Sidor

onsdag 12 december 2018

Vad är en mångkultur? Det är inte bara två, det är många, många fler!

Jag funderar vidare. Nästan varje morgon när jag kliver upp har det kommit upp något nytt i huvudet. Det verkar som om nätterna bearbetar dagens intryck.

Sverige var ju ett kristet land från början. Någon tyckte inte det var bra utan år 2010 tror jag det var så skrevs det in i grundlagen att Sverige är en mångkultur. Vad innebär det då? Det kan man verkligen fråga sig! Har människor i det här landet fått klarhet i vad det innebär och hur man ska förhålla sig till det. Jag har i alla fall inte fått det och säkert många fler med mig!

Vad innebär en mångkultur. Jo i första hand att det är många olika kulturer från olika länder som ska leva ihop i ett och samma land. I vårt fall då i lilla Sverige. Jag vet inte hur många kulturer det finns runt om i världen..men jag tror det är hundratals. Olika religioner finns väl också ett antal. Det är inte bara två, det är många, många fler...

En sak vet jag riktigt säkert och det är att alla som bor i ett land oavsett kultur och religion ska följa det landets lagar. Det ska inte finnas några undantag på den punkten! 

Sedan bör man väl kunna samtala och kommunicera med varandra. Och då är det väl självklart att alla i landet oavsett kultur och religion lär sig och använder det svenska språket. För att kunna förstå varandra så måste man kunna tala med varandra...

Under många år har det varit mycket tjafs och bråk om kultur och traditioner.  Det tas bort och det läggs dit. Det är helt galet. Det är inte meningen att någon i en mångkultur ska måsta välja bort eller lägga till för att passa en annan kultur. Man blir kränkt och man blir sur. Jag tror att i ett land med mångkultur så är man tvungen att respektera varandras kulturer. Vill man inte delta för att det inte är ens egen kultur så kan man inte begära att andra inte ska få utöva sina traditioner bara för att man inte själv gillar dem. Så tror inte jag att en mångkultur ska fungera!

Det görs för få konsekvensanalyser! Det borde vara självklart att man tittar på följderna av sina beslut

Det här är mina tankar och funderingar och dem måste jag ju få ha!

Det är märkligt att människan inte tänker på att de håller på att utrota sig själva. Om 50-60 år är kanske den genetiske svensken utrotad. Hur länge tror du att det tar innan de som utrotade den genetiske svensken själva är utrotade. Ju fler människor som födds desto snabbare inträffar det. Det är en logik alla borde kunna förstå. 

Jag kommer ihåg ett uttryck som cirkulerade för ett antal år sedan och det var att Sverige skulle övertas av andra kulturer med hjälp av barnvagnar. Det dom inte tänkte på var att med barnvagnarnas hjälp så kommer de även att utrota sig själva. De kommer att gå ett skitliv till mötes. Ju fler som vill dela på kakan desto mindre blir kakbiten. Till slut så räcker kakan inte till för alla. Några blir utan och får svälta. På slutet kommer det inte ens att finnas några råvaror att baka kakan med. 

I går kom jag på ett nytt ord "konsekvensanalys"

Det borde vara självklart att man tittar på följderna av sina beslut..

tisdag 10 juli 2018

FÖDD ALKOHOLIST!

Det här är saker som jag tror och har funderat mycket på. Jag tror inte att alkoholism bara är ärftligt genetiskt betingat. Jag har hört och sett så mycket. En sorglig bit tror jag är att många bebisar födds som alkoholister. De har redan blivit beroende i moderlivet. Sen har vi det sociala arvet, arvet hemifrån. Små barn blir bjudna på alkohol i hemmet, de får alkohol i modersmjölken, alkohol på nappen och i nappflaskan....de får "bara" smaka lite när de vuxna dricker m.m.! Helt galet. Ett barn som börjar livet med alla dessa tre bitar kommer med största sannolikhet att få stora problem i livet. 
FÖDD ALKOHOLIST!

Fakta om alkoholens skadeverkningar!

Lägger du ihop knarkets offer, trafikens offer, rökningens offer kommer du inte i närheten av alkoholens offer. 

En på tio utvecklar alkoholism av den vuxna befolkningen i Sverige Runt varje alkoholist finns sedan i snitt "fyra nära berörda" som lider minst lika mycket som alkisen. Alkisen har ett andrum i sitt rus, de nära och kära har aldrig detta andrum. Det resulterar i en ständig ångest, rädsla, stress, ilska, sorg, smärta, oro m m vilka är ständigt närvarande och bryter ner hela personligheten och bör behandlas. Ingen dricker för att bli alkoholist. Alkoholisten är den absolut siste att medge problematiken omgivningen ser det långt tidigare. Detta styrs av ett förnekande, ett förnekande som blir svårare och svårare, starkare och starkare, sjukare och sjukare att bryta så på ett medicinsk språk kan man tala om "psykosvärde" En alkis är ofta överbevisad och konsekvenserna är uppenbara men han/hon förnekar ändå. Vad som gör att en tiondel utvecklar alkoholism och andra inte vet man inte men det tycks i vissa fall vara ärftligt betingat. Alkoholism är klassat som en sjukdom en sjukdom väljer ingen, men när diagnosen är solklar är det alkisens ansvar att ta emot den hjälp som erbjuds. "Det friska måste få veta det sjuka" som vi terapeuter uttrycker det! En alkis dricker inte för han/hon vill dricka, inte för att han/hon måste dricka, inte för att han/hon behöver dricka, UTAN FÖR ATT HAN /HON INTE KAN LÅTA BLI ATT DRICKA! Lägg på minnet att hjälp finns ! 

Tjänixen hälsar Owe K pensionerad alkohol/drogterapeut nykter alkoholist sedan 30 år Sällskapet Länkarna.

lördag 7 juli 2018

"Inled oss icke i frestelse!" - Var finns samvetet hos dem som säljer alkoholen!

Var finns samvetet hos dem som säljer alkoholen! Ingen urskiljning utan man fortsätter att le bakom kassan och klinka in beloppen dag efter dag helt urskillningslöst. Hur är det möjligt att cigaretter och snus ska förbjudas men inte ett ord om alkoholen. Vad är skadligast av alltihopa?

Jag vet vad som är skadligast och drar med sig mest elände, sorg och tragedier...det är alkoholen.

Jag har aldrig någonsin sett en debatt eller hört och läst att det har varit på förslag att förbjuda alkoholen. Nä! Istället utökar man öppettider och börjar med hemkörning.

Inte ett ord om denna djävulsdryck! Istället så skålar man och dricker öppet i TV och media. Man skålar och festar i denna djävulsdryck och på det sättet så påverkar man barn och unga att tro att det här är något bra och normalt. Man normaliserar denna galna drog som slår mångas liv i spillror!

Den debatten skulle jag vilja se där man tar upp att man kanske bör förbjuda denna dryck på offentliga ställen och införa ransoneringskort på systembolaget. Alkoholhaltiga drycker tas bort helt från matvaruaffärer. Man ska inte få köpa hur mycket som helst. Man har även på förslag att alkoholhaltiga drycker förbjuds helt och hållet!

Jag skulle också vilja se när våra politiker och regeringen börjar en utredning om saken....som till slut leder till en lagändring.

Det står till och med i bibeln att man inte ska utsätta andra för frestelse. Då hamnar man i helvetet till slut! ”Inled oss icke i frestelse”.

Vem har tillräckligt mycket ryggrad och mod att ta upp den här debatten politiskt om alkoholens verkliga skadeverkningar!

Alla splittrade hem och ledsna barn som förlorar en förälder. Hela hem som sups bort. Lögner, svek och brutna löften. Familjer splittras. Barn som sätts i fosterhem. Förlorade körkort och arbeten. Besparingar som går upp i rök. Man förlorar sina vänner. Hela liv som förstörs för all framtid. Det finns ruskiga saker som skulle gå att räkna upp i spåren av alkoholen...