Sidor

måndag 29 februari 2016

Jag är verkligen skakad, skärrad och obehagligt berörd i dag. Kollade på dokumentären i går om mordet på Olof Palme.

Jag ska väl villigt erkänna att jag inte var speciellt intresserad av politik då han sköts. Jag tyckte bara att det var otäckt att någon kunde skjutas på öppen gata i vårat land.  Att jag inte var intresserad av politik berodde på att det inte fanns något jag tyckte var bra. Palme kommer jag ihåg som en herre som ofta var ful i mun och han var expert på att förnedra och kränka folk.  Jag gillade inte honom han gjorde sig rolig på andras bekostnad. I dag skulle jag kallat honom för en "mobbare"  Kommer så väl ihåg hur han log när han fick in en fullträff...samtidigt trampade han med fötterna. Han hånade och sårade folk samtidigt som han log och tyckte han varit duktigt. Han riktigt njöt. Nu kommer jag ihåg precis hur han var.

I dokumentären i går framkom saker jag inte visste. Det var bra att se den. Jag hoppas fler gjorde det. En bild om honom kröp fram som jag inte kände till. Inget jag gillade precis. Alldeles för mycket våld och provokationer.

Det som fick mig att hoppa högt var när en ljus kvinna talade på begravningen. Såg först inte vilken det var men kom snabbt på det. Det var Anna Lind. Måste ju påstå att jag inte var så förtjust i henne heller. Men, men jag är inte så förtjust i politiker överlag. Det som fick mig att hoppa högt var när hon vid Olof Palmes kista och på en begravning börjar tala om rasism och främlingsfientlighet. Här sa det klick i hjärta och själ. Jag har så länge undrat varifrån detta eländiga ord rasist kommer ifrån, när startade detta oskick av detta ord. Nu är jag nästan säker på min sak. Det startade troligen med Olof Palme och Anna Lind. Då var den gåtan löst. De myntade orden rasist och främlingsfientlig. Väldigt otäckt. Och så har det ju varit de senaste 30 åren...missbruk av användandet av ordet rasist och främlingsfientlig.

Nu är det slut med politiken för min del. Det blir aldrig bättre. Nu ska jag göra annat som är roligare än att lyssna på politikers skitsnack.

söndag 28 februari 2016

Så skamligt ... Anna Kinberg Batra stjäl ogenerat av SD. Hon är inte bättre än vad Reinfeldt var

Jag har under ett tag följt invandringspolitiken. Den har svängt kraftig på ett mycket underligt sätt. Partier som socialdemokraterna och moderaterna tar helt plötsligt och lånar av sverigedemokraternas partiprogram. De lånar sånt som de skrikit sig blå om, de har skrikit om rasism, nazism och fascism. Allt detta har de anklagat sverigedemokraterna för.  Sverigedemokraterna fick inte vara med och styra landet på grund av detta som de nu själva använder sig av. De blev uteslutna. Man kan ju börja undra vad det här handlar om. När det börjar gå dåligt för de två tidigare största partierna tar de till vilka medel som helst.

Är inte dessa två stora partier rasister, nazister och fascister lika mycket som sverigedemokraterna om de förespråkar samma sak när det gäller invandringen och flyktingar. Väldigt märkligt att alla stora rubriker uteblir.  Däremot klappar de stora partierna sig på magen och tycker att de är duktiga. Helt skruvat. De profilerar sig med andras medel på andras bekostnad.  De stjäl och gör sverigedemokraternas tyckande och tänkande till sitt utan att skämmas det minsta. Och jag hör inte en enda som kallar dem för fula ord.

Anna Kinberg Batra stjäl ogenerat av SD

Otroligt att det fortfarande finns de som tror på moderaternas lögner. Skrämmande!

Jag läste och blev alldeles bestört. Kunde jag aldrig tro att folk skulle tro på moderaterna igen. Antingen glömmer folk fort eller så är de otroligt lättlurade. Har folk glömt vallöften som gavs 2006 och 2010. Så gott som alla vallöften bröts. Istället för att infria löftena så gjorde man precis tvärsemot. Nä! bevare mig väl. Låt aldrig dessa få makten igen.

Här finns deras valmanifest för flera år. Läs:

Här ett vallöfte som de aldrig var i närheten av att infria. Istället blev det ett riktigt kaos.
Återupprätta rättssamhället och öka tryggheten. Det var ett löfte. Vad blev det med det.

Vad håller de på med. Duger inte Sveriges nationalsång som den är.. Ändrade nationalsången under Melodifestivalen

Jag blev inte så lite paff när jag läste hur de mixtrat med Sveriges nationalsång. Man kan ju undra på vilka grunder de tagit sig friheten att göra det. Istället hade de väl kunnat gjort en ny låt. Ny text och musik som passat dem bättre. Varför rota i det som redan finns. Tydligen duger inte Sveriges nationalsång till vissa. De känner sig inte bekväm med den. Känns ju tråkigt eftersom vi har en väldigt vacker nationalsång som passar väldigt bra till vårt nordliga land och till vårt folk.

Jag funderar faktiskt på om det inte är på gränsen till bedrägeri att göra om texten i en redan befintlig sång. Jag vet inte men jag tror det. Jag kom att tänka på Anna Book som blev diskad på grund av låtstöld. Nu kommer jag inte ihåg om det hade gjorts om text i den låten. Men melodin var densamma. Knepig känsla när de som diskat Anna Book gör precis samma sak själva utan att blinka.

Under Melodifestivalens fjärde deltävlingen sjöngs den svenska nationalsången, i en något förändrad version. Istället för "Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden", sjöng den medverkande barnkören "jag vill leva jag vill dö på jorden".

Framförandet, som gick under namnet "Hela Sveriges sång" innehöll även svenska folkvisor översatta till hebreiska och arabiska, framförda av programledarna Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer. Duon gästades sedan även av Jon Henrik Fjällgren.  Trion är alla inflyttade utlänningar som blivit svenskar och tydligen inte är nöjd med varken svenska språket, svensk kultur och svenska nationalsången.

Så här borde det nog vara för att det ska fungera:

Invandring och integration
För att få ett integrerat samhälle måste alla lära sig leva tillsammans och respektera varandra oberoende av bakgrund. Det kräver ett gemensamt språk, gemensamma rättsnormer och gemensamma mötesplatser. Inget är väl då självklarare än att man talar svenska i Sverige.

I dag är jag glad över att jag valt att inte kolla på melodifestivalen. Någon klocka ringde om att det skulle bli så här.

lördag 27 februari 2016

Drömmen om Amerika - Drygt 1 miljon svenskar utvandrade från Sverige från 1800-talets mitt till slutet på 1920-talet

Jag har hittat en bok i just detta ämne. Boken heter: Drömmen om Amerika. Av Ulf Beijbom och Rolf Johansson. Väldigt intressant. Jag ska ta lite bilder ur boken och plocka lite godbitar och gör en lång historia kort. Men jag ska försöka få med det viktigaste och mest intressanta. Jag återkommer till detta.

Men jag kan berätta på förhand att det tog lång tid för många att bygga sina stugor. Träden var jättestora som skulle huggas ner först. Ja...man fick göra jobbet själv.  I Sverige hade det varit och var svåra år. Skörden blev dålig flera år i rad... men skattmasen ville ändå ha sin del. Redan på den tiden var skatterna höga och det var bara till att betala fast pengarna inte räckte till.