Sidor

tisdag 2 mars 2021

Barnen som samhället svek! Det tar tydligen aldrig slut! Vad trött och låg man blir..

Det tar aldrig slut! Jag letade gamla uppgifter ute på nätet. Uppgifter om "barnen som samhället svek" och hittar istället nya! Publicerade 2020. Det pågår just nu. Helt hemskt! Det fortsätter och fortsätter! 

I dag kan jag säga så här! Inga pengar och ursäkter i världen kan ersätta det man förlorat. Det följer en hela livet, resten av livet. Det har satt sina spår. Man är ju formad i den här mallen. Inte nog med att man fick en förstörd barndom man fick på köpet även ett förstört vuxenliv.. Hur ersätter man det? Inga pengar i världen kan göra skadorna i ditt liv ogjorda. Inga pengar och ursäkter kan läka såren i din själ. Nu är man den man är på gott och ont! 

Jag är i alla fall glad åt att jag var med i vanvårdsutredningen och fick berätta min historia. Den finns i dag arkiverad någonstans i statens gömmor. Vi får väl hoppas på det i alla fall så de inte slängt alltihopa. Syftet var ju först och främst att det skulle komma i ljuset denna dåliga barnavård. Att barn och unga i framtiden inte skulle behöva råka ut för samma saker. Syftet var att det skulle göras ändringar i lagar och i hur man arbetade med omhändertagna barn och unga. Ändrade regler och rutiner.

Jag blev alldeles matt när jag läste den här artikeln

Lite från tidningsartikeln GP 22 feb, 2020 : Advokat Monica Crusner vill ge de glömda barnen upprättelse. Hon sitter med fingret på startknappen redo för omfattande skadeståndsprocesser. Det betyder att åtskilliga kommuner, däribland Göteborg, kan bli skyldiga att betala mångmiljonbelopp för att ha brustit i ansvar när barn placerats i fosterhem eller på barnhem.

– Som barn har de här personerna haft så vidriga upplevelser att man kan tro att de hämtats från skräckfilmer, säger hon. – Det är svårt att förstå att ondskan varit så utbredd – och att ansvariga blundat så länge, betonar hon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar