Sidor

torsdag 26 maj 2011

Den statliga utredningen av vanvårdade barn -"Barnen som samhället svek" - Barn förstår inte att vuxna sviker. Barn väntar och tror! Barn tror att de är älskade Maria Larsson!

 Den statliga utredningen av vanvårdade barn i den sociala barnvården.

Vad säger man? Hur tänker man? Jag vet inte mer än andra! Andra som väntar precis som jag. Andra som väntat ända sedan de var barn. Väntat och väntat! Väntat på något som aldrig hänt. För det har aldrig varit någon som brytt sig. Det vi!  de barnen aldrig förstod var att vi blev bortglömda. Sådant förstår inte barn. Barn tror att vuxna bryr sig, att de håller det som lovats. Barn tror att de betyder något. Barn förstår inte att de har blivit ett problem, ett problem som ska försvinna så fort som möjligt. Barn förstår inte att de bara finns som några rader i en mapp, en mapp som lagts i ett arkiv. I ett gammalt arkiv som blivit dammigt och som det till slut bildats spindelnät på. Barn förstår inte att vuxna sviker. Barn väntar och tror! Barn tror att de är älskade.

Dessa barn som vuxit upp utan kärlek, trygghet, utan rötter. De barnen har som vuxna blivit sköra, som sköra fjärilar. Tack vare det har många råkat illa ut i livet. Ändå har många av dem blivit gamla. De är gamla nu, men väntar, hoppas och tror fortfarande på medmänskligheten, att någon bryr sig om deras sorg och tårar de fått utstå sedan barnsben.

Jag har fått några mail, jag har träffat några ute sedan jag var med i rapport. De kommer till mig och frågar om jag vet något om hur det går. Och det gör jag ju inte. De är så tålmodiga och förhoppningsfulla. Jag ser hoppet i deras ögon! Vilka otroliga människor!

En sak vet jag! När remissvaren var klara och jag blev tillfrågad om jag ville vara med i rapport så skulle rapport försöka få tag på Maria Larsson för att hon kanske skulle yttra sig om remissvaren. Men tydligen gick det inte att få tag i henne eftersom hon inte var med. Istället fanns barnombudsmannen med i inslaget.

Jag tycker det är en otroligt dålig stil att dra ut på utredningen så här. Det är väl ca 6 år sedan utredningen startade upp! Vad säger man? Har dom tänkt dra ut på tiden så det faller i glömska, precis som dom gjorde med barnen när de var små. Lägga hela utredningen i en mapp, arkivera den, låta den bli dammig och till slut full av spindelnät. Det skulle ju inte förvåna mig det minsta. Här saknas det tydligen medkänsla, empati, heder och moral.

Om man arbetar med barn så behövs nog en hel del medkänsla, empati, heder och moral och framför allt kärlek. Men det verkar saknas hela skiten! Och då ska man inte jobba med varken barn eller gamla. Man ska lämna sin stol till någon som passar bättre till detta ansvarsfulla arbeta. Är man inte intresserad av människor så ska man söka sig ett annat arbete.

"– Det är sammantaget ett stycke mycket mörk historia – svensk historia." - Undra om historien inte kommer att bli ändå mörkare i historieboken?

Om nu våra "kära" svenska politiker tror att det ska falla i glömska när vi som "krävt" inte orkar mer, eller när vi dött så tror dom troligen fel. Alldeles fel. Vi gamlingar har barn, de glömmer nog inte. Det kommer nya barn hela tiden som blir svikna av samhället. Det kommer att fyllas på undan för undan. Sveket kommer att bli så stort!

Andra länder som gjort  liknande utredningar har betalat ut skadestånden. Skadestånd långt över det 250.000:- . Norge betalade väl ut 800.000 norska kronor till många av de drabbade. Svenska politiker knölar och gnider på en skitsumma av 250.000:- för en förstörd barndom, ungdom, vuxenliv och ålderdom. Ändå sitter de med löner per år långt över denna summa "per år". 

Chefen för systembolaget tjänar denna summa per månad för att se till att svenska folket kan droga ner sig. Sälja droger lagligt. Ställa till elände för människor, för barn. Staten säljer skiten till människor, som sedan förlorar sina barn på grund av detta. Barn förlorar sina föräldrar, de förlorar sitt liv. Vem borde ta ansvar för det här? Jo självklart de som sålt skräpet och tjänat pengar på andras olycka. Ansvar kallas det för!!!!! ANSVAR!!!! för det man gör och ställer till med. Vem bär ansvaret för de här barnens olycka???? Fy fasiken!

Dricker du för mycket?  - klicka på länken
Alkohol finns överallt. Till skillnad från narkotika är det både lagligt och socialt accepterat att dricka öl, vin och sprit. Det är snarare den som avstår som skiljer sig från mängden. Just därför kan det lätt bli för mycket och för ofta - så att man till slut förlorar kontrollen över sitt drickande.

Alkoholskador från topp till tå! - klicka på länken
Vi dricker allt mer alkohol. Var sjätte svensk dricker för mycket. Alkoholmissbruk ger kortsiktiga skador som olyckor och våld, långsiktiga som sömnstörningar, ångest och beroende. Många sjukdomar och besvär har också koppling till alkoholberoende. Även vid måttligt drickande finns samband med fosterskador, vissa cancerformer, leversjukdomar, högt blodtryck, olycksfall och våld.  

tisdag 24 maj 2011

En lång dröm med många tårar!

Jag hade en märklig dröm natten som var. Jag drömde att jag var ute på vandring. Jag gick genom städer, förbi hus och människor, men jag pratade inte med en enda en av dem. Jag bara tittade på allt. Med mig hade jag en trappstol i trä som jag bar med mig. Jag gick långt! Väldigt långt! Jag gick förbi stora skogar och stora öppna fält. Ibland satte jag ner stolen och mig själv på den, varje gång jag gjorde det så grät jag. När jag gråtit en stund så tog jag stolen och vandrade vidare. Jag vet att människor passerade mig när jag bar omkring på stolen, men ingen verkade tycka det var något konstigt med det, ingen frågade något, alla bara gick förbi som om de inte såg mig. Några gick förbi när jag satt på stolen och grät, men dom verkade inte se det heller, de brydde sig inte, bara gick förbi. En märklig och konstig dröm!

Långsam upprättelse - misshandel vardag i fosterhem -Samtalet blev en liten snutt på SVT1 rapport. - Statens offentliga utredning om vanvård av barn i den sociala barnavården -

Sista dagen för remissvaren skulle vara hos regeringen söndag den 15 maj-2011. Jag hade ju skickat in ett svar och sagt det jag tyckte. På fredag innan söndag fick jag ett telefonsamtal från en reporter som vill komma och prata lite med mig om mitt remissvar. Alla remissvar är offentlig handling.  Jag har varit trött och inte riktigt orkat med det här att skriva blogg.

Samtalet blev en liten snutt på SVT1 rapport.

 http://playrapport.se/#/video/2427418


Nu är det väl bara att vänta och se vad som händer med remissvaren. Hur lång tid det tar för staten att besluta kan man ju aldrig veta!?

                               
Svik inte de vanvårdade igen, Maria Larsson!