Sidor

fredag 22 februari 2013

Kommuner nobbar fler flyktingar. Löfven föreslår böter för dessa. - Fler unga i utanförskap. Många tycker att det räcker snart. Ett kaos är ju just vad det är. Vi känner oss inte trygga längre.

Jag har läst lite nyheter under dagen och blir bara matt! Vilket kaos det är på politisk nivå. Vad håller dom på med de stora killarna och tjejerna. Vet dom det. Verkar inte som om dom har den minsta aning om hur hela samhällssystemet fungerar, de bara kör på. Lever dom i någon dröm, fantasi och låtsas värld. Jag brukar göra det när jag målar, men jag vet inte riktigt om det passar på en politisk bestämmande nivå, där bör man väl ändå stå med båda fötterna på jorden och veta vad man gör. Vad man beslutar och konsekvenserna av det. Annars är det riktigt illa. Jag har skrivit ner lite om allt konstigt jag läst. Jag ställer mig mycket frågande.

Här anteckningar jag gjort.

Staten och Överhuvud nummer ett
Statsminister Fredrik Reinfeldt (M).

Staten och överhuvud nummer två
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven (S)
Hur kan staten göra fel, utan att ta ansvar.
Vilka är problemen, hur ska dom lösas och av vem?

den 6 februari 2013
Kommuner nobbar fler flyktingar.
Närmare 80 procent av Sveriges kommuner vill inte ta emot fler flyktingar. I landets kommuner ser man oroligt på utvecklingen. – Våra trygghetssystem går på knäna redan, sedan tio år tillbaka.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Maria Ferm vill ändra lagen så att kommuner inte kan säga nej till ensamkommande flyktingbarn.

Kommuner varnar, kan gå riktigt illa!

den 22 februari 2013
S föreslår flyktingbonus. Stefan Löfven vill införa böter för de kommuner som inte tar emot flyktingar. "En styggelse" och "Orimligt" förslag.

Socialdemokraternas ledning vill att kommuner som tar emot många flyktingar ska få en "solidaritetsbonus". Andra kommuner ska betala. Partiledaren Stefan Löfven anser att alla kommuner måste "ta ansvar".

- Det är Sverige som land som tar emot flyktingar, och då ska också alla kommuner vara inblandade och ta ansvar för det, säger han till Ekot.

Det är politiker som tar emot flyktingar, inte Sverige. Liknar lite diktatur det här. Nu ska en del kommuner straffas för att dom inte anser sig kunna ta emot fler flyktingar, inte kunna ta ansvar för fler människor. Fy fan va skamligt!

Jag har svårt att förstå att man överhuvudtaget har en enda tanke till på att ta in mera flyktingar när 20000 tusen unga redan nu riskerar utanförskap på grund av dålig skolgång och arbetslöshet.

Tusentals unga riskerar utanförskap.

Cirka 20 000 ungdomar i åldrarna 16-19 år riskerar att aldrig få sätta sin fot på en arbetsplats.

"I vissa kommuner kan det ta upp till ett halvår eller mer innan någon kontaktar en ungdom som avbrutit sin gymnasieutbildning", skriver Bermudez-Svankvist och Begler i DN.

De beskriver även det stora antalet som "ett misslyckande" både för ungdomarna och samhället.

Kommunernas arbete med unga som är utanför gymnasieskolan håller inte tillräckligt bra kvalitet.

Att förlora jobbet i dag innebär ett liv i total utsatthet. Det finns inga nya att få, a-kassan är nedmonterad och på botten erbjuder samhället endast fattigdom.

Alliansen splittrad om sjuklönevecka - Regeringen är inte överens.

C och KD vill skrota arbetsgivarnas ansvar för andra sjuklöneveckan, uppger Ekot.

Men FP tvekar och M vill avvakta resultaten av en utredning.

– Företagarna säger att det här är ett av de största hindren för att anställa fler människor. Att ta bort andra sjuklöneveckan tror vi är viktigt för jobben, att fler unga kan komma in på arbetsmarknaden, säger Mats Odell, partiets näringspolitiske talesperson.

Den socialdemokratiska regeringen införde det nuvarande systemet med att arbetsgivarna betalar de två första sjukveckorna. Det för att arbetsmiljön skulle bli bättre om arbetsgivarna hade ekonomiska skäl till det.

Och så har vi då det med den höjda pensionsåldern. Har alla i det här landet arbetat och tjänat in till sin pension?

Det har jag nog svårt att få ihop. Den matematiken klarar jag inte. En invandrare / flykting har inte betalt en enda krona i skatt i Sverige. De kommer hit, de tar med sig mamma, pappa, och hela gamla släkten. Vem betalar deras pension? Nu menar jag de gamla släktingarnas pension? Någonstans måste ju pengarna tas ifrån.

Jobba två år längre? Konstig rubrik aftonbladet har.

Det blir ju inte att jobba två år längre innan man kan ta ut full pension, det blir 4:a år. Däremot blir det 2 år innan du kan gå i förtid, med en betydligt mindre summa, man får inte ut hela sin pension utan bara en del.

Att kunna gå tidigare i pension ändras från 61 år till 63 år - vilket innebär att man inte får ta ut hela sin pension, utan bara en del.

Den riktiga pensionsåldern ändras från 65 år till 69 år - nu får man ta ut hela sin pension .

Även åldern för tjänstepension kommer att höjas, enligt tidningen. I dag kan man börja ta ut privat pensionssparande och viss tjänstepension när man fyller 55.

Vi orkar inte ens jobba till 65 år idag

Fackförbund om höjd pensionsålder: ”Absurd diskussion

flera fackförbund är starkt kritiska och påpekar att de flesta av deras medlemmar i dag inte ens är i närheten av att jobba ens till 65. Inte heller Svenskt Näringsliv vill lagstifta om höjd pensionsålder.

– Det vore väl bra om det var så att våra medlemmar var friska och pigga vid den åldern, men i verkligheten orkar väldigt många inte jobba fram till pensionen i dag, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal.

Vi betalar för deras vanvett - Sjukvården
Lyx – för 70 miljarder Nya Karolinska sjukhuset är en ren skandal. Det superdyra skrytbygget har planerats i över tio år. Samtidigt måste resten av vården kämpa med överbeläggningar och nedskärningar. Några få kommer att vårdas där, men alla kommer att få ­betala för vårdlyxen i minst trettio år framöver. Det nya sjukhuset är en ren skandal och trots alla varningssignaler har sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt valt att driva projektet vidare. Det skulle ha kostat drygt 14 miljarder i 2007 års ­penningvärde. I dag ­beräknas notan snarare sluta på närmare 70 miljarder kronor. Nästan i Nuonklass.

Tandstatus – en allt tydligare klassfråga.
Professor: Alltför många tvingas stympa tänder av ekonomiska skäl.

Tänk tanken att du tvingas stympa din kropp av ekonomiska skäl. Tänk tanken att du tvingas amputera en kroppsdel för att det kostar för mycket att behandla och behålla. Visst känns detta både orimligt och motbjudande. Ändå är det dagens verklighet för alltför många individer, som inte har råd att behandla och behålla!

I Sverige har vi troligen världens mest generösa tandvårdsstöd, för patienter med stora och kostsamma behandlingsbehov. Men för den som inte anser sig ha råd ens med en undersökning är det av liten betydelse med ett högkostnadsskydd som träder in för kostnader som överstiger 3 000 kronor.

Trots vacker politisk retorik kan vi slå fast att tandvården alls inte ges på lika villkor till alla i befolkningen. Alltför många patienter får dagligen göra valet att stympa sin kropp - av ekonomiska skäl. Det är orimligt!

Skottlossning i Göteborg - barn blev vittnen till dramat. Flera skott avfyrades i Bergsjön Boende i området: "Vi känner oss inte trygga".

Böneutropen införs i Sverige för traditionens skull, i samma takt skrotas böcker på svenska bibliotek, svenska jultraditioner skrotas i samma takt? Något är väl fel med det här? Hur värderar jag det här? Varför dom och inte vi?

Många tycker att det räcker snart! Önskar bara lugn och ro. Slippa oro, ångest och rädsla! Få känna lycka och glädje. Vad tror ni om det?

Ett kaos är ju just vad det är.

Om jag ska rösta i valet. Ja det tror jag, men inte på dom här två och inte på någon med samma inställning! Noppe! Det är inte möjligt.

Ska nog ta mig i kragen och måla en tavla färdig idag. Jag är inte färdig ännu med den lustiga figuren som håller på att träda fram ur skuggorna och landa på min målarduk. Det var just den här figuren man inte skulle sno, utan låta stanna kvar hos mig och på min målarduk. Inte landa på någon annans målarduk.

Skitkul "asg"
Video - Eric Törnkvist - Grundskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar