lördag 10 september 2011

Moderatkäringen har slagit sista spiken i kistbotten! - ”Maria Larsson har svikit å det absolut grövsta.” Hon gav hopp och tog tillbaka det, precis som det alltid varit. De gav små barn hopp och tog tillbaka det!

Helt sjukt och väldigt sorgligt! Känslan i mitt hjärta var obeskrivbar. Magen vred sig i någon konstig känsla!?
Vad som hände i själ och hjärta, den känslan hoppar jag över att beskriva! Lika bra det!

Men! Jag tänker inte ta livet av mig! No way!  Det hoppas och tror jag att ingen annan gör heller. Gör inte som de styrande hoppats på! Ge dom inte det också! Jag kan se framför mig deras breda äckliga flin just nu, ge dem inget mer att flina åt. Inte ditt självmord, gör inte det! Då skulle dom mysa ytterligare, kanske bjuda på tårta till sina arbetskamrater. Eller ta en liten semesterresa för att fira för att dom lyckats skada ändå mera!

Ja! Jag mår faktiskt lite illa! Men inte mer illa än att jag kan se något positivt i det hela. Men det är upp till var och en att se det positiva. Jag har mina anledningar, du kanske kan hitta en annan?! Det jag vet bestämt är att det finns en som inte kommer att kunna hitta något positivt ur detta beslut! Absolut säkert. Det känner jag i mitt hjärta. En ceremoni inom kort? Ytterligare en kränkning! Fy fasiken vad lågt och oförskämt. Ska vi fosterhemsungar buga också? Vi kanske blir till slängda var sitt ben att tugga på? På ren svenska kallas detta för NID - slå på det ordet och dess simpla betydelse. Nä! Maria Larsson kan ta sin ursäkt och sin ceremoni, trycka in det i käften och skita ut det på toa sedan. Ungefär så mycket är hennes ord och hennes ceremoni värd. Vad vet jag? De kanske har någon dubbel toa i regeringshuset. Jag menar att det är kanske fler som behöver skita! Och då kan de ju skita i kapp! Det är så otroligt dåligt så det är sanslöst!

Jag satt inatt och strö läste ute på nätet, jag sparade ner en grej, riktigt varför vet jag inte. Kanske för att jag skulle få större förståelse för vårt samhälle och vad som händer i det. Fast det är ju klart! Det går massor av pengar på invandringen, så det finns väl inga pengar kvar till det egna folket. Är det så det är?

Psykopaten! - "Här är det bättre att fly än att illa fäkta"

En psykopat härskar genom att söndra och isolera offren. När hjärnan är övertagen njuter han/hon av makten, kaoset och den ondska han/hon producerar. Är han/hon snäll, rar, ömsint, ångerfull, och gör det du tycker om, akta dig, han/hon menar det inte, allt är inlärt och används för att manipulera och få dig att tro att det är äkta känslor.

En stund senare kan ondskan drabba dig igen. Du öppnar ditt innersta, du anförtror dig, blottar dina svagheter.

Psykopaten skaffar hållhakar, minns och använder dessa i framtiden för att skaffa övertaget.

För psykopaten själv är hans/hennes sätt att leva oklanderligt och rätt, någon ånger finns inte, man kan inte ångra något som man anser och tycker är det rätta.

Empatin saknades redan i unga år och och i kombination med lång träning utvecklas en ljugande egoist och människoplågare som alltid har rätt nu och alltid.


Inga pengar åt fosterhemsbarn.  Det beskedet gav i dag barn - och äldreminister Maria Larsson.

I februari i år kom Upprättelseutredningen, som utrett frågan om barnhemsbarnen på uppdrag av regeringen.
Utredaren Kerstin Wigzell föreslog att de tusentals barn som omhändertogs och satt i barnhem under perioden 1920-1980, ska få ett erkännande av det som har hänt, en ursäkt från regeringen– samt ekonomiskt ersättning på 250 000 vardera för dem som utsatts för övergrepp.
Bakgrunden är att fler än 400 människor, som under barndomen var omhändertagna i fosterhem eller på institutioner, intervjuades i regeringens Vanvårdsutredning från 2006.

Blir inga pengar

Många av fosterhemsbarnen berättade då om psykisk och fysisk misshandel, sexuella övergrepp och andra allvarliga kränkningar och även om ren sadism på fosterhemmen.
Den ekonomiska ersättning föreslogs vara skattefri och beviljas enbart ”för övergrepp eller försummelse av allvarlig art.”
Men det blir inga pengar för fosterhemsbarnen, det uppgav i dag barn – och äldreminister Maria Larsson i dag för TT.
Enligt regeringen går det inte att på ett rättvist och rättssäkert sätt att betala ut ersättning till dem som utsatts för vanvård.

En ceremoni inom kort

I stället kommer fosterhemsbarnen få en ursäkt av svenska staten.
– Jag har förstått att det är väldigt betydelsefullt för många att en sådan ceremoni kommer till stånd. Regeringen har beslutat om en ceremoni och en inbjudan kommer att gå ut inom kort, säger Maria Larsson till TT. En anledning till varför regeringen inte vill betala ut ersättning är att den bara skulle omfatta människor som utsatts för vanvård under åren 1920-1980.
Maria Larsson menar att det skulle diskriminera människor som utsatts för övergrepp senare än 1980.
– Det skulle kunna innebära att en ung person som utsatts för övergrepp 1983 inte får den ersättning som den som utsatts för samma sak 1953, säger Maria Larsson.

Jag har gjort en liten filmsnutt under dagen "Äventyret" under temat Gudarna målar och berättar. -  höll på med den när jag fick höra om beslutet Maria Larsson tagit. Lite av vår konst, foton och musik med Hammerfall - Glory to the brave

Video - Äventyret

Hon pratar så mycket skit Maria Larsson. Hon pratar om orättvisor? Vad menar hon egentligen med det här uttalandet?? 

Maria Larsson menar att det skulle diskriminera människor som utsatts för övergrepp senare än 1980.
– Det skulle kunna innebära att en ung person som utsatts för övergrepp 1983 inte får den ersättning som den som utsatts för samma sak 1953, säger Maria Larsson.

 Hon pratar om rättssäkerhet? Men hon pratar inget om barnsäkerhet? Hon pratar och pratar så man undrar ju om hon är förvirrad? Eller kommer hon inte ihåg? Har hon någon koll alls?

För visst var det meningen att det skulle skrivas in i lagen om barnsäkerheten, om skadestånd? Så var det väl, eller borde väl vara iallafall.  Självklart ska väl människor efter 1983 kunna söka skadestånd om de blivit vanvårdade efter de socialas ingripande. Men det är nog där skon klämmer. Politikerna vill inte ta ansvar för om ytterligare barn far illa, de vill inte betala för det dom ställt till med. Rent ut sagt! Dom skiter väl i dina och mina ungar.

 Betalas inget skadestånd ut nu så kommer aldrig någon misshandlad unge att få ett värdigt liv! Ingen kommer att bry sig!

- I och med att Maria Larsson avslår vår begäran så kommer hon att sparka undan benen för barn och ungdomar i framtiden att ställa krav på samhället när det gäller skadeståndsfrågor för att de blivit felbehandlade.

Länkar:
Ingen upprättelse för övergrepp och försummelse i social dygnsvård
Elias Markewärn tror att det negativa beskedet kan få dramatiska konsekvenser.
Även från politiskt håll kommer kritik.
 SVD
Vanvård i samhällets regi av godhetens diktatorer
Maria Larssons blåsning och regeringens cynism mot gårdagen och dagens vanvårdade
SD: "Regeringen bör ompröva nej till ekonomisk ersättning för vanvårdade barn"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stella

Va ju väntat det här .. jag tror att några redan fåt skadestånd, sådana som dom gillar. Fast det kan de ju inte seja. Andra som dom inte gillar får inget. Har hört nått om det okså. Det pratas..

Anonym sa...

det är ju väldigt tyst från stulen barndom? Det var väl dom som skrek högst från början

Stella sa...

Hela den här utredningen är en bluff från början till slut. Jag insåg det redan när jag träffade Göran Johansson. Han hade vid en tidigare intervjuv med en dam glömt att sätta på bandspelaren, det bara skrattade han åt, det saknade betydelse enligt honom. Så damen som blivit intervjuad blev inte kontaktad. När jag läste mina egna papper jag fick från dem som jag skulle godkänna så insåg jag deras stora ointresse. Det gick inte att missta sig på att det var en bluff! Att det aldrig skulle bli någon upprättelse!

Lasse sa...

Utredningen om
vanvård i den sociala barnavården, S 2006:05

Expert- och referensgrupp

Utredningens anställda har tystnadsplikt även i relation till personerna i expert- och referensgruppen.

Experter
Lars Asklund, 1:e Arkivarie
Bo Vinnerljung, Professor
Björn Wrangsjö, Med. dr.
Marie Sallnäs, Docent
Carolina Överlien, Fil. dr.
Ingrid Söderlind, Docent

Referensgrupp
Följande organisationer och personer ingår i utredningens referensgrupp:

Stulen Barndom
Ordinarie
Karl-Eric Bergh
Solvägen 4
385 51 Söderåkra
mobil: 070-534 27 00

Ersättare
Ingela Grenängen
Åkerby Prästgård 9
74022 Bälinge
mobil: 070-9924561

Samhällets styvbarn
Ordinarie
Anne Skånér
Östbergatorget 3
125 73 Älvsjö
tfn 08-545 647 38

Ersättare
Eliaz Markewärn
Backluravägen 20A
149 43 Nynäshamn
tfn 070-476 29 14

http://www.sou.gov.se/vanvard/expert.htm

Anonym sa...

har du inte hört det här från samhällets styvbarn och Anne Skånér? kan du ha rätt?.. Hon smilar och ler i maktens koridorer! Kan hon ha fått ersättningen..Det drar ut på tiden..sommaren 2012 har jag tyckt mig höra något om. om ett år .. lång tid, då har det gått minst 7 år. Som jag förstår tycks Anne Skånér det är bra. Tror inte på henne längre..hon verkar bara skrytig och uppblåst...

Innan riksdagen öppnade idag träffade Anne Skånér och Benny Jacobsson från Samhällets Styvbarns ledning Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly för samtal i riksdagshuset. I mötet, som handlade om upprättelsen och de kommande förhandlingarna mellan den rödgröna oppositionen och regeringen, deltog även Eva Olofsson (V).

- Vi är glada, säger Anne Skånér, att de rödgröna givit ett otvetydigt stöd för Kerstin Wigzells Upprättelseutredning. Det finns bara ett förslag, Upprättelseutredningens. Det är utredningsförslaget som ska vara grunden för upprättelsen. Vi accepterar inte något prutande av utredningens förslag om ursäkt och ersättning.

- Ska något ändras i utredningsförslaget, så är det åt andra hållet. Förslaget kan göras bättre, och upprättelsen omfatta även dem som vanvårdades efter 1980.

Vi har vunnit en delseger. Låt oss erkänna det. Vi är inte framme vid Upprättelsen ännu, men vi hyser stora förhoppningar på vad som nu ska ske.


Senaste nytt
.
Väntas den: Remissvaren skall sammanställas och slutligen skriver regeringen en proposition (förslag) till riksdagen om en ev ny lag för ek ersättning till vanvårdsgruppen. Beräknad tid om allt går bra är 1 juli 2012. Styvbarn kräver att den som behöver också skall få hjälp med ansökningar etc. Vi återkommer om mer information.

stella sa...

Anonym
Tack för ditt trevliga mail.
Jag har inga höga tankar om människor, så det förvånar mig inte alls om några har låtit sig köpas av regeringen. Dom har fått sitt på det torra, sen skiter dom väl i dig och mig. Så är människan i det stora hela! FULLBLODS egoister. Ja! allt verkar ju dra ut på tiden, väldigt lång tid har redan gått, alldeles för lång för att det ska vara okey. Jag har inte hört något om det du skriver om. Men det känns som du skulle kunna ha rätt. Är det så, så är skandalen verkligen ett faktum. Vore kul om någon journalist började rota lite i det här, men dom är väl också köpta!? Tiden lär väl utvisa ett och annat. Jag tror ändå inte att hela den här utredningen varit bortkastad. Vi barnhemsungar / fosterbarn är ju vana att vänta, så det är bara att vänta ett litet tag till. På något sätt tror jag vi får vår upprättelse. Hur den däremot kommer att se ut har jag ingen aning om, men den kommer! var så säker!

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Yrkesinformation

Arbete:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation.


Att tänka på:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser.

Som socialsekreterare har man tystnadsplikt.

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)
Källa: Riksåklagaren

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se