Sidor

söndag 16 november 2014

Vi har ett antal partier, partiledare och ministrar som går i täten för mobbingen. Här lär sig barnen grunderna till mobbing. Här lär sig barn och unga att det är rätt att hålla andra barn och unga utanför. Men du... gnäll inte när du och dina barn blir illa behandlade. Det är ju just det du vill att jag och mina barn ska bli drabbade av.

Här lär sig barn och unga att det är rätt att inte hålla sig till lagar och regler. Här lär sig barn och unga att håna och smutskasta andra människor. Här lär sig barn och unga att man kan slå och sparka på andra barn och unga för att de inte har något värde. Här lär sig barn och unga att hålla andra barn och unga utanför, till det som de har rätt till.

Det vi kan se i Sverige är en utbredd mobbingkultur. Rasism, mobbing och ett utanförskap som har skapats av Sveriges ledande och styrande folkvalda politiker.

Politiker och partier är folkvalda, så då är det alltså folket som valt detta till Sverige. Svenskarna är till 87% mobbare. En skrämmande hög siffra. Inte så konstigt då att vi har det vi har i Sverige. Ett laglöst och respektlöst land och folk.

Då måste jag ju få säga så här. Att de som röstat och förespråkar för denna politik som dessa mobbingpartier för ska inte på något sätt vara missnöjda om de själva eller om deras barn blir mobbade. Om de själva eller deras barn blir satta utanför. Om de eller deras barn blir hånade och bespottade. Självklart ska man inte vara missnöjd med något man själv förespråkar och hejar på för andras del. Man har varit med och tyckt att andra människor ska behandlas illa, diskrimineras och mobbas. Så vill man ha det i Sverige. Då hoppas jag man förstår att man har förespråkat, hejat på och röstat för det här till sig själv också.

Man tror inte det är sant, man tror man drömmer, man tror man hamnat i ett dårhus. Så här gör man inte. Det är mobbing på hög nivå. Läskigt, osmart, odemokratiskt, respektlöst på högsta nivå. Vi har en regering och ett antal partier som är ett gäng "MOBBARE". Osmakligt och mycket ointelligent.

Det har varit många turer nu runt Sveriges tredje största parti SD. Nu senast träffades partierna på Rosenbad för att prata om invandringen. Vilka fick inte vara med. Jo självklar fick inte SD vara med, för det passade inte dessa mobbande odemokratiska politiker. Enligt lag har SD rätt att vara med, de ska självklart vara med. De är folkvalda. De är ett riksdagsparti. Otäckt med alla dessa mobbare som tar lagar och regler i egna händer. De missbrukar sin makt som de egentligen inte har. Makten utgår från folket. Ja visst ja...jag glömde nästan att det är folket som valt dessa mobbare. Det är folket som lovat att de får missbruka allt bara de håller SD i utanförskap. En otroligt dålig signal till allt och alla i Sverige. Inte bara till alla i Sverige utan till hela världen. OLUSTIGT.

Men, men...jag har aldrig haft speciellt höga tankar om folk i Sverige, så det här förvånar mig inte speciellt mycket. Jag trodde det skulle bli bättre men det blir bara sämre och sämre i det här landet. Var ska det sluta. Men du! Gnäll inte när du och dina barn blir illa behandlade. Det är ju så du vill att jag och mina barn ska bli behandlade. Mobbade och illa behandlade. "Usch" Nästa gång är det kanske din tur att inte bli respekterad och godkänd av eliten. Av de som anser sig bäst. Nästa gång kanske det är du eller ditt barn som mår så dåligt så att ni funderar på självmord.
 
Upplysningsvis så kan jag säga att jag inte röstade på SD om någon trodde det. Nu ångrar jag det. Men jag röstade inte heller på något av dessa mobbingpartier. Det ska du inte glömma. ALDRIG någonsin skulle jag rösta på mobbare och maktmissbrukare som förespråkar och lär ut våld och respektlöshet. ALDRIG!

ALLA utom SD.
Folkvalda riksdagspartiet Sverigedemokraterna är utmobbade av sina partikollegor. Folkvalda partier riskerar Sveriges trygghet, säkerhet och hälsa.

Ett axplock av den mobbing som förekommer.

Regeringen bjuder in samtliga riksdagspartier – utom SD – till samtal om massinvandringen

SD kuppas ut från Nobelfesten
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kommer inte att bjudas till Nobelfesten i år heller, det är femte året han nobbas. Och Nobelkommittén låter bli att bjuda in någon av de vice talmännen, så SD:s Björn Söder är inte heller välkommen.
Ambassadörer för flera länder som betecknas som diktaturer eller hårt styrda auktoritära stater i bland annat Utrikespolitiska institutets landguider är nämligen välkomna. Det handlar om ambassadörer för bland annat Syrien, Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan och Zimbabwe, som alla är stationerade i Sverige.

S bjuder in alla utom SD
Vi måste få tid för analys och reda ut vad som är möjligt säger Anci Magnusson (S) apropå hur Nässjö ska styras framöver.
 
Socialdemokraterna stänger inga dörrar för samarbete, utan sträcker ut handen till riksdagens alla partier - utom Sverigedemokraterna.
 
Hejarklacken! 
Baastad samtalar med alla - utom SD
 
Landstingsstyrelsens ordförande Åsa Kullgren (S) - "Alla dörrar öppna utom mot SD"

Det är mobbning.

Det man nu ser i Riksdagen är ett typiskt exempel på en sandlåda för vuxna.

I valrörelsen var det alla mot alla. Nu är S beredda att leka med M bara för att frysa ut SD. Varför? Jo för att de tycker annorlunda. Samtidigt säger alla partier att det är bra med mångfald, att det berikar vårt samhälle. SD utmålas som rasister för att de vill minska invandringen.

Låt oss tänka lite på det – år 2013 invandrade 116 000 personer till Sverige. Har någon i hög ställning tagit reda på och informerat oss hur detta påverkar Sverige ekonomiskt och socialt. Vad händer med arbetslösheten, pensionerna, vården, skolan och så vidare.

Vill man bli av med rasismen – lägg alla korten på bordet. Det har aldrig varit någon partiledardebatt om invandring. Om det nu frågan är så infekterad, ta upp den och prata om det. Eller är partierna rädda att de måste medge att även i deras led finns folk som tycker som SD.

Det finns en annan typ av rasism – den som riktas mot majoritetsbefolkningen i ett land, en omvänd rasism. Om man tänker på att de fattiga i Sverige blir ännu fattigare, de rika rikare, pensionsbeloppen minskar för varje år, de arbetslösa och pensionärerna betalar högre skatt än de som har arbete, när miljösatsningar i utvecklingsländer är viktigare än inhemska frågor, ja, då börjar man undra.

Hur ska vi lära våra barn att inte mobba, att de ska acceptera alla för det de är, när vi ser våra högsta politiker hålla på som de gör. De borde skämmas.

Mobbade Odin, 13, tog sitt eget liv.
Mobbningen tog Lars liv,
Bröts ner när han fick en ny chef – Änkan: De ville bli av med honom.
Mobbade Victor orkade inte mer – tog sitt liv.
Nioårig pojke tog sitt liv efter mobbning.
Michaela, 14 år, tog sitt liv.
SOCIALSEKRETERARE TOG SITT LIV PÅ GRUND AV MOBBNING.
En vuxen man blir mobbad av sin lill chef. Att högre chefer håller om ryggen och facket inte ger uppbackning är vidrigare än vidrig. Att facket sedan inte står upp och hjälper den utsatta är helt oförstånd för mig. De är väl till för sina medlemmar.

Mobbning går i arv - Vuxnas ansvar.

– Jag har kommit fram till att mobbningen inte startar bland barnen. Det är inte barnen som börjar hacka på andra barn utan mobbningen startar hos vuxna. Barnen hör på vad vuxna sitter och pratar med andra vuxna. Där startar det. Barn gör som de blir lärda och det tar de sedan med sig som vuxna ut i livet. Så behandlar de andra människor.

Kan mobbning gå i arv – Ja, absolut.

torsdag 13 november 2014

Vad är det som händer. Varför har det blivit så här. Det har inte alltid varit så här i landet Sverige...det måste alla förstå.

För 30 år sedan kunde man sova ute på en parkbänk utan att bli antastad. Man behövde inte låsa sin dörr. Man kanske fick säga vad man ville, men inte göra vad man ville. I dag har vi ett land som jag inte känner igen.

Den här bloggen har nog blivit väldigt tråkig. Den kanske alltid varit tråkig. Men för mig har den fungerat som en kompis att lasta av sig funderingar och annat trams på. En riktigt bra kompis faktiskt. Nu skriver jag ju inte så ofta längre.

Har funderat ett tag på att göra en bloggbok av bloggen men då behöver jag på ett smidigt sätt ta mig bakåt i bloggen. Förr kunde man ju hoppa bland sidorna men inte nu längre. Nu kommer man bara till nästa sida. Otroligt tidsödande om man ska försöka sig på att göra en bloggbok.

Andra små funderingar jag har är över mina tänder. Jag har en tand som bråkar med mig. För ca 4 år sedan gick jag till tandläkaren på en ren kontroll av min tänder, hade inga speciella besvär. Efter det besöket så har jag det. Vägen har varit lång för en enda tand. Tanden finns inte kvar utan istället för den så finns en porslinstand som nu håller på att lossna. Flera inflammationer med penicillin behandling. Jag kan lova vem som helst att den här tanden har kostat mig en förmögenhet snart. Det sämsta av allt är att den påverkat min hälsa i flera år. Som sagt. Porslinstanden sitter kvar och håller på att lossna. Vad gör jag nu. Ska ska jag fortsätta att lägga tusentals kronor hos tandläkaren. Jag har säkert redan lagt bara på detta elände upp emot 50.000:- Bara på en enda jävla tand. Pengar jag behövt till annat. Jag ska vara noga med att berätta hos vilken tandläkare jag gick hos när detta elände startade upp. Det var hos Skogås folktandvård i Huddinge kommun, Stockholms län. Jag har flyttat efter det och bytt tandläkare.

Jag hade något mera på gnäll hörnan jag ville ha sagt till min kompisblogg. Och rätt så naturligt så hamnar det bland barnen, bland våld, hot och hos media. Det som inte var så självklart var att vi även här hamnade i Huddinge kommun i Stockholms län, men inget som förvånade mig. Inte förvånande heller att viss media förvanskat sanningen.

På kort tid har två små pojkar blivit utsatta för våld och hot av ett gäng maskerade äldre grabbar. Gänget har bestått av 5-6 grabbar. De har gett sig på ensamma små barn på väg hem från skolan. Barnen har blivit kallade fula ord så som "hora", de har blivit hotade med att de ska bli dödade om de berättar hemma. Ingen tror väl att en del tidningar berättar det. De förvanskar sanningen. Jag ser ju tydligt varför de gör det. Ordet "hora" kommer från invandrarna. Självklart vill man inte att läsarna ska förstå att det troligen är ett gäng invandrargrabbar som går omkring och misshandlar, skrämmer och hotar svenska ljusa mindre barn. Eller hur! Det ser inte bra ut. Men det är väl ändå det som är sanningen. Vad vinner viss media med att förvanska sanningen för folket.

Tidningen Aftonbladet skriver bara att gänget sagt fula ord, inte vilka fula ord. Om mordhotet säger Aftonbladet att gänget bara sagt att de kommer tillbaka. Så är det. Sanningen berättar för oss vad det handlar om. Det handlar om "rasism" att skrämma svenska barn. Man sätter skräck i samhället, man utövar en terrorliknande makt. Det här vill tydligen inte Aftonbladet att vi ska förstå. Varför vill inte Aftonbladet det. Är de på något sätt rädda att bli indragna i samma "fack" rasistfacket. Jaja! Tråkigt att de inte klarar av att hålla sig till sanningen. Deras nyhetsvärde sjunker. Deras trovärdighet sjunker. Till slut är det ingen som lyssnar till dem.

William, 11, var på väg hem från skolan när han slogs ner av ett maskerat gäng.

Idag går han inte till och från skolan själv efter hoten om våld.

Förra veckan råkade en 7-årig pojke i samma område ut för en nästan identisk händelse.


Aftonbladet skriver följande
 
Det som verkligen sas skriver Metro om. Vi får väl se hur länge artikeln får ligga kvar hos dem, innan de inser sitt misstag att de berättade sanningen för läsarna. 

Förra veckan blev Noah, 7, nedslagen när han var på väg hem från skolan. Och nu har en liknande händelse inträffat – i samma område. I går blev William, 11, överfallen av ett tonårsgäng. ”De hotade att döda honom”, säger Williams mamma.
 
Tillägg
Under eftermiddagen har jag hört talas om ytterligare en liten pojke som blivit hotad och skrämd av detta gäng. Så nu är det tre.
 
Tillägg den 2014-11-14
 
Ytterligare en, så nu är de fyra. 

Det var något mera men jag har glömt det. Det var också något om media och hur de handskas med saker och ting. Hur de sållar ut, väljer och vrakar till sin egna förmån.

En annan grej. Fast den störde mig oerhört. Jag kände mig faktiskt illa berörd. Säkert ska det vara en kul grej, fast jag tyckte inte det var kul. Jag blev förbannad. Jag tycker inte det är det minsta kul när man dummar sig med svenska traditioner. Jag tycker att våra svenska traditioner är både snälla och mycket trevliga. Då vill jag inte att någon ska göra sig lustig eller göra våra fina traditioner till något dåligt och som man kan göra sig löjlig över som invandrare.. Det var bilden jag reagerade på först. Sen tittade jag närmare på den och fick se saker som gjorde mig förbannad. Då först kollade jag vilka personer som var med i den här komedin. Ledsen man bli. Komikern har utländskt påbrå. Hon lider tydligen av svenskfobi på något sätt. Här kränker hon och gör sig löjlig över svenska traditioner. Och inte nog med det så gör hon det osmakligt på Thor Modénes teatern. Andra för tycka precis va fan de vill. Men jag gillar inte det här. Jag ryckte med mig en affisch hem. Så ska man kanske inte göra men någon hade gått före mig och spikat över eller ryckt bort mina affischer, som jag satt upp. Affischen jag tog med mig hem satt på en av mina affischer. Ni får bedöma bilden själva på affischen. Jag kan säga så här. Från början såg det bara ut som om det satt en kvinna med utländsk härkomst i en surströmmingsburk. Men kollar man vidare så har komikern fått med sig både midsommarafton och nationaldagen i samma burk. Eller hur. Osmakligt.
 

I dag är jag grinig. Men det är så här det är så varför ska jag inte få lov att säga det till min bloggkompis. Någonstans måste man ju få lov att prata av sig.

Nu ska jag försöka kopiera sidor och länkar från media innan de tar bort dem. Jag hittade precis något om henne på Sveriges Radio. Sveriges roligaste komiker. Hur har jag kunnat missat det.

Dagens gäst föddes i Iran - förmodligen 1967 - och blev bortgift som 16-åring mot sin vilja. I dag är hon trebarnsmamma, författare och skådespelerska. Dessutom har hon blivit utsedd till Sveriges bästa kvinnliga ståuppkomiker. I sommar står Zinat Pirzadeh på scen med sin föreställning "Ingen har dött av surströmming"

Pirzadeh kom till Sverige 1991. Hon har arbetat inom äldrevården, modellbranschen och skolan som studie- och yrkesvägledare (bland annat på Rinkebyskolan och på Engelska Skolan Norr samt Fogelströmska gymnasiet i Stockholm) innan hon etablerade sig på den svenska ståuppscenen.

Speciellt blomkransen runt hennes huvud gillar jag. Har tydligen blivit en fluga hos många med utländskt påbrå. Gulligt! Jag kör en liten parad med huvudblomsterkransmänniskor av utländsk härkomst. Det är mycket komiker och folk från media som bär på denna prydnad. Om de bär den för att de gillar den eller för att de vill håna en av Sveriges finaste traditioner får vara osagt. Personligen tror jag de jävlas på det här sättet. De visar sin makt och sitt förakt! Ett maktutövande, en typ att terror "terrorism" Så ser jag på det. Otrevligt.
 
Athena farrokhzad radiopratare, poet, litteraturkritiker, översättare och dramatiker
 
Zinat Pirzadeh författare och skådespelerska och komiker

Radiopratare och artist Navid Modiri
 
Loran Özz Ceko Nûjen "Nöjjen" ståuppkomiker, manusförfattare, 
programledare och skådespelare.
 
DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Soran Ismail  är en svensk komiker och skribent i Svenska Dagbladet.
Bojkottad av Sveriges Radio inför valet. I september 2014 återinträdde han i Sveriges Radio och Morgonpasset i P3.

Tillägg 2014-11-18
Skolpojkar attackeras av gäng
 
Fyra barn har jagats och misshandlats av tonårsgäng vid Kvarnbergsplan i Huddinge. Nu uppmanar kommunens skol­ansvarige att inte låta barnen gå ensamma till skolan.
Polisen ser ett mönster på attackerna mot barnen vid Kvarnbergsplan och undersöker nu om det kan vara samma gärningsmän vid de olika tillfällena.
Överfallen har alltid skett när barnen har gått till och från skolan och alltid vid Kvarnbergsplan.
– Vi ser likheter. Det är antalet, att det rör sig om fem till sex gärningsmän som går mörkklädda och bär på någon typ av maskering, säger Benita Nilsson, presskommunikatör vid Södertörnspolisen.
Första överfallet inträffade den 4 november, då en sjuårig pojke blev påhoppad av ett gäng äldre barn bakom Ica-butiken vid Kvarnbergplan.
I en intervju i Aftonbladet berättar pojkens mamma att han blev slagen och sparkad i huvudet och i magen av ett tonårsgäng.
Misshandeln polisanmäldes, men polisen lade ner utredningen eftersom pojken hade svårt att återberätta händelsen och ge signalement på gärningsmännen.
– Men när vi fick in anmälan om en liknande misshandel en vecka senare, vid samma område, återupptog vi utredningen. Offret var en 11-årig pojke, säger Ann Torstensson, polis och den som leder utredningen.
Liksom 7-åringen var 11-åringen på väg hem från skolan på eftermiddagen. I det här fallet blev pojken först jagad.
Pojken lyckades gömma sig i en skogsdunge, men hittades av tonårsgänget, som började slå honom och hota honom, enligt tv-programmet Efterlyst.
Två dagar senare var det dags igen. Den här gången var det en 14-årig pojke, som precis som 7-åringen, blev överfallen bakom Ica-butiken vid Kvarnbergsplan.
– I anmälan står det att det var fem till sex mörkklädda okända gärningsmän med någon typ av maskering, säger Benita Nilsson.
Polisen är förtegen kring händelserna av utredningsskäl och offrens låga ålder. De vill inte heller kommentera om det finns några vittnen eller hur pass skadade pojkarna blev.
Senast i fredags blev en yngre pojke jagad av en grupp ungdomar, också det vid Kvarnbergsplan, när han var på väg till skolan på morgonen.
– Men där blev inte pojken slagen, utan mest rädd. Gärningsmännen var inte heller maskerade, säger Benita Nilsson.
Jan-Eric Johansson, Huddinge kommuns grundskolechef, uppmanar nu föräldrar att inte låta barnen gå ensamma till och från skolan.
– Det här är ett nytt fenomen som vi inte har hanterat förut. Därför rekommenderar vi föräldrarna att inte låta barnen gå själva till och från skolan. Flera skolor låter också barnen stanna kvar längre på fritids om de känner sig rädda, säger Jan-Eric Johansson.