Sidor

söndag 1 september 2013

Varför förvränger man sanningen i landet Sverige. Vilka är det som har nytta av det. Nu är det jobbens tur igen.

När ska det bli någon ordning och reda i det här landet? Jag läste en artikel i aftonbladet om en man som sökt 1000 jobb men bara blivit kallad till arbetsintervjuer 3 gånger. Och enligt honom och någon forskning så ska det bara vara för att han har utländsk härkomst.

Det här känns inte rättvist. Jag vet massor av människor med etnisk svensk härkomst som råkat ut för precis samma sak. Åt andra hållet vet jag massor av människor med utländsk härkomst som har hur bra och fina jobb som helst. Titta bara inom politiken, journalister, radiopratare, inom Tv, artister, lärare, rektorer, städare, läkare, tandläkare, taxi, tåg, buss, polis, inom vården, idrottsmän och kvinnor, inom kriminalvården,  inom kommuner överallt finns människor med utländsk härkomst.

Jag blir arg när jag läser sånt här! Det är inte rätt. Varför inte skriva en artikel om en ung etnisk svensk som sökt jobb och bostad men får varken det ena eller det andra. För de flesta jobben har invandrarna fått och bostäderna också.

Varför inte skriva om vilka förmåner invandrarna har i kommunerna. Hur bra dom har det i jämförelse med hur dom hade det innan de kom till Sverige. För de kom väl för att de hade det dåligt i sina tidigare länder. Varför kommer man annars som flykting? Vad roligt det skulle vara att läsa en artikel om vad glad någon var som kommit till Sverige som flykting. Hur bra dom har det.

Jag är en av alla i det här landet som sökt massor av jobb och inte ens fått ett svar, än mindre fått komma på en arbetsintervju. Jag vet så många fler i min närhet och det har absolut inget att göra med födelseort.

Däremot vet jag mängder av företag och ställen som drivs av människor med utländsk härkomst där inte en enda med etnisk svensk härkomst arbetar. Jag tror inte heller att jag någonsin sett en sådan jobbannons på arbetsförmedlingen. Konstigt att det inte forskas i det? Varför skriver inte aftonbladet om det?

Hur var det nu med den avsatta guvernören Angeles Bermudez-Svankvist chef för arbetsförmedlingen. Hon borde väl veta hur det går till. Arbetsgivare handplockar sina medarbetare, man utlyser inte ett ledigt jobb utan i skymundan anställer man någon polare istället. Det är väl oftast så det går till. Även om man är tvungen att utlysa ett ledigt jobb på arbetsförmedlingen så kan man anställa en polare i alla fall.

Jag tycker inte det är något konstigt? Tycker verkligen människor med utländsk härkomst det? Då kan jag inte förstå det eftersom dom gör precis på samma sätt själva utan att överhuvudtaget har utlyst ett ledigt jobb. Konstigt att det görs på det sättet. Var tog rättvisan, lagar och regler vägen. Ska inte alla leva efter samma villkor? Var går gränsen för att bli diskriminerad? Har det också med vilken härkomst man har? Om så är fallet så vill jag påstå att det är ren och skär diskriminering.

Video - Jag säger som Magnus Uggla när jag läser sånt här.
 "Jag mår illa"

Känns tråkigt att behöva säga att något är riktigt ruttet i Sverige! Sverige är sig inte likt längre. Var det inte bra som det var? Jo! det var bra, alldeles för bra! Men det är ett minne blott! Kanske kan jag en dag berätta för mina barnbarn om det Sverige som var. Dom kommer säkert att tro det är ett sagoland jag berättar om. Dom kommer säkert inte att tro mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar