi har ett avtal med Saudiarabien sedan 2005, vi har den ordningen i Sverige att vi också vid regeringsskiften fullföljer sådana avtal."2011 10-03
Kungen har varit nere och hälsat på en kollega i Saudiarabien. Han har delat ut en medalj till Saudiarabiens tyrann, Abdullah.

Kungen och hans familj vill ha mer pengar av skattebetalarna.
För de kommande tre åren begär kungafamiljen 398 miljoner kronor. Det blir en ökning med tolv miljoner kronor

Kungen vill ha mer pengar
Hovstaterna får i år totalt 122 183 000 kronor i anslag av skattebetalarna.

Vad visste Reinfeldt om vapenfabriken?
Planer på att Sverige skulle hjälpa Saudiarabien att bygga en vapenfabrik, via ett särskilt bulvanbolag och i hemlighet.
Sedan dess har dementierna och lögnerna haglat från regering och myndigheter.
I fjol sålde Sverige vapen till Saudiarabien för 2,9 miljarder.
Är separationen mellan Filippa och Fredrik arrangerad för att dölja något annat?
Trots att det florerat rykten om separationen, kom beskedet som en chock för många.
– Det kom som en blixt från klar himmel, säger en mångårig medarbetare till 
Fredrik Reinfeldt.

Carl Bildt blev många miljoner rikare under sin tid som ­styrelsemedlem i Lundin Petroleum. Det är helt enkelt våldtagna kvinno­kroppar, trasiga barnsoldater och ­nerbrända byar som har möjliggjort de miljardvinster som pumpas in i svenska fickor.

Så säger stjärnorna:
 Enligt det sideriska siktet så är lilla prinsessan Estelles födelse en exceptionell tilldragelse.
Estelle är ett franskt namn som motsvara det latinska Stella som betyder "stjärna"

Den nya prinsessan har precis fått sitt namn.
 Prinsessan ska heta Estelle Silvia Ewa Mary.
Vad coolt! Jag kände på mig att det skulle bli något annorlunda. Varför skulle det inte bli det när det här kungliga paret gör något :-))

Så här säger Herman Lindqvist - Alla namnen är helt olämpliga :-)) Varför då kan man ju undra? Estelle är nästan som mitt Stella. Silvia förstod jag att dom skulle ta. Ewa har jag som mitt andra namn stavat precis likadant. Och Ewa var väl den första kvinnan på jorden också. Och farmor heter väl Eva. Och Mary hette min älskade gamla vackra faster. Mary var vacker och det är ett vackert namn. Nä! Jag tycker nog att de kungliga gjort ett bra val till lilla sessan.

Och inte nog med detta så fyller min ex make år på Estelle och Stellas namnsdag. Självklart tycker jag det här är jättekul!


2012-02-23

Det blev en dotter - Det blev en liten prinsessa.

Sjukhuset missade gammal cancertumör

Whitneys sista framträdande i livet
.
Den sista showen – den sista skandalen! festade med sin dotter.
Det blev divans sista show.
"otänkbar tragedi"

Allt fler unga blir långtidsarbetslösa.

Maria Larsson är barnminister. Och äldreminister. Två politikområden som Kristdemokraterna har pekat ut som kärnområden. Att döma av Kristdemokraterna väljarstöd verkar hennes snart 6 år vid makten inte ha gjort så stora intryck på väljarna.

Socialnämnden går emot polisen?
Socialnämnden i Åre kommun säger ja till alkoholservering.


Den 32-åriga mamman hetsade sin treårige son att röka och dricka starköl – medan hennes väninna filmade allt med mobiltelefon. ”Tänd i gång för fan. Sätt fräs på fanskapet", säger mamman till pojken." Samtidigt knäpper hon till honom i tinningen med fingrarna.
Pojken hostar. Sällskapet skrattar.

Publicerad: 2012-01-30
Japans befolkning minskar drastiskt.
Tokyo. Om ungefär hundra år kommer Japans befolkning ha minskat till en tredjedel - från 127,7 miljoner i dag till 42,9 miljoner 2110, enligt beräkningar som landets nationella befolkningsinstitut gjort.

Publicerad: 2012-02-02
Tusen jobb bort i Södertälje

Förslag som KD lägger fram på det familjepolitiska området andas fientlighet mot jämställdhet, forskning, kunskap och tillväxt.


Nonchalerad – av 32 läkare
- ”Ingen tog henne på allvar” När Emilia väl fick hjälp var hennes tillstånd livshotande och överlevde inte operationen.


25 januari 2012

Massutvisning till Irak i natt - upp till 60 flyktingar skulle utvisas.

”Samma gamla tuffa Sverige”
 Hjälpen kommer – när du sålt allt - Ingen utväg!
Allt fler slås ut från de ­stora socialförsäkringssystemen.
Av de som i dag är arbetslösa är det en minoritet som får ersättning från sin ­a-kassa. Ska vara sista skyddsnät
Så bidrar socialbidragets konstruktion till fattigdom och gör det svårare att ta sig ur den. Måste sälja allt
En av tio utförsäkrade har tvingats söka socialbidrag ­sedan deras sjukersättning dragits in. Bara 40 procent av de arbetslösa är i dag med ­i a-kassan, övriga är hänvisade till socialtjänsten. Dit är också Emilie och hennes mamma hänvisade. Men först måste mamman få lägenhet och alla ägodelar sålda, förstås.

Att förlora sin bostadsrätt, att förlora sitt hem!? Sen då? Var bor man efter det att bostadsrätten är såld. Om du inte har flera år i en bostadskö så är det nog kört. Sociala skaffar inte fram någon bostad till den bostadslösa. Ja! Var bor man då med ett litet barn som till råga på allt är sjuk. Skulder finns hos kronofogden och då finns anmärkningarna och prickarna också. Och så har man en låg inkomst på detta. Ingen får en lägenhet med en inkomst under 21.000:- i månaden, anmärkningar och skulder är inte heller populärt. Så är det i Sverige! Du ska ha absolut noll för att få ett socialbidrag, du får inte äga något. Jag vet folk som hamnat i det här eländet. Fy fasiken! Vilket elände! Dom har inte en chans, ingen myndighetsperson bryr sig. Dom säger till och med att - det är inte våra problem! Jag kan garantera att dom inte bryr sig om den här lilla flickan får bo med sin mamma i en trappuppgång. Det är ju inte deras problem! Var har logiken, medkänslan och empatin tagit vägen. Människor verkar ha blivit en industri. De sorteras in i fack, blir listade, i värsta fall inte ens insorterade utan slängd i papperskorgen som sopor. Har man inget hem så har man inget liv. Inget hem är samma som utslagen ur samhället. Stackar mamma och barn! Men dom skulle kanske kunna fråga på Migrationsverket om bostad. Jag vet att dom har massor som dom delar ut lite då och då. Där behöver man inte stå i någon bostadskö. Man kan få möbelbidrag också. Så ett tips! Kolla hos dem.

Jag vet fler personer som inte fått till busskort ens. Inte ens för att ta sig till arbetsförmedlingen. Sociala beviljar inte det om man har en bostadsrätt. Utan arbete så betalar man ingen hyra oavsett om man har bostadsrätt eller inte. Lite svårt att söka jobb utan busskort och pengar! Sen har vi alla fattigpensionärer som inte får hjälp till busskort, även om de skulle behöva det. Att resa kommunalt har för en del människor blivit en lyx och en stor utgift. På grund av det här sitter många äldre helt isolerade. Dom får välja på att bo eller åka tåg. Jag vet en del som åker tåg och buss. Sover på tåg och bussar. De saknar både bostad och jobb. En del plankar! :-)) Japp! så är det. Människor som haft jobb, bil, bostadsrätt, pengar på banken är idag helt medellösa och får bo på tåget. Det blå tåget. Folk som har slitit hårt i det här landet, slitit ut sig och börjar bli gamla. Inget finns för dom...INGENTING! Svagt och uselt av våra politiker att handskas med människor på det viset. Människor som bidraget till andras välfärd! Men i Söderhamn vet jag att en del som lever på sociala. får helt busskort? Dom kanske har gratis bostäder också? Kolla det!


Hur ska Filippa Reinfeldt betala för vården? 

Rekordinflyttningen till Stockholm väntas få stora konsekvenser.

Martin, 3, fick het chokladmjölk över sig, svåra brännskador i ansiktet och ett igensvullet öga.

Familjen begav sig till Laholms vårdcentral.
Där blev dom ombedda att komma tillbaka nästa dag, innan dess besökte familjen Halmstads sjukhus på kvällen, men blev hemskickad där med. Dagen efter besökte de åter igen vårdcentralen i Laholm där de åter igen blev hemskickade med orden att det nog skulle ordna sig. På kvällen la mamman ut en bild med Martins skadade ansikte på Facebook för att hennes syster skulle få se. Två minuter senare ringde en läkare från Island.Läkaren var Flosi Karlsson, van att arbeta med brännskador. Han uppmanade familjen att omedelbart söka och kräva expertvård:– Jag förstod att det fanns risk för infektion, kanske hjärnhinneinflammation. På akuten i Halmstad ­insisterade Åsa Lagerstam på läkarvård. Samma natt skickades hennes son ­vidare till brännskade­avdelningen i Linköping. En tredjedel av hornhinnan var då brännskadad.Martin fick där all vård han behövde. Synen tycks räddad. Om ett halvår vet familj­en om det blir komplikationer.
Vårdcentralen i ­Laholm är anmäld till ­Socialstyrelsen.


2012-01-24

Tidigare folkhälsoministern Morgan Johansson tänker inte säga nej om han får frågan om att ta över partiledarrollen för socialdemokraterna.

Istället för att svara på Reinfeldts missar så radar Moderaterna upp Juholts misstag.

Människor behandlas som hundar. Dom är inte värda ett skit! Spelar ingen roll om det är vuxen, gammal, barn eller en sjuk. Alla arbetare, sjuka och fattiga är skit i dagens Sverige! Och behandlas därefter.

Sveriges småstäder töms på invånare

En kvinna och ett litet barn hittades i förmiddags döda i en lägenhet i Arboga.

Fler anmäls för våld mot barn.
Antalet föräldrar som polisanmäls för barnmisshandel har nästan trefaldigats på sex år.

Nekad vård / felbedömning - 10 fall – 5 döda
Man har alltså 50% chans att överleva i Sverige om man blir sjuk! Lite som att spela rysk roulett! "Vinna eller försvinna" som Ingmar Stenmark sa innan han gav sig av i utförsbacken. Det var det som gällde, att vara tillräckligt bra, annars var det bara att försvinna. Bäst skulle man va, annars var man inget att ha! Lite moderat politik över det här tänkandet "hehe". Är det samma regler som gäller i sjukvården?

Aftonbladets Ingalill Mosander, hennes man Jan Mosander, och hundratals andra resenärer satt i en salong på lyxkryssaren Costa Concordia och tittade på en trolleriföreställning i går kväll. Lyxkryssaren gick på grund och fick slagsida utanför Italien Över 4 000 evakueras.

10 jan 2012
Ny kartläggning av hemlösa

STOCKHOLM. Antalet uteliggare som sover utomhus och i offentliga utrymmen har minskat. Det konstaterar Socialstyrelsen i en kartläggning av hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden 2011. Samtidigt bor allt fler personer i akuta boendelösningar.
- Jag reagerar kraftfullt på att den totala hemlösheten i alla kategorier ökar, säger Marika Markovits, direktor för Stockholms stadsmission.

31,4 procent av alla barn i Malmö lever i fattigdom.

7 september 2012
Den mamma i 30-årsåldern som misstänks ha mördat sin två månader gamla bebis i Nyköping förhörs för första gången i dag. Hon har tidigare legat nedsövd på sjukhus och vårdats för svåra skador. Hon misstänks ha mördat sitt spädbarn och sedan knivhuggit sig själv. Nu har mamman som misstänks för babymordet i Nyköping vaknat upp på sjukhuset och i dag ska hon förhöras om mordet. Kvinnan är skäligen misstänkt för mord. Något som kan ändras efter dagens förhör.
– Vi har en ganska klar bild över vad som har hänt. I nuläget finns det inget annat alternativ än att det är hon som har gjort det här, säger Bengt Jansson.

Livstidsdömda dubbelmördaren Christine Schürrer begär resning i HD – för att hitta ”den verklige gärningsmannen”

- Gud, det har jag bara väntat på, säger Emma Jangestig när hon får beskedet av Expressen.se.

Mysteriet med Gundes hälsa kan vara löst.
Kan ha Twar Läkare tror nu att Gunde Svan kan ha drabbats av luftrörssjukdomen Twar. Smittan sprids på samma sätt som vanlig förkylning.

Forskning: män överskattar sin attraktionskraft

Nu ska regeringen knäcka rasisterna - på nätet

”När regeringen nu påstår att det är en myt att invandringen kostar tiotals miljarder per år är man ute på mycket djupt vatten. Jag vill gå så långt att säga att man ljuger i detta avseende"

2011-12-19
Inte ett gott samhälle
De flesta i Sverige har mer pengar än någonsin tidigare. Samtidigt ställs allt fler utanför. Det kallas ”två-tredjedelssamhälle”, när två av tre har det gott ställt på övrigas bekostnad. Nu har det kommit till Sverige.
Så kan man bygga en politisk majoritet, det har Fredrik Reinfeldt visat. Men man kan inte bygga ett gott samhälle.
Inte ens för dem som får råd att köpa ännu fler julklappar.

2011-12-16
Mordmisstänkta har landat i Sverige
Samtidigt riktas nu misstankar mot ytterligare personer för inblandning i de brutala morden.
De två männen greps i Polen i mitten på oktober, misstänkta för det brutala morden på lantbrukarparet Inger, 71, och Torgny, 69, i Långared utanför Alingsås.
Nu har de två misstänkta mördarna, 33 och 39 år gamla, landat i Sverige. Totalt fem misstänkta.

Man misshandlad till döds i Ludvika

2011-12-14
Fler barn med förälder utan jobb. Mer än åtta av tio barn har en mamma som jobbar, och nio av tio barn har en pappa som arbetar. Men antalet barn som indirekt drabbas av arbetslöshet har stigit de senaste åren. I fjol hade 116 000 barn en arbetslös mamma, jämfört med 81 000 år 2008. Under samma period steg antalet barn med en arbetslös pappa från 55 000 till 82 000, enligt SCB. Uttryckt i procent hade sex procent en arbetslös mamma och fyra procent en arbetslös pappa i fjol.

2011-12-14

En av Sveriges värsta sexbrottslingar har nu utvisats
2006 dömdes Atheer al-Suhairy, 36, till tio års fängelse och livstids utvisning för sexövergrepp mot mer än 50 unga flickor.
Landade i Bagdad i morse. Med på det specialchartrade planet var förutom Alexandramannen 15 andra personer som även de skulle utvisas och avvisas, både dömda brottslingar och asylsökande som nekats asyl. Enligt gränspolisen gick allting enligt planerna och planet avgick enligt tidtabellen.

2011-12-14
Utvisade ur landet.
I tio år har familjen bott tillsammans
illegalt i Sverige Familjen har sökt uppehållstillstånd två gånger sedan 2002, men fått avslag vid båda tillfällena. För fyra år sen fick dom besked om utvisning, men då ville inte Armenien ta emot familjen, utvisningen gick inte att verkställa. Visste familjen om att de skulle utvisas i dag?
– Nej, de visste de inte om. Utan de vet om att de inte ska vara kvar i landet, att de varit illegalt i landet.

Familjen blir överlämnad till myndigheterna där nere. Polispersonal som är med på planet sköter den överlämningen.

Alliansregeringen byter ut den svenska befolkningen.
Ett befolkningsutbyte pågår! Under perioden 2002-2010 har befolkningen med utländsk bakgrund ökat med 439 675 personer, medan den svenskfödda befolkningen bara har ökat med futtiga 35 107 personer.

Reinfeldt och hatet mot SD - Nu kan vi ha fått svaret.

Han bjuder själv på förklaringen i en intervju med Sydsvenska Dagbladet. ”Min farfars farfar var "kannibal”, säger han till Sydsvenskans reporter. Den här delen av Reinfeldts bakgrund var visserligen känd sedan tidigare; ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt.” sa Fredrik Reinfeldt i sitt tal på Moderaternas stämma i Västerås 2009. Hur typiskt svenskt detta är kan diskuteras, men denna starka identifikation med sin etnicitet kan förklara en hel del av Reinfeldts agerande och uttalanden genom åren. Det ger också en resonansbotten till hans flera gånger visade avståndstagande från det svenska folket och allting som kan anses svenskt.

Demokratin, rättvisan och yttrandefriheten, var tog den vägen? - demostration mot svenskhatet!


"Reinfeldt räknar inte med alla - utanförskapet har blivit värre"


2011-12-05
Informationsansvarig: Boverket

Bostadsbristen för unga allt värreAndelen unga som bor hemma har ökat under 2000-talet. Fler bor också osäkert, det vill säga att de till exempel hyr i andra och tredje hand.

55 000 fler ungdomar i åldrarna 18 till 25 år bor i dag hemma, det är en ökning med sex procentenheter under 2000-talet.

149 kommuner, det vill säga mer än hälften av landets kommuner, uppger att de har brist på bostäder till unga. I början av 2000-talet sa 100 kommuner samma sak. Störst brist är det i storstäderna och på högskoleorterna.
- Att få en egen bostad är viktigt för ungdomars möjligheter att etablera sig.Påverkar jobb och familj


På sikt kan det bli svårt att starta ett liv som självständig vuxen om det från början är svårt att hitta sin plats på bostadsmarknaden. Ungdomsstyrelsens studie visar på att boendet påverkar jobbmöjligheterna. Det påverkar också familjebildningen, de som bor trångt skaffar barn senare.


2011-12-06
Gratis busskort för asylsökande blir kvar.

Asylsökande i Söderhamn kan fortsätta att åka buss, även efter årsskiftet. Migrationsverket kommer inte att dra in 30-dagarskorten.

14 oktober - 2011
Muslimer rasar över indragna busskort


Asylsökande flyttar in nästa vecka
I går kväll bjöds allmänheten in till informationsträff på Kristinagården rörande de asylsökande som i nästa vecka flyttar in i lägenheter i Kungsör - det kom ingen. Vilket i sig kan väljas att ses som någonting positivt.
Kungsörs kommun har ordnat 12 bostäder åt asylsökande från Somalia (?) och zigenare från Serbien. Dessa 12 bostäder kan senare utökas till 30.
Ulrik Åshuvud från Migrationsverket säger att deras personal enbart hörde positivt från grannar när de i helgen möblerade och utrustade lägenheterna.
– Vi skulle ha kunnat gjort det initialt, att hyra ut fler, men nu har vi valt att lägga oss på en något lägre nivå än vad migrationsverket önskade.
– Skälet till det är att vi vill se att den här nya överenskommelsen fungerar på alla sätt. Dels mellan oss och migrationsverket måste vi skapa en arbetsrutin, och det ska fungera mellan de som kommer hit och de grannar som finns i de trapphus de kommer att bo i och även för Kungsörs övriga invånare, säger Mats Åkerlund, vd för Kungsörs fastighets AB.
Kommentar
Hoppas INTE Kungsör gör samma misstag som så många kommuner före dem. Asylsökande flyttar in och svensken flyttar ut.

Trycket på Söderhamn är för stort
De asylsökande som ordnar sitt eget boende bosätter sig ofta i Gävle. Men de människor som får en lägenhet med hjälp av Migrationsverket hamnar oftast i Söderhamn. Och de flesta bor i ett område - i stadsdelen Norrberget i Söderhamn.


Kommunen känner oro inför invandring
Katrineholms kommun räknar med att ta emot minst 300 barn och 90 vuxna flyktingar från Somalia nästa år, i en anhöriginvandring som kommunalrådet Göran Dahlström (S) kallar "väldigt besvärlig".
- Vi riskerar att trycka sönder kommunen, säger han och syftar på att Katrineholm redan i dag befinner sig i ett läge med hög arbetslöshet, stort tryck på socialförvaltningens försörjningsstöd och få lediga bostäder.
- Får vi inte ekonomiskt stöd är risken att vi ställer grupp mot grupp. 2012-14 ökar kostnaderna för vår äldreomsorg och den stora gruppen 90-talister får barn som ska ha barnomsorg. Det är det vi ska klara med vår budget, säger han.


10 mars, 2011
Massinvandringen av 300 somaliska barn till Katrineholm.
Katrineholm är redan hårt drabbade av många industrinedläggningar, och har redan en stor arbetslöshet, som nu kommer att förvärras av den nya flyktingindustrin.
"En Somalisk familj planerar ännu fler barn trots att de har dussinet fullt."

Så jag hoppas att Täby, Djursholm, Danderyd, Stockholm, Vellinge, Kungsbacka och andra höginkomsttagarekommuner står för hela kostnaden, eftersom dom själva inte vill ha dessa invandrare i sina fina kommuner.

Somalier i Lysekil accepterar inte att myndigheterna i Sverige inte hjälper dem att ta hit släkt och anhöriga.

Gård&Torp
Kan svenskheten ta slut, är en kulturhistorisk utställning om berättelsen om svenskhet. Vad förenar oss som bor i Sverige – vikingar, midsommarfester, Lucia, hamburgare, Youtube? Eller är det kanske andra saker i vardagen? Hur påverkas svenskheten av EU, Internet, invandring och globalisering? Vad är det med Sverige som vi tycker om? Kan svenskheten ta slut, eller är förändring dess naturliga tillstånd? Detta är frågor som ställs i utställningen Kan svenskheten ta slut?

Utställningen visas på Alingsås konsthall den 19 november och pågår till den 7 januari 2012.


Ovanligt ond nymåne i Skorpionen

Vanvården i fosterhemmen har flyttats till äldrevården

Att utnyttja ursäktsceremoni för billiga politiska poäng

Frågan är hur britterna skulle reagera om de fick reda på att i Sverige – detta land som de har lärt sig förknippa med jämlikhet, anständighet och modernitet – är påtvingat gratisarbete för arbetslösa satt i system.

Sverige är i dag ett land där den som vanvårdar djur kan dömas till fängelse, men den som vanvårdar gamla kan få bonus. Sverige är ett land där hårt arbetande familjer måste oroa sig för att behöva sälja huset ifall mamma får bröstcancer. Sverige är ett land där en majoritet av de allra äldsta inte får någon offentlig omsorg över huvudtaget.

Och Sverige är uppenbarligen ett land där vi stilla accepterar system med påtvingat arbete för arbetslösa som i andra länder resulterar i skandalrubriker och rättslig prövning av argsinta jurister mot lagstiftning om mänskliga rättigheter.

Min före detta man, som jobbat mer än 30 år av sitt liv och sedan blev arbetslös, jobbar nu gratis till kommunen 4 timmar om dagen och för detta så lyfter han ett socialbidrag / försörjningsstöd på 1700:-/månaden.

Carema Sjukvård anmäls ofta
Enligt en sammanställning genomförd av Socialstyrelsen på uppdrag av tidningen, har 216 ärenden avgjorts mot Carema Sjukvård perioden 2006-2010. Av dem är 86 Lex Maria-anmälningar där händelser som utgjort fara för patienternas liv har inträffat.
För närvarande finns 147 anmälningar mot företaget.

Har Carema sponsrat M?
Var den moderata politiken egentligen bara en väntjänst till dem som bekostade valsegern? Kristina Axén-Olin var tidigare finansborgarråd i Stockholm och vice ordförande i Moderaterna. Efteråt blev hon ”etisk rådgivare” åt just Carema. Hon togs bort från hemsidan när vårdskandalen inleddes.
Vårdkoncernerna och Moderaterna verkar leva i någon slags politisk och personlig symbios.

M-”tjuverier”

Göran Hägglund: (KD) -Det är på gränsen till obegripligt?!
Redan för vanvård av djur får man fängelse.
– Det är enskilda fall, men varje fall är ett för mycket. Vi har ett ansvar på nationell nivå, kommunerna och företagen har sitt ansvar för att det här inträffar. Det handlar om människor som är ytterst sårbara och behöver vårt bästa möjliga stöd. Och så trampas det på dem.

15 november 2011
Ynklig reträt Maria Larsson

Enligt djurskyddslagen kan den som vanvårdar djur i Sverige dömas till högst två års fängelse. Vanvårdar man människor kan man få bonus i stället.
ANSVARIG Barn och Äldreminister Maria Larsson (KD) är personligen ansvarig för att regeringen systematiskt har drivit fram förmånliga regler för fler företag inom välfärden.

Folkets krav: Stoppa dem
Svenskarna säger nej till att vinster i äldrevården förs utomlands – men politikerna säger ja

Sverigedemokraterna går också framåt, från 7,0 till 8,4 procent på en månad.
– Sverigedemokraterna har arbetat hårt för att framtona som ett seriöst parti i det politiska livet. Kanske är man på väg att lyckas, säger Jenny Made­stam.

I stället för Nobelfest: Åkesson bjuden på lunch med Kungen
– Som jag förstår saken brukar kungafamiljen träffa riksdagens nya partiledare på det här sättet. Det känns helt naturligt, säger han.

Reinfeldt struntar i gamla och sjuka
I Sverige är det arbetslinjen som gäller. Vården är anpassad till friska människors tillfälliga sjukdomar. När patienterna blir gamla och riktigt sjuka blir de olönsamma.
Den verkligen innebörden av Fredrik Reinfeldts arbetslinje, att samhället struntar i de som inte arbetar

Somalier portade från danskt lekland
Ett storbråk i parken den 6 november. 900 gäster, varav många var somalier, hade då kommit till parken för att fira en helgdag när ett massbråk utbröt som slutade med att flera poliser och ambulanser larmades till platsen. Enligt Vestergaard var många av bråkstakarna av somaliskt ursprung. Vestergaard berättar för Ekstrabladet att han inte är rasist och att han hade agerat likadant om det var danskar som startat bråket.

– Om någon tycker att det är diskriminerande så finns det inget att göra åt saken. Jag måste beskydda mitt företag och jag vill inte att andra förstör det, säger Vestergaard som menar att söndagens slagsmål kan ha kostat honom upp till 50 000 kronor.

Syrianska agerar mot Ängelholms ordförande
– Vi kommer definitivt anmäla honom till förbundet. Har vi rätten på vår sida ska vi även agera civilt, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till Sportbladet.
– Han har visat sina åsikter. Jag vill egentligen inte använda ordet, men det är inget annat rasism.


’Förbjud allsvenskan i Södertälje’ -Varför? Man är rädda för dem. ”Syrianska har apor på läktarna” – Domaren är rädd att de ska slå sönder hans bil, rädd för sin familj. De här figurerna kastade grejer över oss hela matchen och tankarna började rulla i skallen: ”ska man komma levande härifrån?”

Branschorganisation kan utesluta Carema

Missförhållandena inom äldrevården
Döende dement man med svåra smärtor och dödsångest
rullades in i dagrummet och sattes framför tv:n.
En människa ska inte behöva dö ensam och ha tv:n som sista sällskap. Man pumpade i honom stora doser morfin och det gör man inte om personen inte är döende

Stort mörkertal bland unga hemlösa
Många av dem är av olika anledningar rädda för myndigheterna och många säger också att de tycker att de försökt få hjälp men inte fått det.

Vanligt folk blir av med sin lön!
Utredning om lyxpensioner
I dag kan en riksdagsledamot som är över 50 år leva på pension från riksdagen ända till 65-årsdagen.


”Regeringen försöker dölja ökande inkomstklyftor”

De som inte ingriper ska kunna dömas till två års fängelse.
Maria Larsson uppmanar till civilkurage. Kristdemokrater brukar göra det. De tycker att var och en ska ta personligt ansvar även om de riskerar att förlora familjeinkomsten.
Vanvård och knivöverfall blir privatsaker och ingenting samhället behöver ta ansvar för.´


De som inte tror att barndomens första år och hur man påverkas då, inte är av vikt, har verkligen gått vilse i tanke och känsla…

IOGT-NTO: Alkohol på nätet olagligt

Hjälpte sin kille – förlorade allt

Mystiskt sjuk
Har fått tre penicillinkurer, men inget hjälper. Varje morgon vaknar han med slem i hals och näsa, och hostar sig upp ur sängen. Känslan av andnöd är ångestframkallande.

Gravid dog av starka läkemedel - läkemedelsförgiftning

Stoppa utförsäljningen av vård skola och omsorg!

Den dödliga vården

Tjänar pengar på gamla och döende
De naiva kommunerna köpte hela det privata paketet av lögner och lismande reklam. Men det är de gamla som förnedrats i slutet av sina liv och det är det största sveket.

Kritiserade Carema
Enligt personalen har de gamla vanvårdats på två av Carema Cares äldreboenden i Stockholmsområdet. Samtidigt har företaget delat ut bonusar till cheferna när verksamheten gått med vinst.

Socialtjänsten motarbetade oss i vår kamp för överlevnad

Polisen: Det var dårarnas helg
Det har nog varit för mycket sprit så de förlorat vettet, säger Erik Kummu, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

BRUTALT ÖVERFALL
Den brutala misshandeln mot statsminister Fredrik Reinfeldts son inträffade i fredags natt. Den 16-årige pojken jagades av ett gäng i centrala Stockholm och sparkades av flera ungdomar i huvudet.
Bråket började redan tidigt på kvällen under en hemmafest. Fredrik Reinfeldts 16-årige son ska då ha knuffats och fått ett slag i ansiktet av en jämnårig pojke från ett annat kompisgäng.
Det är inte första gången som den 16-årige sonen råkar illa ut.
I januari dömdes en jämnårig pojke till 30 timmars ungdomstjänst för att ha misshandlat honom. En annan dömdes för övergrepp i rättssak.

Daglönarna har kommit tillbaka
Otrygg anställning på väg att bli norm
vi är tillbaka på -30 talet!

Ny forskning har visat att känslan av att vara ensam kan störa nattsömnen.
 Det gäller inte bara totalt socialt isolerade personer, utan hela skalan av känslor kring upplevd samhörighet. Tidigare forskning har visat samma resultat. Resultaten av forskningsresultaten leder till ökad förståelse för hur sociala och psykologiska faktorer kan påverka hälsan.

Är barn säkra på förskolan?
 Kalla fakta avslöjar siffror som visar att tusentals barn skadas så svårt varje år i den svenska förskolan att de tvingas uppsöka akut läkarvård.

Regeringen beslutade på torsdagen att Bosniska islamiska samfundet nu ska kunna ta betalt via skattsedeln.
Ytterligare ett tecken på att Sverige blir mer präglat av islam. Att muslimska samfund blir så pass etablerade att de nu ska kunna bekostas av svenska skattebetalare
Muslimska värderingar som inte stämmer överens med svenska värderingar blir mer utbredda.
Islamiskt samfund: "Hoppas att vi blir exempel för andra"

Moské i is kan bli ny attraktion
 Vid ishotellet i Jukkasjärvi byggs varje år en iskyrka. Nu planeras en moské i samma material.

Riskkapitalister i ny vårdskandal
 Bakom riskkapitalbolaget ligger en av USAs rikaste män, Henry Kravis - Styr svenskt vårdbolag.
Riskkapitalägda Carema är åter i blåsväder. Det är sunt att verksamheten granskas ordentligt, verkligheten verkar inte stämma särskilt väl överens med de stora orden bakom bolaget. En gång i tiden hade Sverige bland världens bästa välfärd, en av världens bästa sjukvård och en av världens bäst utbildade befolkning. Sen kom marknadskapitalismen och den giriga nyliberalismen.

Kanske är inte Sverige bättre än så här 2011 - Det här var väl ändå väntat med den mentalitet som blivit i Sverige!
 Den fyraårige pojken försvann från lekplatsen i Ljungby i söndags och hittades senare död i en skogsdunge. Uppgifter om bråk på lekplatsen. Leken övergick i allvar och barnen jagade fyraåringen mot skogsdungen. Fyraåringen hamnade i bråk med barnen på lekplatsen och försvann. Ett par timmar senare hittades han liggandes på mage i en skogsdunge – dödad. Polisen inleder en förundersökning om mord. Enligt polisen har flera barn har hörts i utredningen.

– Det här är inte mitt Sverige, sa Centerpartisten Abir Al-Sahlani
 Nu hoppas Abir Al-Sahlani på en översyn av lagen och att det framförallt blir en ändring kring asylpolitiken.

1 års fängelse för man bakom barnporrhärva
 Alla de övriga 23 åtalade, samtliga kvinnor, döms av Falu tingsrätt till bland annat böter och villkorliga domar.
Kvinnorna döms till barnpornografibrott av normalgraden. Att det inte blir fråga om ringa brott beror på att bilderna i vissa fall är särskilt hänsynslösa.
Bilderna, och i vissa fall filmerna, skildrar barn som våldtas på olika sätt av vuxna personer. Ibland är barnen fastbundna.

” Tobias Billström, Maria Larsson – de här människorna har fan inte blod i ådrorna, de har bara isvatten, så länge det inte gäller den egna täppen" - Man kan bara hålla med i kritiken. De är inte bara isvatten i de här människornas ådror det är dessutom ett mycket blått isvatten.

Sexuell exploatering av barn, våldtäkter.
Misshandel, hot, sexualbrott, gatuvåld och rån.
Människohandel.
För att bara ta ett exempel ur högen: i vår sköna, trygga värld har antalet anmälda hot mot unga under 18 år ökat med 40 procent under de senaste fem åren.
Brotten mot barn och unga ökar. Men de unga vågar inte polisanmäla. De är rädda att få mer stryk och gömmer sig hemma under täcket.

USA är i kris
 Trina, 37, hämtar matkuponger för att klara krisen.
Elk City, Oklahoma: Alla jag möter har otrolig kämpaglöd. Är det bra?
2010
Jan Björklund Lurar Skattebetalarna!
"Jan Björklund tog med frun till USA. Några dagar efter nyårsfirandet samlade utbildningsminister Jan Björklund sina sju närmaste politiska medarbetare på departementet för studiebesök och en kick-off inför valrörelsen. Han tog också med sig hustrun till New York och Washington. Utbildningsministern beställde regeringens jetplan för resan som varade i åtta dygn. Expressen kan i dag avslöja att försvarsmakten inom kort fakturerar regeringskansliet 275 500 kronor för resan. "Kvällens aktiviteter: musikalen Billy Elliot på Broadway och drink på 48:e våningen.

Utslagning av ungdomar.

Lägre skatt så de rika blir rikare!
FP vill halvera statlig skatt. Utöver det vill partiet ta hjälp av lägre ungdomslöner och förlängd provanställningstid för att stävja den höga ungdomsarbetslösheten.
Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) föreslog att den som blir svensk medborgare ska få en prövotid och att Sverige ska kunna utvisa nyligen svenska medborgare om de begått brott. Riksdagsmannen Morgan Johansson (S), ordförande i riksdagens justitieutskott, ställde sig bakom förslaget.
Han var inte ensam. Ett sunt förslag som troligen de flesta etniska svenskar samt skötsamma invandrare ställer sig bakom.
"Något är galet"
Tidningen Vi 10/2011
Nya insideruppgifter: ”Reinfeldt avgår 2013 – Borg tar över som M-ledare och statsminister”

Varför har 1000 miljarder från pensionen försvunnit på 15 år parallellt med extrem massinvandring?

Allt fler barn och unga blir hemlösa
Stadsmissionen varnar: Det handlar om en hel samhällsutveckling
De möter de bostadslösa barnen och unga på härbärgen, men även på gatan, sovandes på nattbussen eller i stolar på Arlandas terminaler. En del byter husrum mot sexuella tjänster.

Handfängslen på farliga brottslingar

Polis hånade brottsoffer och sina arbetskamrater

Inte på en enda flaska sprit eller öl har jag läst någon varningslapp om att spriten "dödar" ????
Ja! Vem bär ansvaret egentligen för alkohlism? Vem bär ansvaret för att psyksjuka människor äter mediciner som kan bli beroendeframkallande? I slutänden är det alltid staten som bär det största ansvaret.

Regeringen ska lära av de utsatta barnen?

Jag räddade min mor från svensk äldrevård
Myten om Välfärdssverige har för länge sedan slagits sönder. Människor ger i många fall upp. Om du är sjuk i Sverige så måste du ha någon som kämpar för dig – annars dör du.

Moderaterna går kraftigt bakåt - Och Kristdemokraterna är återigen under riksdagsspärren.
Idéfattigdom, nonchalans och maktfullkomlighet ligger bakom Moderaternas chockras, menar statsvetare.
Konkreta förslag och lite ödmjukhet är Reinfeldts enda chans att vinna trenden.

Rossana Dinamarca, kandidat till partiledarposten i Vänsterpartiet, har en av riksdagens dyraste resenotor. Förra året slutade flyg- och taxinotan på 220 679 kronor.
– Jag har två små barn hemma, är ursäkten för dessa lyxresor.
Vem har inte barn hemma !?

Petzäll är ju inte den första alkoholisten i Riksdagen. Gudrun Schyman gjorde mer eller mindre detsamma, gick på fylla och var politisk vilde. Och fler med henne. Vi har alltså haft (har fortfarande) tablettmissbrukare och alkoholister som tagit och tar beslut om Sveriges framtid.

Sjukt förslag att köra spriten till dörren.

En halv miljon svenskar har flyttat utomlands
Fler svenskar bor i London än Falun


Mamma dödade sina barn.
Hon förlorade jobbet. Högen med de obetalda räkningarna växte och elen stängdes av.
Hon fick ingen hjälp. Nekades ekonomisk hjälp hos sociala.
Det är brist på moral i kommunens socialtjänst. De utreder inte anmälningar som de ska, de är oprofessionella och saknar engagemang.

Mohammed Ammouri, 8, kan ha mördats med sin egen kniv.

Skjutningar och bilbränder är vardag i Backa
"Ser jag en polis säger jag fuck you"

Kevin 2år dog efter läkarmisstaget - Föräldrarna sökte vård för pojken under en hel höst och träffade tolv olika läkare – men hostan och missljuden gav inte med sig. Hjälpen de fick bestod av ideliga antibiotika-kurer och värktabletter. – Vi fick rådet att mata honom med värktabletter som godis. Skickades hem – Vi kämpade för att Kevin skulle röntgas. Hade man gjort det i tid hade kanske hans liv gått att rädda

Sharia på demokratisk väg!

Skall kyrkan vara kristen?

- Vi har blivit påminda på ett grymt sätt denna sommar vad som kan hända om vi inte längre ser på varandra som människor.

Makten, myglet, politiken

Inga pengar åt fosterhemsbarn. Det beskedet gav i dag barn - och äldreminister Maria Larsson.

Antalet efterlysta brottslingar som hittas i Sverige var åtta gånger fler 2010 än 2004

Klyftorna finns överallt!

I fyra dagar har engelska städer brunnit.

Terrordåd i Norge – då åker Reinfeldt till Turkiet

Juli 2011
Bestulna på tryggheten -
Organiserade ligor slår till mot barn och äldre


Juli 2011
Svenska folket har skulder på 89 miljarder

Mordförsök mot tidningsbud i Västerås

Hets mot folkgrupp - Gäller lagen även svenskar
eller har inte svenskar några rättigheter?!


Bredvid mig står en gammal kvinna och gråter.

20 miljarder i skatt försvinner

Försvarstal för den stora gruppen pedofila övergreppsmän.

Utbränd arbetsplats mötte anställda.
Anställda på Landskronahem avråds från ensamarbete pga av hot och våldsamheter.

"Den nya logiken"

"Regeringen drar åt tumskruvarna på redan svårt utsatta människor"

"Medborgarna hänger inte med i svängarna"

"Sverige liknar alltmer en diktatur"

"Känn ingen oro"

"Dystymi – den okända folksjukdomen = oönskad! - leder till utanförskap och hopplöshet"

"I det nya tuffa Sverige är medmänskligheten satt på undantag."

"Nu lägger den borgerliga alliansen fram ett förslag om total kontroll av medborgarna - Ja till ny avlyssningslag!"

"Svenska företag säljs till andra länder eller skärs ner. Massor av svenskar förlorar jobben och Arbetstillfällen minskar"

"Fattigpensionärer får bo på gatan i kartong, så ser framtiden ut."

"Risk för blåsning hos bankerna, bedragarna tillåts härja fritt!"
"Inflationen åt upp löneökningen - tyvärr, inflationen har minskat värdet på pengarna så av den höjningen blev det mest luft. Löneökningarna hittills i år ligger strax över 4 procent i genomsnitt medan inflationen ligger på 4 procent. Den som har fått lönen höjd med 4 procent har alltså inget kvar av höjningen medan den som fått en lägre höjning ligger på minus."

"Det nya tuffa Sverige! - Kan inte botas, anses ändå inte dödssjuk nog, försäkringskassan sjukskriver inte!"

"3 000 dör av fel vård varje år. Varje år uppstår uppskattningsvis 105 000 skador till följd av misstag i vården. 300 personer skadas dagligen i vården och 10 personer dör varje dag till följd av sin vårdskada. Det är lätt att bara se personerna som en siffra i statistiken, men dessa personer är någons mamma eller pappa, syster eller bror, far- eller morförälder, barn eller barnbarn."

"Allt fler barn drogas till sömns. Den totala mängden dagsdoser som skrevs ut 2007 till barn och ungdomar var enligt Apoteket cirka två miljoner."

"Sverige ser ut som i gamla öststatsländer" Hur blev det så ? Kommunerna har inte råd att hålla samhället i trim."

"Fler varsel och färre nya jobb, antal varsel i Sverige ökar kraftigt"

"3,3 miljarder ska sparas in på funktionshindrade"

"Rättssäkerheten försvinner helt! - Oskyldiga kan bli dömd på indicier - man kan sätta dit människor utan riktiga bevis."

"Barnmisshandeln ökar - Trots att det är 30 år sedan lagen mot aga infördes i Sverige så fortsätter föräldrar att slå sina barn. Under 2008 anmäldes sammanlagt 10 419 fall av misshandel av barn upp till 14 år, enligt Brottsförebyggande rådet. "

"Den verkliga stalkern är mobbaren!"


Inga kommentarer:

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Att tänka på: Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser. "Som socialsekreterare har man tystnadsplikt."

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se