onsdag 5 oktober 2011

Vem ger politikerna rättighet att leva lyxliv för skattebetalarnas pengar? Det är sanslöst dåligt!

Var finns det skrivet? Var finns den överenskommelsen att politiker lever lyxliv för skattemedel? Borde inte svenska politiker ha något att göra i Sverige? Det verkar inte så, alla är tydligen på resande fot till något annat land. Där lever dom lyxliv. Bor på dyra hotell, äter och dricker för stora pengar. Vad har det med jobb att göra? Inte jobbar man väl vid ett bord full med alkoholhaltiga drycker? Hur blir det jobbet utfört? Eller sitter dom bara och skitsnackar. Ingen politiker vill stanna i Sverige alla vill utomlands, därför är vi med i EU.


Jag måste ju påstå att jag blir förbannad. Det duger tydligen inte till svenska politiker att göra ett bra jobb i Sverige. Ingen vill stanna i Sverige, alla sticker utomlands. Det kan man ju se på b.la vanvårdsutredningen som tagit över 6 år att få klar, den är fortfarande inte färdig. Hörs inte ett knäpp från Maria Larssons håll. Det skulle bli en upprättelse väldigt snart, men den lyser med sin frånvaro?

Jag tänkte på det där Carl Bildt sa om att världen inte bara består av Skövde. Det kan jag förstå att han tycker med ett sommarställe "lyxställe" i Kroatien. Då är nog inte Skövde så spännande! Men han borde nog hålla sig i Skövde med svenska skattebetalares pengar.

Stora belopp försvinner från Sverige och statskassan pågrund av allt utlandsjobb alla statsråd och ministrar verkar ha. Inte nog med det så försvinner massor av pengar på bistånd till andra länder. Sen har vi ju EU, vad kostar inte det? Sen har vi ju invandringen till Sverige från andra länder, vad kostar inte det? Vad blir egentligen över till den vanliga svenska arbetaren?

Jag måste ju påstå att det här var osmakligt att läsa! Så simpelt och lågt av de folkvalda politikerna, de som i förtroende fått uppdraget att styra Sverige på ett bra sätt. Någonstans tycker jag dom har brutit förtroendet till folket. Duger inte Sverige till dem? Är det så att det enda dom strävar efter är att få komma utomlands och leva gott. Var det därför dom tog jobbet? Herre Gud! Dom är ju folkvalda, har dom inte förstått det? Har dom förstått så missbrukar dom förtroendet till Svenska folket!

Länk: Reinfeldt minglade med kändiseliten i New York


Lyxhotell för miljonbelopp - 
Ministrarna väljer femstjärnigt boende – skattemedel läggs inte sällan på sviter. Håkan Juholt (S): Jag utgår från att de prioriterar återhållsamhet.

Återhållsamhet och måttfullhet ska vara nyckelord när skattepengar går till restaurangbesök.
7 glas vin var vid ministerns middagsmöte


Juholt anmäld för bedrägeri

Polisen ser över anmälan

Hans Jonasson menar att Håkan Juholt med stor sannolikhet kände till reglerna för riskdagens ersättning.
– Om det vore en lärare eller sjuksköterska som lurat sin arbetsgivare på de här summorna hade de fått stå till svars. Men är man en hög politiker så verkar man kunna undgå reglerna.

Och så var det ju självklart smygmoderaterna socialdemokraterna som också var tvingade att utmärka sig! Men det var ju inte första gången dom visat att dom hellre håller till höger. Blåare än blåare! De passar in i smurf-stan dom med!

Heja på socialdemokraterna! Vem ska man rösta på nästa val? Inte sossarna och inte aliansen. Vad finns kvar? Finns några politiker som inte plundrar statskassan? Jag har iallafall hört att några soffliggare börjat härskna i. Nästa val så röstar dom, men inte på smurfarna!

Liksom många riksdagsledamöter har S-ledaren två bostäder, en permanent på hemorten och en för övernattning i Stockholm under arbetsveckorna. En kontroll drygt två år tillbaka, från juni 2009 till i dag, visar att S-ledaren låtit skattebetalarna stå för hela hyran hela tiden, trots att även Åsa Lindgren stått på avierna från fastighetsbolaget Heba. Ville ha mer pengar! Varje månad har Juholt kvitterat ut 6 571 kronor till hyra och hundra kronor till hushållsel från riksdagen, visar dokumenten. Det har gett honom cirka 180 000 kronor fram till i september i år och är dubbelt så mycket som det hade kostat om sambon stått för hälften.
Får 8 000 i månaden som mest

1 Alla riksdagsledamöter som bor utanför Stockholm har rätt till ett rum i riksdagens fastigheter eller ersättning för en övernattningsbostad inom fem mil från riksdagshuset.
2 Som mest kan man få 8 000 kronor per månad, plus ersättning för hushållsel med 100 kronor i månaden.
3 En lägenhet som delas med någon annan ska ersättas endast till hälften. Även bidraget till el ska halveras.
4 Det är upp till riksdagsledamoten själv att anmäla förändringar i övernattningsboendet, vilket kan leda till justeringar av ersättningen från riksdagen.
Källa: Riksdagens ledamotsservice

Samma lön som Reinfeldt

Ålder: 49 år
Bor: I Oskarshamn och i Västertorp, Stockholm.
Familj: Åsa Lindgren och två söner från ett tidigare förhållande.
Tjänar: 144 000 kronor per månad. Socialdemokraterna har ett beslut om att S-ledaren alltid ska tjäna i nivå med statsministern. Därmed betalar partiet mellanskillnaden mellan Juholts riksdagsarvode på 56 000 kronor i månaden och Fredrik Reinfeldts lön på 144 000 kronor.


Bostadsfifflet vanligt bland svenska politiker
Politikernas tveksamma fastighetsaffärer

Sofia Arkelsten (m)
Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten skaffade i början av 2000-talet ett hyreskontrakt på populära Södermalm i Stockholm - men slapp undan bostadskön. 2002 avslöjade Uppdrag Granskning en härva av svarta lägenhetsaffärer i huset – som ägdes av Peder Dahlborg, en av Stockholms mest ökända svartmäklare. Till Uppdrag granskning sa Sofia Arkelsten att hennes far Bo Arkelsten ordnat kontraktet, men hävdade senare att hon fått lägenheten via en bekant till familjen.

Ulf Kristersson (m)
2008 fixade Stockholms socialborgarråd, Ulf Kristersson, en våning på Södermalm via sina kontakter inom Ersta diakonisällskap. Lägenheterna skulle först och främst gå till sjuka och utsatta kvinnor. Stockholms stad hade vid tillfället ett vårdavtal för flera miljoner med sällskapet. När Kristersson lämnade våningen på Södermalm flyttade han till en lägenhet han fått via kontakter inom fastighetsbolaget Einar Mattson - vars vd är en god vän till familjen.

Laila Freivalds (s)
Dåvarande justititieministern Laila Freivalds hyreslägenhet på Kungsholmen i Stockholm omvandlades år 2000 till bostadsrätt. Ministern gjorde ett miljonklipp när hon köpte lägenheten till långt under marknadsvärdet. Samtidigt hade regeringen drivit fram en ny lagstiftning för att hindra utförsäljningen av allmännyttiga bostadsföretag.

Wanja Lundby-Wedin
LO-ordföranden fick en nybyggd vindsvåning med takaltan på en av Stockholms bästa adresser - genom fackets eget fastighetsbolag. Fem år tidigare, 2005, kritiserades hon för en annan fastighetsaffär. Då hade hon genom ett triangelbyte med hjälp från kontakter på Byggnadsarbetareförbundet, Lärarförbundet och Metall fått tag på en 160 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm. Hon ordnade även en lägenhet till sonen via facket.

Lars-Erik Lövdén (s)
Under sin tid som bostadsminister kämpade Lövdén mot att fastigheter ägda av kommunernas bostadsbolag skulle säljas till hyresgästerna. Men när hans egen trea på Östermalm 2006 omvandlades till bostadsrätt var han snabb att skriva på kontraktet. Enligt en överenskommelse mellan de privata fastighetsägarna och Stockholms kommun skulle lägenheten ha lämnats till den kommunala bostadskön. Dessutom fick Lövdén en renovering innan flytten - något som den tidigare hyresgästen, en 95-årig kvinna, efterfrågat men inte fått.

Göte Bernhardsson (s), Kjell Nordström, Maria Öberg (s) och Berit Högman (s)
Samtliga s-politiker fick lägenheter via stiftelsen Allmänna Barnhuset - utan att behöva stå i kö. Göte Bernhardsson lämnade över lägenheten till sin dotter.

Göran Persson (s) och Anitra Steen
Före detta statsministern Göran Persson och hans fru, dåvarande Systembolagschefen Anitra Steen, stod inte i någon bostadskö. Ändå fick de 2006 snabbt en övernattningslägenhet mitt i centrala Stockholm, tack vare fastighetsbolaget Wallenstam. I styrelsen för fastighetsbolaget satt en före detta finansminister och en av Systembolagets styrelsemedlemmar.

Lars Ohly (v)
I början av 2000-talet hyrde Lars Ohly en möblerad lägenhet i andra hand. Efter att ha kommit överens om hyran och att ha skrivit kontrakt drog han uthyraren inför rätta. Han menade att hyran var orimligt hög och krävde den privata uthyraren på 52 000 kronor.

Anders Borg (m)
2009 avslöjades att finansminister Anders Borg bodde i en studentlägenhet som tillhör försvarshögskolan. Enligt stiftelsen som hyr ut lägenheten skedde allt enligt reglerna, men ministern fick skarp kritik

Maj Britt Theorin (s), Rune Molin (s), Gabriel Romanus (fp), Caroline Silverudd Lundbom (fp), Viviann Gunnarsson (mp) och Beatrice Ask (m)
När hyresrätterna omvandlades till bostadsrätter under första halvan av 2000-talet köpte samtliga politiker loss sina lägenheter - och tjänade miljonbelopp.

Stig Malm (s)
1988 framkom att Stig Malm fixat förtur i bostadskön åt sin dotter.

2011-11-17
Åkte på lyxresa för skattepengar
Trafikborgarrådet Ulla Hamilton bodde på lyxhotellet Millennium Plaza.
Toppmoderatens USA-tur kostade 100 000 kr
Stockholm stads trafikborgarråd Ulla Hamilton (M) åkte på tjänsteresa till New York och slog på stort.
Två nätter för tre personer i staterna gick loss på 100 000 kronor.
– Jag ville kunna sova bättre, säger hon.


2 kommentarer:

Helene sa...

Fy fan va äckligt trött jag blir när jag läser detta. Det är för jävligt att dom ska få rida på vågen på vår bekostnad. Att det aldrig kan finnas en enda politiker som INTE försöker utnyttja tilliten dom fått från skattebetalarna! Dom är så avlägsna från vårt sk vardagsliv och så är det ändå dom som ska ta tillvara på våra intressen. Dom ser endast till sig själva .... En skam.

stella sa...

Ja! visst är det både skamligt och äckligt! Dom verkar inte ens skämmas! Ingen heder och moral. Man undrar ju hur dom blev sådana? Dom bryr sig inte även om dom åker dit, de avgår iallafall med hög lön varje månad eller pension, så det spelar nog ingen roll för dem om de blir petade! Så borde det inte få vara. Dom som alla andra får väl söka a-kassa, söka jobb på arbetsförmedlingen. Eller så får dom väl söka socialbidrag.

Varför ska inte det duga åt dom, det är ju dom som skapat det. Vi ska ha så, varför inte dom? Varför skapar dom regler och lagar som dom inte vill följa själva?

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Yrkesinformation

Arbete:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation.


Att tänka på:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser.

Som socialsekreterare har man tystnadsplikt.

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se