Sidor

lördag 7 september 2013

Valet 2014 ett ödesval. Det vi söker är alltså en politiker som brinner för sitt jobb. En politiker som tänker på sitt folk. En politiker som äger sunt bondförnuft. En politiker som tar ansvar.

Nu är det snart val igen. Om ett år. Vad blir det då? Vilket parti vinner? Socialdemokraterna eller högerblocket. Eller blir det Sverigedemokraterna eller något annat parti?

Blockpolitiken är något märkligt. Olika partier som går ihop. Om det inte varit så hade jag kunna tänkt mig att rösta på något av dom här partierna. Men eftersom partierna slås ihop till ett så är det ju inte det partiet jag röstat på som tar makten utan ett helt annat. Om jag röstar på något av de mindre partierna så har jag i princip lagt en röst på ett annat parti i samma block. Och det är inte intressant.

För sju år sedan skulle socialdemokraterna bort med alla medel. Folk var trötta på dom och deras politik. Nu har det gått ett antal år och folk börjar glömma vad socialdemokraterna ställde till med. Så nu är det väl deras tur igen.

Så här håller det på hela tiden. Nu är vi trötta på moderaterna. Om nu socialdemokraterna kommer till makten igen hur blir det då? Är det någon som tror det blir bättre? Jag tror inte det. Istället tror jag det blir sämre. Om vi behåller moderaterna då? Det kan vi inte för det blir också sämre. Vad gör man då? Röstar på miljöpartiet kanske? Miljön är ju alltid viktig. Fast miljöpartiet gör väl allt annat än att jobba med miljön så dom får vara. Vänstern då? Nja jag vet inte. Sverigedemokraterna då? Törs man rösta på dom? Gör man det står det väl någon dåre utanför dörren som ska banka vettet ur en. Undra varför? Är det inte varje människas rättighet att rösta på vem man vill utan att behöva fråga grannen om lov? Jo så är det. Man röstar på vem man vill. När jag var barn så fanns det inte en enda vuxen som berättade för någon om vilket parti man röstade på. Man behöll det för sig själv. På så sätt uppstod ingen ovänskap eller osämja. Rätt så vettigt faktiskt.

Vad finns kvar? En blank röst. Den här gången blir det svårt. Känns som ett ödesval. Det är nu det gäller. Hur ska framtiden se ut i Sverige? Vad vill vi med vårat land? Är vi nöjda som det är? Mår vi bra? Fungerar det som det ska?

När man funderat på det så måste man sedan försöka lista ut vilka politiker som är ärliga och inte ljuger oss till månen. Många politiker och myndighetspersoner har visat att det enda dom är intresserad av är en hög lön, pengar, makt, en tidig och bra pension och en plats utanför Sverige. Sverige är inte intressant för dem. De vill glassa runt utomlands.

Det vi söker är alltså en politiker som brinner för sitt jobb. En politiker som tänker på sitt folk. En politiker som äger sunt bondförnuft. En politiker som tar ansvar.

Jag borde måla istället för att fundera på politik. Fast det hör ihop lite "svensk kultur". Har vi ingen sådan i landet så blir det svårt att få visa upp sin konst.

Jag tog några kort för någon dag sedan. Ännu kan man cykla ut i naturen, ännu kan man hitta smultronställen. Fast man ska kanske vara flera tillsammans i skogen. Vi lever i sådant Sverige nu. Björn och varg finns där jag bor. En och annan huggorm har jag råkat på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar