tisdag 11 oktober 2011

Lögner och brutna löften. Inger inget förtroende i framtiden för våra politiker! - Rofferi! Riksdagsledamöterna får sina löner höjda med 1 000 kronor i månaden. - Förvirring! - Korruption hindrar utveckling. Ett stort rofferi!

Det blir som vanligt mycket politik snack! Det är jättetråkigt, men det blir så iallafall. Vi vet ju alla att det politikerna lovar bryter dom lika snabbt igen. Oftast kommer det någon gobit när dom ligger pyrt till. Jag tänkte lite på den politikerdebatt som varit nyligen. Egentligen är det patetiskt hur barnsligt en del beter sig. Som Ohly och Juholt!? De ska inte vara med bara för att Sverigedemokraterna är med! Jag tycker inte det tillhör en demokrati att göra och säga som dom gör. Det är ändå folket som gett Sverigedemokraterna sina röster och det måste jag ju tycka att dessa två partiledare får lov att respektera. Det är väl det som kallas demokrati. Dom här två platsar inte i en demokrati. Och absolut inte som ledare i något politiskt parti. Dom gapar och skriker som 5åringar. Det är hur pinsamt som helst.

Juholt är ett hot mot demokratin
Moderaterna med anhang är precis en lika stor fara för demokratin som Juholt är. Dom har väl inte heller varit så oskyldiga?! Det är väl lätt att man glömmer det när något nytt dyker upp. Och då vänder man kappan efter vinden. Istället borde man väl syna hela skiten noggrant i sömmarna.

Svenska folket: Du ljuger, Juholt
Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt ljuger. Det säger en majoritet av svenska folket, enligt Metro/Yougovs undersökning. Nu utreds han av åklagare för misstänkt brott. 

Var tredje utanför a-kassan
Lågkonjukturen slår till – då står var tredje svensk utanför a-kassan. Professorn: Är en klassfråga idag.
– I dag är det en klassfråga att vara med i a-kassan. Avgiften är dyrast för arbetare och de som behöver a-kassan mest medan en ­civilingenjör som tjänar 40 000–50 000 kronor i månaden betalar 90 kronor,
Avgifterna till a-kassan höjdes 2007. Under det året och 2008 gick nästan en halv miljon människor ur a-kassan. Och trots att avgifterna sedan dess sänkts har inte andelen anslutna ökat med mer än 17 000 det senaste året.
– Det har inte varit något socialt tryck att gå med i fack och a-kassa när medlemstalen rasat. Många arbetsplatser har inte ens en fackklubb, säger Anders Kjellberg.

Det här kommer jag ihåg när dom höjde avgiften till A-kassan och Fackavgiften så vanligt folk inte hade råd att vara med. En del gick ur facket och en del gjorde tabben att gå ur A-kassan istället. En del gick ur båda! Det var sjukt hela grejen. Jag vet företag som haft 150 anställda som idag bara har 15 anställda kvar. Allt har skett efter det att dom höjde fack och A-kasse avgifter, när folk hade gått ur. Då började kommunerna sälja ut sina arbeten på entreprenad.
Dom som gav billigaste anbudet vann. En del följde med det nya företaget, men långt ifrån alla. Så många stod utan jobb och inkomst när detta skedde!  Jag vet ett annat företag som i princip dubblade arbetstiden för de anställda, för samma lön. Arbetsvillkoren blev grisiga. En del sa upp sig utan att orka tänka på konsekvenserna. Konsekvenserna var att de innan sagt upp fack och a-kassan. Så nu stod de utan inkomst och jobb. En del hade jobbat i samma företag i över 20 år. De började bli gamla också.  Vad blev det för dem? Jo! Helvetet!

Så idag ser vi ju resultatet på riktigt! Vilka var det som ställde till det på det här sättet?

2011-11-17 - A-kassan igen
Mannen med ett riktigt pokerface, finansminister Anders Borg"


Halv miljon lämnade a-kassan
De senaste fem åren har regeringen gjort vad de kunnat för att urholka a-kassan. Avgifterna har höjts. Mest för dem som löper störst risk att bli arbetslösa och tjänar minst. Villkoren har stramats åt, så att det har blivit svårare att alls få ersättning.
De senaste månaderna har Anders Borg antytt att ersättningsnivån skulle kunna höjas. Men inte villkorslöst. Först vill finansministern att fack och arbetsgivare enas om regler som ökar ”omställningsförmågan”.
I klartext tycks det betyda mindre anställningstrygghet­ och lägre ungdomslöner.
Det är inga bra svar på tidens frågor. Och det är inte bra att en finansminister tror sig kunna diktera uppgörelser på arbetsmarknaden­.
Men framför allt är det oanständigt att den som förlorar jobbet ska få en ersättning­ vars nivå bestämdes för tio år sedan, och att finansministern betraktar deras situation som ett billigt förhandlingskort.

En S-ledare ska bekämpa rofferi !

När väljarna inte längre litar på att landets främsta politiska företrädare har en inre moralisk kompass – då urholkas förtroendet för hela det demokratiska systemet. Varför ska jag som medborgare betala skatt, plocka upp skräp efter mig eller ansöka om bygglov när jag inte litar på att politiker gör detsamma?

Om väljarna redan innan undrade vart Socialdemokraterna är på väg, har de i samband med Juholts ledarskap fått anledning att undra än mer. Socialdemokratins själva grundvärderingar handlar om att göra sin plikt och först därefter kräva sin rätt; att ingen har rätt att sko sig på någon annan. Våra ledare ska bekämpa korruption och rofferi, inte förknippas med det. Det kräver en ödmjukhet inför uppdraget och väljarna samt en inre moralisk kompass som tyvärr verkar krympa i takt med att man vistas i maktens korridorer. Det gäller alla, socialdemokratiska partiledare såväl som moderata kommunalråd. 

Påökt för riksdagsledamöterna


Riksdagsledamöterna får sina ersättningar höjda med 1 000 kronor i månaden. Det nya arvodet blir från 1 november 57 000 kronor i månaden.

"Haha" en månadslön på 56000:- är det skäligt? Och nu ett lönelyft på 1000:- Plus alla andra bidrag dom har. Det här är ett hån mot skattebetalarna. Respektlösheten visas på det sätt att i en sådan här debatt där det öppet visas hur politiker skor sig, roffar åt sig, så kommer våra politiker med ett lönelyft. Att dom inte skäms!? Det finns ju inget vettigt i det här. Vilken människa bränner 57.000:- varje månad privat?

Länk: Riksdagsledamöternas arvoden och förmåner
Jag tycker verkligen inte aliansen har varit bättre än vad sossarna varit just nu. Lika dåliga båda partierna. Ser bara till sitt egna. Bryter löften, ljuger och har sig. Gemensamt tömmer dom statskassan i sina egna syften, till deras egna lyxliv. Jag kommer aldrig att rösta på aliansen eller sossarna något mera. Dom har hållit på så här år ut och år in, men det blir aldrig bättre. Det finns verkligen ingen rim och reson i de pengar dom plockar ut till sig själva. Ingen människa behöver ha så här mycket pengar. Det är helt absurt!! Hur kan detta få fortgå?

Klart det inte blir att dom hinner med att jobba. De har fullt upp med att räkna ut hur mycket dom kan plocka ut i lön, bidrag och arvoden till nästa lön. Den mängd av sådant som dom kan plocka ut måste ta en ofantlig tid att räkna på.

S och V hoppar av partiledardebatt - Håkan Juholt och Lars Ohly vägrar stå med Jimmie Åkesson 
 Och jag vägrar i framtiden att rösta på något dylikt som dessa två larviga herrarna Juholt och Ohly!

Länk: Hur skulle du rösta om det vore val till riksdagen i dag?

Bara som det blivit där jag bor. Man borde ju gå framåt och inte bakåt. Men det är precis vad vi har fått känna på där vi bor. Det är som att bo i medeltiden.

Det vi haft och som försvunnit de senaste åren:

Brandstation
Ambulans
Polis
Försäkringskassan
Arbetsförmedling
Socialkontor
Post
Kassaservice
Bank - Swedbank
m.m.

Det vi har kvar är:

Systembolaget
7 stycken Restauranger - 2 med fullständiga rättigheter - 6 av dem säljer pizza
2 matvaruaffärer och lite annat småkrafs.

Om vi måste göra nödvändiga saker så får vi åka, åka rätt så långt och det kan bli kostbart.

Kanske är det dax att det kommer förändringar och då stora förändringar i det politiska klimatet.

Korruption hindrar utveckling
Fattigdom och korruption går ofta hand i hand. Korruption drabbar de fattiga hårdast och bidrar till att förvärra fattigdomen på flera sätt. Korruption är ett allvarligt hinder för utveckling.
Korruption hämmar den ekonomiska tillväxten
I ett korrupt samhälle finns risken att fattigdomen blir permanent eftersom det gör de rika ännu rikare och de fattiga allt fattigare. Korruption hämmar också den ekonomiska tillväxten och utvecklingen av en fungerande rättstat och demokrati. Att bekämpa korruption är därför en central utvecklingsfråga.
Sida definierar korruption som ett missbruk av förtroende, makt eller position som medför otillbörlig vinning Med korruption menar vi mutor, bestickning, utpressning, favorisering och nepotism men också förskingring, svindleri och jäv.

Korruption i Sverige
Sverige har i internationella mätningar länge ansetts som ett relativt förskonat från korruption. Det finns dock exempel på misstänkt eller konstaterad korruption inom såväl näringsliv som inom den offentliga sektorn.
I den mycket uppmärksammade Boforsaffären anklagades Bofors för att ha använt sig av mutor. Det kan dock ofta vara svårt i internationell affärsverksamhet att dra gränsen mellan konsultarvoden eller försäljningsprovisioner och korruption; detta var en av anledningarna till att förundersökningen lades ner.

Ett senare exempel är de provisioner som butikschefer inom Systembolaget erhöll av leverantörer och som ledde till flera åtal och uppsägningar.

Sverige är ett litet land som präglas av en informell kultur, vilket gör det svårt med en skarp gränsdragning mellan vad som är personliga kontakter inom olika nätverk och det som kan uppfattas som vänskapskorruption eller maktmissbruk. Under senare år har andelen höga chefer inom offentlig sektor som utses på politiska meriter ökat och detta har ibland sagts vara ett uttryck för korruption. Det pejorativa uttrycket "sosseadeln" kan ses som ett sätt att beskriva denna informella kultur. Granskningen av byggherren Stefan Allbäck är ett exempel på detta.

2011-10-12
Jag hade tänkt skriva ett nytt inlägg, men jag fortsätter bara att fylla på i det här inlägget. Det blir för splittrat annars. Det är bara så synd att Håkan Juholts tabbe överskuggar det mesta just nu! Hans tabbe är nog väldigt liten i jämförelse med andra politikers tabbar. Jag kopierar in lite text från Aftonbladet, text som vi alla vet är sant!

I dag är det partiledardebatt i riksdagen och statsministern kommer att stå i talarstolen och upprepa ordet ”ansvar”.

Det stora problemet för Sverige är inte att Reinfeldt leder en svag minoritetsregering. Inte heller att Kristdemokraterna verkar ha bestämt sig för att gå under. Det stora problemet är att ingen vet vad alliansen har för idéer bortom vad de förhandlade fram i Göran Hägglunds trädgård för sex år sedan.

Enorm förvirring
Varken arbetslöshet eller utanförskap har minskat. I stället har antalet unga som förtidspensioneras ökat med 37 procent och Fas 3 är i dag en större arbetsgivare än Volvo. Sverige ska inte vara ett land där hårt arbetande familjer ska behöva oroa sig för om de kan bo kvar i huset ifall pappa får cancer. Sverige ska inte vara ett land där allt fler barn växer upp i fattigdom och Sverige ska inte ha en av Europas sämsta a-kassor. Särskilt inte i ett läge när Borg meddelar att ytterligare 70 000 personer kommer förlora jobbet nästa år.

Ändå så lever Aliansen lyxliv på skattebetalarnas pengar. Borde dom inte dra åt svångremmen lite när andra far illa i Sverige? Hör inte det till "ansvar"?

 Och det här har jag inte glömt om man nu tänker på allt svammel om "ansvar"
Efter att fosterbarnen fått avslag på sin upprättelse och Maria Larsson fått en jäkla massa kritik så kommer hon med det här.  ”500 miljoner satsas för att skydda barn i socialvården”
Nu måste Maria Larsson och regeringen göra något utåt så det ser bra ut i media, efter det att dom gjorde bort sig i vanvårdsutredningen. Svek på svek, brutna löften, hjärtlöshet. Kan man tro på dom? Inte jag

Själva så lever dom flott, ingen misär där inte!
Vem ger politikerna rättighet att leva lyxliv för skattebetalarnas pengar? Det är sanslöst dåligt!

Att det är någon slags lekskole nivå i riksdagen kan man ju förstå!? Undra om den här tjejen också lyfter en lön av 57.000:- i månaden? Får löneförhöjning också? Varför löneförhöjning, för vad då?


Riksdagsledamoten Monica Green (S) kallade Sverigedemokraterna för "nassar" på sin blogg. Tidigare har hon anklagat KD:s partiledare Göran Hägglund för att räcka ut tungan åt henne i riksdagen. Hon har även varit öppen för att syskon ska få ha sex med varandra.

Inga kommentarer:

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Yrkesinformation

Arbete:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation.


Att tänka på:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser.

Som socialsekreterare har man tystnadsplikt.

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)
Källa: Riksåklagaren

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se