onsdag 5 oktober 2011

Ingen självförsvarskurs? - De har slutat bry sig! Ett människoliv har inget värde längre i dagens samhälle.

Vi pratade några igår om det som hänt inom polisen i Södertörn. Ja! Det är nog lika inom hela kriminalvården. Eller det är nog lika mellan alla människor i samhället idag. De har slutat bry sig! Ett människoliv har inget värde längre i dagens samhälle.

Någon tyckte att det var självklart med handfängsel på en så här pass farlig person. Han hade ju redan visat innan att han inte var pålitlig.

Sen hur man kan sätta en ung tjej på 24 år som jobbat i endast två månader inom kriminalvården på denna uppgift. En liten tjej som endast var 156 cm lång.

Sen var det batongen? Om man går en kurs som väktare så får man lära sig att en batong kan i olyckliga fall vändas mot en själv. Och det hände ju i det här fallet. Den andra kvinnliga vakten blev fråntagen batongen som sen blev ett dödligt vapen. Det borde väl en vakt känna till? Man skall helst inte ens ha en batong med sig, just pågrund för denna risk som finns. Det måste väl vårdaren som kom till undsättning ha känt till? Eller hade hon inte fått lära sig det?

"En vårdarkollega ser allt från sin position i tornrummet. Hon tar en batong och rusar till undsättning.
– Kollegan klappar till mannen över armen med batongen, men det bekommer honom inte. Han sliter i stället åt sig batongen."

Någon sa - Hur kan man vända ryggen till som hon gjorde?

Ingen självförsvarskurs? En kurs hade kunnat rädda henne. Där hade hon med lite tur fått lära sig om sådana här saker som kan inträffa och hur man gör för att inte sätta sig i dem och hur man kan ta sig ur dem om de skulle inträffa. Men bäst av allt att inte sätta sig i dem.

Tankarna var många om vad som egentligen inträffade? Hade han blivit provocerad av någon. Kände han sig kränkt för att det var en liten kvinna som skulle rasta honom, sade hon något som retade honom? Ja! Vem vet egentligen vad som händer bakom dessa stängda dörrar?

Men i vilket fall som helst så ska ju inte sånt här få hända! Vem ligger skulden på?

Om jag ska säga vad jag personligen tycker, så tycker jag Erik har rökt färdigt, han går inte på några fler promenader och rastningar. Han får maten genom en glugg i dörren om han överhuvudtaget får någon mat. Det är ungefär så jag tycker när man gett sig på en kvinna! Det ska dra konsekvenser med sig som känns. Och så är det väl med alla som gjort något fel, det ska väl dra med sig konsekvenser så att man förstår att man inte gör så, att man gjort fel. Man har förbrukat sina 
rättigheter.

JO-anmälan efter häktesmordet
Anmälaren anser att Kriminalvården inte använt tillräckliga försiktighetsåtgärder och skriver att det är "fullständigt oacceptabelt att utsätta en ung person för sådana här enorma risker som nu slutade med dödlig utgång".

2011-10-06
Jakten på sanningen

Han var livsfarlig – hon anade inget - Den kvinnliga vårdaren fick aldrig veta hur farlig Erik Ljungström var
”Tror inte att hon hade en aning om vem hon hade att göra med”.

Vakterna skrev brev till Ask: ”Vi är inte trygga”
Anställda skrev ett förtvivlat brev till justitieministern. - Beatrice Ask ville i går inte bli intervjuad av Aftonbladet. Brevet från kriminalvårdarna har ännu inte besvarats.


Ask var nog i den blå smurf-stan hon med och hade inte tid att svara på brevet. Hon smurfade säkert runt och drack hallonsaft.


Jag som så många andra undrar säkert hur sanningen ser ut. Efter att ha läst tidningarna idag så känns den ansikts och namnlösa fångvaktaren som ett offerlamm.  Det gissas friskt bland folk och speciellt då vem den här fångvaktaren är. Lite mystiskt kan man ju tycka. Namn och bild brukar väl komma ut väldigt snabbt? Det finns bild på mördaren men inte på den mördade? Om det är som jag tror så är det här ändå mer allvarligt för kriminalvården. Då visste dom att det i princip skulle hända och uppmuntrade och provocerad fången till detta dåd! Men det är säkert bara min fantasi som skenar iväg med mig! Eller det var nog grannens fantasi som skenat iväg.

2011-10-06 klockan 11.01

Jag har fått lite info från en polare och efter det har jag läst detta på nätet. - klicka på länken

Då var det som jag trodde då! Så omdömeslöst av kriminalvården. Dom bär hela ansvaret för det som hänt. Hur dom än gör nu så får dom svårt att förklara det här. Hur dom än gör så blir det dom säger fel. Fel åt alla håll! Helt otroligt. Fast egentligen är jag inte förvånad över att dom gjort något så plumt. Hjärn och hjärtlöst åt alla håll! Har dom inget att tänka med myndigheterna? Ja! jag fattar inte deras dumhet. Det här förstår ju vilken vanlig människa som helst, varför det hänt. Politikerna utsätter människor för både det ena och andra, men när ska dom själva ta konsekvenserna av sitt handlande? Tydligen lever dom i någon fantasivärld. Vanliga människor lever i en riktig värld, en hård och inte många gånger rättvis värld. Orättvisor skapas av politiker och myndigheter. Skulden är politikers och myndighetrs och ingen annans! Orättvisor drar våld och elände med sig! Det här hade verkligen inte behövt hänt med lite hänsyn, respekt och omdöme! Det finns ju faktiskt folk som inte gillar "ej etniska svenskar", det är väl inget att sticka under stol med, det vet väl alla. Det kan ju faktiskt vara så att Erik var just en sådan. Sånt här borde myndigheterna ta med i sin beräkning. Man kan ju inte skuffa undan ett problem som faktiskt är väldigt utbrett i Sverige, inte bara i Sverige utan i stora delar i världen.

Dom sätter ihop de här två ensamma? Han hamnar i en otrolig kränkande situation, och hon i en väldigt farlig. Han som etnisk svensk kille blir frihetsberövad och ledsagad av en ej etnisk svensk tjej! En främling, en gäst i landet talar om vad han ska göra i sitt egna land, bestämmer över honom! Ungefär så tror jag det har gått till när han blev galen och gav sig på tjejen. Sen vet man ju inte om det sagts något innan, om det varit någon provokation innan?


Undra om myndigheterna kan förklara varför dom inte lagt ut bild och namn på den mördade fångvaktaren, men dom har lagt ut bild och namn på mördaren, hela hans livshistoria. Fast jag tror dom uteslutit en del. Och det skulle ytterligare bevisa deras skuld! Jag känner på mig att det finns mer i det här! Det dyker nog upp!


Jakten på sanningen

Oisín Cantwell: Kriminalvården vaknade till sist – men har inga svar

INTE GLASKLARA Inga Mellgren, kriminalvårdens generaldirektör, Agneta Kempe, kriminalvårdschef, och Gunilla Ternert, regionchef, höll presskonferens i måndags. Två dagar ­senare bestämde sig Ternert för att försöka ta reda på vad som egentligen hände vid överfallet på häktet – men hon ville inte prata om det.

6 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Fruktansvärt det som hänt. Jag tycker att arbetsgivaren nog får ta till sig skulden. Skadestånd till de anhöriga borde det vara.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det blir en JO anmälan. Om dom gör något vet man inte. Dom lägger ner det mesta!

Ett skadestånd är nog absolut på sin plats. Jag har läst lite mer under kvällen i tidningarna. Och nu har det ju kommit fram att grabben hade en diagnos "Aspergers syndrom" och det har tydligen varit känt sedan han var liten. Dessa uppgifter måste kriminalvården ha haft. Han blev skickad från rättspsyk för att dom inte tordes ha honom där, och då troligen för att dom var rädda för sin egen skull och för andra patienters säkerhet. Dom skickar alltså honom till häktet pågrund av just det.

Hur kan dom då sätta en liten tjej, outbildad och ensam att bevaka honom? Helt absurt. Jag vet inte vad man ska kalla sånt för?

Jag vet att personer med en sådan här sjukdom kan bli okontrollerat aggressiv och det svänger snabbt, går väldigt fort. Dom blir tokstarka. De har en stor respekt för vissa saker. Andra saker skiter dom i fullständigt.

Jag förstår överhuvudtaget inte varför man anställer en kvinna på 156 cm lång, 24 år, som saknar erfarenhet och rutin till ett så pass farligt yrke? Häktet av alla ställen!??

Roffe sa...

Har hört nått ikväll från en person. En kille var på rättspsyk i Huddinge. Det skickades en person därifrån. Personalen såg att något höll på att hända, ingen annan såg det. Så innan något hänt skickades personen från rättspsyk. Han kom tillbaka efter 1 vecka igen. Att han skickades därifrån var för säkerhetens skull. Att inget våldsbrott skulle hända. Personalen på rättspsyk är duktiga att se sådant. Det var väl samma med den här killen Erik, skulle man kunna tro..

Anonym sa...

Är det någon som sett en bild på fångvaktaren? Inga namn o bilder finns på nätet? Konstigt bara det! Mysko hela den här grejen..

olga2 sa...

Skadestånd blir det säkert, det är ju en ej etnisk svensk som blivit drabbad. Fått ett förstört liv. Kanske man kan kalla det för. Så det blir nog ett rejält tilltaget skadestånd.

Hur går det med skadeståndet för de vanvårdades fosterhemsbarnen och deras förstörda liv. Har det betalats ut? Det har varit trögt enligt tidningarna. Undra om ni får ersättningen som de nu kallar det för. Skadestånd låter mer riktigt.

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Yrkesinformation

Arbete:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation.


Att tänka på:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser.

Som socialsekreterare har man tystnadsplikt.

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)
Källa: Riksåklagaren

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se