Sidor

lördag 16 juni 2012

Vad gjorde och gör barn och äldre ministern Maria Larsson. Hur går det egentligen med skadeståndet till de vanvårdade omhändertagna barnen?

Länk: Barn och äldreminister Maria Larsson gör det igen! Sviker omhändertagna barn och unga

Min avsky och mitt förakt för denna kvinna, barn och äldreminister är total

 Video med Lisa Ekdahl- Du var inte där för mig

Kusligt det här. Så fort jag ser Maria Larssons namn eller bild får jag dåliga vibbs. Som sagt! Jag gillar inte henne och min avsky är svår att dölja. Är hon verkligen så usel så hon är värd min ringaktning för hennes person? Ja! Jag vet inte? Det här dök iallafall upp när hon svek de vanvårdade. När hon iskallt bestämmer hit och dit utan den minsta hänsyn till människors hälsa och känslor.

Sen har det ju dykt upp en del saker efter att vanvårdsutredningen blev klar som inte gjort min bild bättre av henne. Det är ju bara att kolla vad som händer inom barn och äldrevården så är ju inte det svårt att förstå.

Sist jag såg hennes nylle så var det på flygplatsen i Sydkorea, hack i häl på kungaparet. Jag bara konstaterade vid det tillfället att hon var där i sällskap med våra kungligheter. Vad hon gjorde där framgick inte vid tillfället. Så jag tog för givet att hon var någon sällskapsdam till drottningen, eller nått sånt. Nu senare vet jag att hon var där och pratade med några andra ministrar om åldringsvården. Hon hade säkert några goda råd att dela med sig av.

Fast nog tycker jag hon hade kunnat fixa till det lite bättre i Sverige innan hon på skattebetalarnas bekostnad drar iväg ner till Sydkorea.

JaJa! Jag hittade några bilder på Larsson.

Maria Larsson deltar vid invigningen av demensforum i Sydkorea.
Tillsammans med drottningen deltar Maria Larsson i öppnandet av ett svenskt-koreansk demensforum, där även nationella äldresamordnaren Eva Nilsson Bågenholm medverkar.

Mötet med den koreanska hälsoministern gick jättebra, över förväntan faktiskt. Ministrarna kom väldigt väl överens och diskuterade allt mellan himmel och jord, mycket fokus låg dock på äldrefrågorna. Maria Larsson lämnade efter tag över till mig och jag fick tillfälle att ta upp några av företagens frågor. Förutom äldrevård så diskuterades framtidens utmaningar och sjukhus, cancervård och radioterapi, infektionskontroll och antibiotikaresistens. Den koreanska ministern föreslog sedan att ett gemensamt hälsoforum ska arrangeras under hösten. Han kommer att utse en motpart till Swecare för fortsatt diskussion.
Stackars folk i Sydkorea att behöva få vår minister på halsen. För när Larsson gör något går det inte fort och inte helt säkert det blir rätt.

Senast nytt angående skadeståndsansökan för de vanvårdade här i Sverige.
Socialdepartementet, 14 juni 2012
Ersättning till vanvårdade barn föreslås
Personer som utsatts för övergrepp eller försummelser i samhällsvården ges möjlighet till ekonomisk ersättning från staten. Idag beslutade regeringen om en proposition med förslag till en ny lag som gör ersättning möjlig. Lagändringarna ska gälla från den 1 januari 2013.
Propositionen publiceras på regeringens webbplats när den har expedierats.

Länk: Kunskaper om våld mot barn spreds

Regeringen vill stärka stöd och skydd för barn som riskerar att fara illa. De nya bestämmelserna skrivs in i främst socialtjänstlagen. Det föreslås i en lagrådsremiss som lämnas till Lagrådet torsdagen 14 juni.

Video - Lisa Ekdahl***Du sålde våra hjärtan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar