Sidor

lördag 27 september 2014

Mordet Olof Palme, Estonia olyckan, Brottsplats Sverige 2014 - Många svenskar har förlorat förtroendet och respekten för politiker och myndigheter?

Hur förlorar man andras respekt och förtroende? Den frågan kan man ju ställa sig. Kanske inte rätt fråga till 20 års minnet av Estonia olyckan där de flesta omkom och endast ett fåtal överlevde. Olyckan blev ett trauma för hela svenska folket, ett trauma som rätt så snart blev till ett kaos och som till slut blev till en katastrof för många. Precis samma hände vid mordet av statsminister Olof Palme som blev skjuten på öppen gata. Samma sak där. Det blev ett stort trauma för svenska folket som rätt så snart blev till ett kaos och till slut en katastrof.

Precis som är vanligt i Sverige sköttes båda sakerna av folkvalda makthavare "politiker". Partier med dess politiker som folk hade valt till att företräda dem. Sverige är en demokrati och det betyder folkstyre. Folket väljer ut några som ska företräda dem och föra deras talan.

I båda de här katastroferna underlåter sig de folkvalda att bry sig om vad folket säger. Politikerna gör som de själva tycker! Jag är rätt så säker på att många tappade respekten och förtroendet för dessa folkvalda politiker vid båda tillfällena.

I dag vet jag att det finns en politiker som var med och bestämde att inte ta upp Estonia, som ångrar det beslutet. Han tycker helt enkelt att det var ett felaktigt beslut. Efter 20 år kom han på det! Jag såg en dokumentär om Estonia för någon vecka sedan.  Där fanns de med politikerna som var med och bestämde. Det var Mona Sahlin, det var Carl Bildt som var statsminister vid det tillfället, "hans mål var att lägga ner Sverige", det var Ingvar Carlsson. Alla de här känner vi ju igen även i dag. När Palme mördades så fanns Mona Sahlin, Carl Bildt och Ingvar Carlsson även då med i bilden. Att efter 20 år säga att beslutet som togs var fel, är ett stort hån mot många, mot hela svenska folket och mot hela demokratin.

För Estoniafrågor ansvariga statsrådet Mona Sahlin
 
Det kan förvåna mig lite att dessa fortfarande jobbar som politiker! Har de verkligen folkets förtroende och respekt? Hos mig har de i alla fall inte det! JaJa! De håller sig kvar som blodiglar vilket vi vill ha dem eller inte. Det här kan verkligen förvåna mig hur man kan ha så dålig insikt om hur folket tycker om ens person. Varför försvinner inte Mona Sahlin och Carl Bildt från politiken? De skiter helt enkelt i vad folket tycker. De har antagligen stora och grandiosa självbilder. Eller så saknar de helt enkelt stolthet och ryggrad.

Mona Sahlin blev vi av med ett tag. Hon hade hållit på att fiffla med en del grejer och folket krävde hennes avgång. Efter många om och men så fick folket bort henne. Så blev då Göran Persson statsminister och han tar då tillbaka den av folket så avskydda Mona Sahlin. En aning respektlöst från Göran Persson sidan gentemot folket. Med tiden blir Mona Sahlin partiledare för socialdemokraterna och där visar folket åter igen vilket förtroende de har för Mona Sahlin. Sagan och drömmen om att bli statsminister blev för Mona Sahlin kort. Ändå är hon kvar?

Dom gör som de vill politikerna utan att bry sig om vad folket tycker. Väldigt underligt eftersom de är folkvalda. Folket har alltså ingen talan! Vi lever i en tydlig diktatur. Vi bara har trott oss leva i ett jämlikt samhälle i en demokrati. Vi har nog aldrig gjort det. Man börjar ju förstå det när man kollar på vad som hände i dessa två katastrofer. Några få personer tar sig rätten att bestämma över andra! Vad är dom och vad kan dom mer än vad andra kan? Vad har Mona Sahlin för meriter? Vad har Carl Bildt för meriter? Vad har Göran Persson för meriter? Vad har Ingvar Carlsson för meriter? Kolla på det och bli förvånad. Tyvärr så går det inte nu längre att hitta något om att Mona Sahlin kom direkt från Svenska Dagbladets restaurant där hon jobbade som diskare. Det var hennes meriter. Persson jobbade som präst i Vingåker, det var hans meriter. Bildt tror jag är från en adlig familj, det är hans meriter. Ingvar Carlsson hade väl inga mer meriter han. Vad är det hos dessa personer som gör att de kan sätta sig som makthavare och bestämmande över flera andra människor, flera miljoner! Nä! absolut inget! De har inget mer än någon annan och det är just därför de inte ska bestämma själva. Det är därför de ska lyssna till folket. Det är folket som vet vad som händer i samhället. Det är folket som lever mitt uppe i det! Utifrån det röstar vi.

I dag vet både jag och fler med mig att de inte lyssnar på folket. De tar det de vill ha, de gör som de tycker. De kör över folket. De har gjort sig till otäcka makthavare. Envåldshärskare.

Svenska folket är med och bestämmer vart fjärde år hur denna makt som ska styra åt folket ska se ut. Vart fjärde år går vi till val och talar om hur vi vill ha det de kommande fyra åren. Vi förutsätter ju alla att vårat val i en demokrati skall respekteras. Folket har sagt sitt och så ska det bli! Så här tycker vi att Sverige ska styras de 4:a följande åren.

Vi har nyss haft val. Alla vet hur valutgången gick. Alla vet att demokratin och folkets val inte respekteras. Nu är de igång igen politikerna och tror sig veta det rätta. Nu kör de åter igen över folket. Jag kan nog påstå att det här var gång nummer tre som Sverige är i ett stort trauma, ett stort kaos och nu senaste valet som blev en katastrof för många. Ja för hela Sverige. Man kan inte styra i ett demokratiskt land som envåldshärskare. Man kan inte trampa ner folk hur som helst och sedan tro sig få respekt och förtroende från samma folk. Vad är det för mening i att gå och rösta vart fjärde år när det ändå är bortkastat?

"Den 27 september 1994 lämnar M/S Estonia Tallinns hamn klockan är 18.15, svensk tid. Vilket är en kvart efter ordinarie avgångstid. SMHI varnar för vindstyrkor upp emot 25 sekundmeter.
Runt midnatt börjar fartyget att ta in vatten och klockan 00:22 hörs Estonias nödanrop:
"Mayday, mayday"

02:02
Tallinns sjöräddningscentral svarar Åbo att det finns 679 passagerare och 188 besättningsmedlemmar ombord på Estonia.

02:30
Sveriges statsminister Carl Bildt informeras.

989 passagerare från totalt 17 länder var ombord på M/S Estonia. 186 personer ingick i besättningen, 803 var vanliga passagerare

Av passagerarna var 552 personer svenskar. Av dem omkom 501. Totalt överlevde 51 svenskar.

Estonia 20 år senare.

Den 28 september 1994 förliste fartyget Estonia i Östersjön. Katastrofen blev ett nationellt trauma för Sverige. I den här dokumentären medverkar överlevande, anhöriga, ytbärgare och kaptener på de intilliggande färjorna samt de ansvariga politikerna Ingvar Carlsson och Mona Sahlin.

Jag kommer också ihåg att när minnesmärket "Estoniamonumentet" över de omkomna skulle göras så fick inte de anhöriga vara med och bestämma. Politikerna gjorde som de tyckte! Det fanns protester men inget de brydde sig om. Inte ens det fick folket bestämma!

Och så ska vi väl inte glömma hur politikerna tänkte lägga cement över båten utan att fråga de anhöriga om lov? 

torsdag 18 september 2014

Sen är det så här också, oavsett vad andra tycker: - Jag är mycket stolt över mina rötter. Jag har aldrig haft något identitetsproblem. Har du problem?

Nu är det några dagar sedan valet var. Vad har hänt i det och efter det. Jag kan ju bara konstatera att någon demokrati finns inte längre i Sverige. I lagen står det skrivet att all makt utgår från folket. Men idag tycker jag inte att det verkar så!

Förbannad och bestört är nog bara förnamnet på vad jag kände under valdagen. Det har ju varit rätt så snaskigt innan också. Lågvattennivå! Påminner mig lite om förföljelsen på oliktänkande på Hitlers tid. Det var ju inte bara Judar som förföljdes som obekväma det var även andra motståndare och även politiker. Med andra ord meningsmotståndare som blev fråntagen sina rättigheter. Med lagar, hot och förföljelse sattes de ur spel. Jag har läst på så jag vet! Mycket av det som händer i Sverige nu påminner om detta.

Man väljer som media att skapa drev efter politiker och privatpersoner som inte stämmer in i ramen. Man väljer som politiker att hålla andra politiker utanför även fast folket i ett demokratiskt val, valt in dem. Odemokratiskt och respektlöst. Hur tror sig makten kunna få något i gengäld med människor som är satta i utanförskap på det här sättet? Man kan inte hota och tvinga sig fram i allt även om man är statsminister. I det här fallet diktator. Vi blir av med en egenmäktig, högmodig diktator till statsminister men får istället en ny. Likadan eller värre? 

Länder utanför Sverige har börjat fundera på vad som pågår i Sverige? Danmark vet jag och nu sist läste jag något i en tidning från USA "The New York Times". 

Fredrik och Anders avgick blixtsnabbt! Bara det är underligt! Fast hos mig var det väntat. Under deras 8 år har i alla fall inte jag sett till dem speciellt mycket. Har du? Vad har de gjort för Sverige? De har i alla fall inte värnat om demokratin utan däremot pratat och agerat emot den. De har förstört vårat land. De har länge jobbat på att inte bli återvalda. Nu är de borta precis som de ville. Med dem försvann mycket av det som vi svenskar tyckte var så bra. Det flyttade på det till något annat ställe. 

I början på 1990 talet skrev jag ner några rader bara så där. Pennan flöt på av sig själv. Och just dessa rader kan jag återkomma till lite då och då. Jag lägger ner den texten längst under. 
Jag tror jag vet ! Tror jag röjt en hemlighet.
Om natten Ugglan med stora ögon spionerar från sin gren. Från himlen Örnen med sin stora näbb..tittar ner efter sitt byte..kra, kra.. olyckbådande. I månens sken räven raskar över isen..undkom polisen..röd, listig med ett horn bakom varje öra. Byter sen ben för att dölja nya knep! På andra sidan väntar trollen på sin vän, likt kungar och demoner. Tjuvaktiga och giriga som skator..lika svarta som natten, lika hala som kopparormar. Draken flyger över husen..sen blir det tyst som tusen! Den största fisken lurar i vassen..gjuter olja på vågorna!.. Sen ställer någon frågorna?
Jag målade ungefär samtidigt en tavla som jag kallar för "dörrvakten" eller "tidsmaskinen". Jag har aldrig tidigare berättat hur dörrvakten kom till men nu kan jag väl göra det. Dörrvakten är en gärningsmannaprofil av Olof Palmes mördare. Det finns en text som hör ihop med tavlan. Jag kan berätta för er att jag har inte kommit på vad tavlan eller texten syftar på. Så var det med det! Fast det var ju bara en kul grej! :-)) "Dörrvakten är inte till salu!" för inga pengar i hela världen! 

Publicerad första gången: 2007-06-14 15:56
Året var 2003 när det skrevs ner!
 
Alla som stjäl kallas inte tjuvar!
Jag skrev nått i natt, om något jag borde haft, som ni tatt!!
Åren har gått, vad har vi fått?
Tjuvar och banditer som i det mesta skiter.
De ingen heder och moral har,de bara tar och tar,
även från dem som inget har kvar.
Du tog bort det som för oss Svenskar var så bra.
Enligt dig! var det inget att ha.
Lagar och regler följs inte mera.
Du har ställt dig först i kön för att lyfta en hög lön.
Om du inte ditt arbete för Sverige vill röra, vad har du då där
och med den höga lön att göra? Du tyckte att du hade
din rätt, men nu har det gått riktigt snett.
I matematik är jag riktigt bra. Om vi till EMU säger JA,
så kan politiker och statsanställda chefer ta det de vill ha
,utan att någon behöver säga JA. Vi ingen mera insyn
får! För dom det blir väldigt bra.
Statsminister Göran Persson 105.000 i månaden
vice statsminister Margareta Winberg 85.000 i månaden
systembolagets chef 200.000 i månaden
chef ( SR ) Peter Örn 150.000 i månaden
chef riksteatern 78.000 i månaden
618.000 tusen lyfter de tillsammans från statskassan varje månad
8 miljoner 416 tusen om året
De här var bara fem.
100-tals andra politiker och statsanställda vill också ha
det mycket bra!
Dom i din och min plånbok rotar, de hela Sverige skrotar!!
De jobbar några år, sen en fet pension de får. Carl Bildt är en av dem.
Stella Fahre 35.000 i månaden i pension får, för att hon i
Stockholm stad satt i några år.
Margareta Winberg sig gömmer och om den höga lön hon drömmer!
Jag törs inte gissa hur mycket de tar ur din och min ficka!
För dem var Palme inte bra, de inte ur statskassan kunde ta!
Han nej till EMU sa, han tyckte vi lika skulle ha!

torsdag 4 september 2014

Nu är det val snart. Nu röstar vi för vår framtid. För att med tiden få ett lugnt, tryggt, miljö, barn och djur vänligt Sverige.

Nu har jag gjort en alldeles egen liten undersökning över de olika partierna inför valet. Jag har kollat på stora och små partier. Fast i det stora hela så är alla partier små, även de så kallade stora. 

Jag är ju så pass gammal så jag har hunnit varit med ett tag. Jag är född i Sverige för drygt 60 år sedan. Jag vet inte så mycket annat eftersom jag alltid bott i Sverige. Kanske inte alltid på samma ställe. Jag har bott norröver en bit söderöver, jag har bott mitt i smeten och i några förorter. Jag har bott på landet. Jag tror mig veta hur Sverige har varit och hur det förändrats. Jag tror mig också veta varför det förändrats.

Politikerna har väl aldrig varit riktigt bra. Men så usla som de är nu är för mig ofattbart. Det enda som händer med dem är att de höjer sina egna löner skyhögt. Att Sverige är en enda stor brottsplats verkar de skita i.

Förr i tiden kunde du höra om ett allvarligt brott kanske 1 gång om året. Aldrig att man hörde att någon skjutit någon eller knivskurit någon. Allt sådant fanns i andra länder och låg overkligt långt bort från Sverige. Sverige kunde och skulle aldrig bli så. Men så blev det ju. Innan var det precis som statsminister Fredrik Reinfeldt skrivit i sin bok "det sovande folket". Så var det nog. Sverige med dess innevånare låg nog och sov på rosa moln. Sverige var ett lite fredlig land som inte ville bråka med någon. De höll sig utanför. Lugnast så.

Undan för undan har vi fått politiker som velat annat. De har mest sett till sitt eget. Mer behöver jag väl inte skriva. Inget av de större partierna har på det minsta lilla sätt fördömt våldet i Sverige. Istället får man en känsla av att de uppmuntrar det. Och med de stora partierna menar jag Nya Moderaterna och Socialdemokraterna. Båda partierna har tagit parti för våldet.

I dag är jag väldigt säker på vilka partier jag inte ska rösta på. Det är partier som hyllar våldet. Partier som utarmar Sverige. Partier som förstört skolan. Partier som inte bryr sig om de äldre. Partier som skor sig själva. Jag letar bara reda på gubbar och gummor som skott sig på något sätt. Som oärligt nallat i statskassan.

Man glömmer ju med tiden vilka det var och vad det var de oärligt och sniket försåg sig med. Men man kan ju googla så bruka det komma fram. Och börjar man fundera så friskas minnet snart upp. Ska vi verkligen ha tjuvar och oärliga våldsbejakande politiker som styrande över oss och vårat land. Jag vill inte det.

Vi har en grej som jag tycker är mycket viktig och det är att få slut på våldet. Helst i hela världen men vi kan väl börja med att försöka få tillbaka lugnet i vårat eget land. Tror det räcker långt. Och säkert är det ett häst göra och mycket svårt att komma tillbaka till det som en gång var.

Jag kan säga så här att om jag ska rösta så blir det på något av de mindre partierna. Helst hade jag velat rösta på något av de allra minsta men det är inte läge för det. Vid nästa val kanske när de hunnit etablera sig lite mera.

Vi har Djurens Parti, Barn Partiet, Enhet .m.m. Små partier som jag är helt säker på kommer att komma in i riksdagen med tiden. Partier kommer att bytas ut mot andra. Och det är nog väldigt nödvändigt för att få en helt annan inriktning på politiken. Vi behöver ha ett bättre samtal om miljön om barnen och djuren. Alla är viktiga för framtiden. Det viktigaste som finns. Vi är på väg dit. Det finns inget annat. Fast i det här valet väljer jag ett annat parti än de jag räknat upp. Ett parti jag hoppas kan få Sverige i jämvikt och lite mera rättvist än vad det varit i några år. Med rättvisan och jämvikten och en riktig demokrati kan man vinna mycket. Det är nog det som kallas allas lika värde.

Och så får nog prästerna sluta ringa i kyrkklockorna. De skämmer ut sig själva och de goda och Guds fruktiga. De pratar om allas lika värde något de inte står för. Kyrkan ska hålla sig neutral, hålla sig utanför. De ska finnas till för ALLA. När kyrkan blivit politisk och gör som de gör så behövs de inte längre. För min del kan de klappa igen kyrkporten. Och på det kan man väl ringa i kyrkklockorna för att få eftertryck på det "RING KLOCKA RING" så! då har vi ringt för att påkalla fara. Faran är kyrkan själva.


Etik är läran om moral – läran om rätt och fel – ungefär på samma sätt som biologi är läran om naturen.

Samhällelig rättvisa - Läran om rättvisa.
Man skulle faktiskt kunna säga att rättvisa innebär balans och jämvikt. Denna tolkning av rättvisa härskar egentligen över hela det skapade världsalltet, universum, inom atomen, i människans struktur, på alla planeter och i alla varelser m.m.

Profeten(S) har till exempel sagt: ”Jorden och himlarna är uppbyggda på rättvisa.”

Om den balans som råder mellan exempelvis gravitationskraften och de krafter som motverkar den skulle rubbas, så förlorar jorden sin balans och den ena eller andra kraften segrar vilket leder till jordens undergång. Antingen dras jorden till solen och brinner upp, eller så går jorden ur sin bana och förstörs i den oändliga rymden.