Sidor

onsdag 26 februari 2014

Barns fotspår, fågel med lång näbb, gunghäst och en PEZ i dammet och med en Fadersundran på ett vykort.

Jag hittade ett gammal vykort för ett tag sedan som jag tänkt lägga upp men det har inte blivit av. Lika med ett foto jag tog för ett tag sedan. Det såg så konstigt ut. Först trodde jag det var en skugga som speglade sig genom fönstret men när jag kom närmare såg jag att det var avtryck i dammet. Jag fotar en del fåglar och Markko målar ju en del fåglar så det var kul för det här avtrycket såg ut som en fågel. Min tanke var ju direkt att det här är ett tecken på något sätt från andevärlden. Döda människors andar sägs ju ofta visa sig genom fåglar. Lite märkligt! Nu när jag tog upp bilden så kollade jag lite på den igen och jag tycker mig sig en gunghäst till vänster om fågeln. Precis framför näbben på fågeln kan man kanske se en sådan där grej det fanns karameller i "PEZ" tror jag de hette.

Vi tittade lite närmare på de här fotona i kväll och då såg vi fotspåren i dammet "barns fotavtryck". Nu hade jag tänkt mig på att försöka måla av fågeln, men jag vet inte ännu! Jag får se längre fram om den passar in någonstans. Vi hade pratat lite Markko och jag om hur det var när vi var barn, så det var faktiskt lite märkligt att detta dök upp bara så där. Fast det är en annan historia. Kanske berättar jag, kanske inte! Det beror på!
På vykortet finns en text.

FADERSUNDRAN
Vi,
som föddes med barnmorskehjälp utan moderskapspenning och barnbidrag
och aldrig blött i socialkommunala blöjor men som fick lära att snyta oss, vara hövliga och veta hut.
Vi,
som med lappade byxbakar och spikbeslagna sveciakängor i skrabbiga skolhus
skrev på egna griffeltavlor och läste ärvda skolböcker utan fria frukostar,
sexualundervisning och intelligenstestning och absolut utan mindervärdeskomplex
och aldrig haft en aning om kuratorer, beteenderubbning, missanpassning, konsulenter
och andra socialtermer,
HUR TUSAN KUNDE VI KLARA OSS?

tisdag 11 februari 2014

De sju dvärgarna ( NM "M", S, V, Fp, C, KD, Mp ) förstår inte att Sverige inte orkar med hur stor invandring som helst. – Av ekologiska skäl borde vår befolkning inte öka något mer! Nu säger Schweiz trefaldigt NEJ till invandringen.

Miljön borde ju ligga alla varmt om hjärtat. Mycket av välmåendet och livskvalitén beror ju på den. Jag har ju funderat en hel del nu på hur jag ska rösta den 4 september 2014 men har inte riktigt kunnat bestämma mig. Det är så mycket som inte stämmer ihop med vad jag tycker.

Då kan man ju tänka som så att (MP) miljöpartiet vore något eftersom ett stort intresse finns hos mig för att bevara vår natur. Men jag tror faktiskt inte (MP) delar intresset. Det var företrädare för (MP) Miljöpartiet som förhandlade med alliansregeringen om att de som illegalt vistas i Sverige ( utan identitetshandlingar och uppehållstillstånd ) skall ha tandvård för 50 kronor, behandling som inte kan anstå. Varför ska de personer som inte får vistas i landet få fri sjukvård och tandvård?  Varför ska invandrare endast betala 50,- oavsett åtgärd för tandvård? Jag tycker MP som många andra partier i dag mest intresserar sig för att ta in mer folk från andra länder och så finns det ju en stor post till och det är att smutskasta (SD) så mycket som de bara orkar. Det var nog inte riktigt det här jag tänkt mig av ett miljöparti.

Jag har funderat lite på (C) centerpartiet också eftersom de ska ju hålla på med jordbruk och liknande. Men jag tror inte de heller får min röst för jag tycker inte jag hör så mycket om att de gör något för landsbyggden. Utan de som andra partier vurmar för massinvandringen och att smutskasta (SD) så mycket de bara kan.
I Centerpartiets idéprogram: Fri invandring, slopad skolplikt, platt skattesystem, inför euron i Sverige  och månggifteFast det värsta av allt är Annie Lööfs uttalande om att vi ryms 40 miljoner i Sverige! Var finns jobben? Hur blir miljön?

(KD) kristdemokraterna då? För mig är de inga kristna och det är säkert inget de arbetar med. Jag har inte hört något iallafall. Svenska barn och gamla miss sköts till förmån för massinvandringen. Jag har inte glömt vanvårdsutredningen ännu som fick pågå i 9år innan en del hann få upprättelse. En del hann inte få upprättelse innan de avled av olika anledningar, en del tog självmord, en del avled av sjukdom och en del av ålder. Och så har de ju ett intresse till utanför massinvandringen och det är att jäklas och smutskasta (SD) sverigedemokraterna så mycket de orkar. Ett kristet parti kanske inte skulle aggera som de gör. Så de får inte heller min röst.

(S) socialdemokraterna hade ju kunnat vara något men det blir inte så heller. Ett parti som i smyg samarbetar med muslimer utan att tillfråga folket. De ger muslimerna politiska platser i riksdag, landsting, kommuner och i nämnder .m.m. En viss kvot varje mandatperiod.  Att Tro & Solidaritet lovar bort förtroendeuppdrag till människor på grund av att dessa människor råkar vara muslimer är i praktiken diskriminering av alla medlemmar i Socialdemokraterna som inte är muslimer. Det här handlar inte om jämställdhet.  Det är ett direkt försök att öka islams inflytande i politiken. Inte för så länge sedan var socialdemokraterna orsaken till att kommuner tvingas genom lag att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Om socialdemokraterna vinner hösten val så kommer de att tvinga svenska elever att gå i invandrarskolor  meddelade partiets skolpolitiske talesman Ibrahim Baylan i mars 2012.

Den svenska skolan är ett misslyckande anser Socialdemokraterna och felet är att svenska familjer flyttar från mångkulturella områden. Därför vill partiet tvinga elever att gå i etniskt heterogena skolor och även se till att etniskt homogena skolor inte ges tillstånd att starta.
Självklart får inte ett parti som i det stora hela bara tänker på massinvandring och på att tvinga svenska folket till saker inte heller min röst. Självklart inte! Sen precis som alla andra partier så jäklas de med  (SD)

Så har vi då (VP) vänsterpartiet. Finns inte en enda möjlighet efter den tid Gudrun Schyman var partiledare. Hur partiet i dag ställer sig till massinvandringen känner jag inte till det enda jag med säkerhet vet att de anser att folk som röstar på SD är rasister. Så där föll dom. Jag röstar inte på ett parti som inte är för åsiktsfrihet. De som de andra partierna smutskastar (SD)

(NM) Nya Moderaterna och med den fåfänga mannen Fredrik Reinfeldt med storhetsvansinne som partiledare och som Sveriges statsminister behöver jag väl inte säga så mycket om? Han avskyr svenska folket och det enda han ser till är sitt eget. Han har snart sålt ut hela Sverige. Hans ex fru har monterat ner sjukvården. Han är för massinvandring oavsett om det finns bostäder eller jobb till alla. Och han som alla andra partier pratar skit om (SD)


Vad finns kvar? Jo (Fp)Folkpartiet. Tänk att jag en gång i tiden trodde på det partiet och Björklund. Nu fattar jag det inte. De har förstört vår tidigare så fina skola. Inte röstar man på ett sådant parti som tar ifrån svenska unga att få en bra utbildning. Skolan är totalt trasig. Och det var väl det som var syftet att ingen skulle få lugn och ro för att lära sig något. Och det här partiet ingår ju i samma block som de som jävlas och håller (SD) utanför. Det blir alltså inte det här partiet heller.

Jag vet inte varför jag kom att tänka på Marit Paulsen (FP) som sitter i EU-parlamentet. Det har säkert något med massinvandringen att göra. Jag kommer inte ihåg siffrorna nu men jag vet att de var astronomiska. Självklart handlar det om massinvandringen vad annars. Allt handlar ju om det idag och allt annat glöms. I alla fall så hade Marit Paulsen en siffra på hur många vi skulle kunna rymmas i Sverige, siffran var långt över 100 miljoner det kanske var 200 miljoner. Den kvinnan var nog dålig i matte och inte nog med det så verkar hon inte bry sig om svensk natur och svenska människor hälsa. Men det är väl klart. Paulsen har väl inte varit i Sverige på många år. Så det skiter väl hon i om vi får gå med munskydd i Sverige precis som de gör i Kina. Allt för massinvandringen till Sverige och för att själv få sitta i Bryssel och glassa! Folkpartiet är med andra ord en ren katastrof.


Det är trevligt med politiker och partier som tänker på sitt folks framtid och på miljön. Bara för någon dag sedan 2014-02-09 så röstade Schweiz för minskad invandring. Sommaren 2013 röstade Schweizarna ja till att minska asylinvandring. Och nu kommer troligen ytterligare en folkomröstning i invandringsfrågan och då gällande miljön.
När schweizarna röstade igenom avtalet om fri rörlighet med EU, första gången för drygt 10 år sen, lovade regeringen att avtalet skulle innebära en maximal befolkningstillväxt på högst 10 000 personer per år, senaste åren har den legat på 80 000 istället, och det skapar oro i ett geografiskt litet land, säger Michael Hermann.
– Den här snabba förändringen har lett till en stämningsförändring inom befolkningen, säger Michael Hermann.

Hårda reaktioner från Schweiz efter EU-kritik 
Christoph Blocher: "Skrattretande" 


Översvämningskaoset i England förvärras.
”Pengar är inte problemet”
Cameron lovar att landet kommer bidra med allt tänkbart stöd för att försöka bromsa översvämningarna och andra effekter av det rådande vädret.
Den senaste perioden har landet fått mer regn än under samma tid de senaste 250 åren.

Isstormen har lamslagit stora delar av USA.

14 februari 2014 
Hel stad plötsligt begravd i aska - 200 000 på flykt
Alla flygplatser är stängda

5 februari 2014 
Hundratals delfinen spolas upp på dödsstranden
Cirka 400 döda delfiner har spolats upp längs kusten i norra Peru den senaste månaden. Forskarna vet inte varför det sker en massdöd.

2014-02-15
Monstervåg slog mot kryssningsfartyg
En monstervåg har slagit mot ett kryssningsfartyg på Engelska kanalen.

lördag 8 februari 2014

Vinter OS i Sotji 2014 Ryssland. Öppnandet en storslagen historisk och imponerande kulturell uppvisning!

Jag brukar inte titta på TV. Sport är något tråkigt! När politiken blandas in i sporten är det ändå mer tråkigt!

När det sitter svenska personer i en TV studio eller radio studio och är avundsjuk på sitt grannland för det de gjorde, för det de gör, för det som de står för och för det de visar upp. Då skäms man för att man är svensk. Man skäms på de här nördarnas bekostnad.

Sveriges trupp i vinter OS 2014 i Ryssland

Tråkigt är det när svenska kulturministern / idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth stannar hemma och skiter i att åka till OS invigningen. Hon hade väl åtminstone kunnat hålla truten om att hon gjorde det. Istället väljer hon att gå ut i tidningarna och göra sig viktig. Synd om de svenska tävlanden att hon inte var där och visade sin respekt och heder för dem. Men det här börjar bli väldigt typiskt svenskt att skita i sina egna.

För många år sedan läste jag en del om Ryssland och då på grund av deras storslagna kultur. Jag hade gärna velat åka dit för att få se och uppleva den på nära håll. Det blev inte så. Fanns inga pengar eller möjligheter. Istället läste jag böcker om ryska kungligheter och konst. Speciellt det jag minns av det jag läste var Katarina den store och om vinterpalatset. Det lär finnas konst så det ska ta flera dagar att gå omkring i vinterpalatset om man vill se allt. Det är härligt med länder som behåller sina kulturer.

Skulle alla länders kulturer se likadana ut så fanns det ju inget att besöka för att se något annorlunda och berikande. Varje lands kultur säger något om just det landet och om de människor som bor i det. De människor som skapade landet, skapade landets kultur. Jag kom att tänka på Sveriges nationalsång i går kväll och jag log! " Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord Du tysta, Du glädjerika sköna"

Vinterpalatset St:Petersburg Ryssland
Visst är det vackert!

Tillbaka till öppnandet av vinter OS 2014 i Ryssland. Det var storslaget och en oerhört hög kvalite på hela tillställningen. Vackert, drömmande och seriöst. Inget flamsande och tramsande där inte. Utan allt togs på högsta allvar. Så tjusigt och fint att visa en tillbaka blick i Rysslands historia. Människor gemensamma slit för sin framgång och för landets framgång. Här hissade man sin flagga med stolthet, här sjöng man sin nationalsång med samma stolthet! Så ska det vara! Fin känsla och en fin gemenskap!

Till och med drömmarna låg i verkligheten! En vacker och fin framtid, men för att nå den fodras ett gemensamt hårt arbete.

Jag har ju målat en del tavlor som har vissa likheter med mycket i öppnandets tema. Jag gillade verkligen drömtåget för jag har själv målat ett drömtåg. Sen det här med OS elden är ju häftigt "har man elden så har man kontakt med Gudarna". Lite kul att det sägs "Gudarna" eftersom i mitt konsttema finns flera Gudar med"

Det här med att ta upp svensk historia och kultur som tema i något program i Sverige skulle aldrig hända. I Sverige säger man kränkande och nedlåtande saker om svensk kultur och om att vara svensk i program liknande OS. Som exempel melodifestivalen förra året haglade de taffliga skämten över Sveriges kultur och ljusa människor. Jag tror det kom någon jävla gliring på Julaftons Kalle Anka också. I år är klassen på programmet inte heller speciellt hög. Ännu har de inte börjat göra sig löjliga över svensk kultur och över ljusa svenskar, men det hinner de nog med. Nu har de bara hunnit med att skrika sig genom ett program.

Jag såg en sak när jag letade bilder och blev nog lite bestört. Ett svenskt kulturarv höll på att gå upp i rök. Vem är ansvarig för det? Skulle aldrig ha hänt i Ryssland.

Historien om hur en av Sveriges största samlingar av arbetarlitteratur plockades ned. Många böcker har slängts!

Historien om hur en av Sveriges största samlingar av arbetarlitteratur plockades ned och glömdes bort i tre containrar hos en speditionsfirma utanför Norrtälje börjar när Brunnsviks folkhögskola flyttade sin verksamhet. Flyttlasset gick 2013 från lokalerna vid sjön Väsman, strax norr om Ludvika, till Borlänge, och dåvarande rektor lovade att skolans bibliotek skulle få följa med. Men så blev det inte.

Hamnade i containrar...
Biblioteket som byggts upp sedan starten av skolan 1906 och räknas som en av Sveriges främsta samlingar av arbetarlitteratur hamnade istället i tre containrar på en speditionsfirma utanför Norrtälje. Där har de stått sedan juni i år.

Samlingen utgallrad...
Men innan Brunnsviks bibliotek packades ned och hamnade i containrar, fick arbetarrörelsens arkiv plocka ut material i form av bilder och dokument som de ville ha. Samtidigt rensades massa böcker ut. Det bibliotek som bara några år tidigare utsågs till landets mest välskötta folkhögskolebibliotek är idag inte längre komplett.

Räddas det som räddas kan.
– Det är så mycket värdefullt som hamnat på tippen eller bränts upp.

Samtidigt när ett svenskt kulturarv förstörs så betalas det ut mängder av pengar till folk som fått kicken inom myndighetsväsendet. Helt otroligt att sparkade generaldirektör för arbetsförmedlingen Angeles Bermudez-Svankvist fortfarande får en lön på 142.000:- i månaden. Enligt tidningarna har hon jobbat 1 dag för den lönen sedan hon fick sparken.

torsdag 6 februari 2014

Scorpions med låten dancing with the moonlight. Ovanlig låt tror jag för den här gruppen.

Jag satt och lyssnade på lite låtar med scorpions i går kväll. Tydligen var det något jag missat för i morse på radion hörde jag en låt jag gillar och det visar att det var scorpions som framförde den. Tyckte inte det var riktigt deras stil. Fast det lät ju bra. Kul att ett gammalt favoritband håller i sig. Jag trodde de lagt ner för länge sedan.  Jag målade på en ny tavla också. Mest bara kladd som vanligt. Två tavlor står på tork innan jag kan fortsätta på dem. Det är bara små pet kvar så är de färdiga.

Video -  Låten heter Dancing with the moonlighet.

Och så ett litet collage på allas vår Bert Carlsson politiker i tidigare
NyDemokrati - Klicka på bilden för att se den större.

söndag 2 februari 2014

Nu har jag skrapat ihop några collage på Stefan Löfven, Annie Lööf, Tobias Billström, Erik Ullenhag, Jimmie Åkesson. Mycket blev det! Som plåster på såren en vacker glasängel.

Vem har sagt att livet ska vara kul eller härligt?
Jag tror det härligaste jag hittat idag är ett recept med hallonbullar i långpanna.
Resten av vad jag hittat är väl inte varken kul eller härligt. Men vem har sagt att politiker och annat löst folk är härliga. Kul är de definitivt inte.

Jag har varit ute på nätet och jagat en del skojsiga saker om politiker att skriva om. Jag har väl hittat en del men egentligen inget som är roligt utan bara väldigt tragiskt och beklämmande. Jag har väldigt svårt att se någon politik i det som bedrivs. Utan det allt kretsar runt är hur mycket folk man kan få in i Sverige innan landet spricker av överansträngning. Blåser man alldeles för mycket luft i en ballong så går den sönder. Är det inte denna ballong man försöker spräcka så är det demokratin och åsiktsfriheten man försöker strypa. Man letar oliktänkande. Man letar efter dem som inte passar in i mallen med ljus och lykta.

Jag är lite orolig när mycket börjar kretsa runt svensk kultur och svenska traditioner. Där är jag inte med i galoppen längre. Som bara det här med pepparkaksgubbarna och gummorna som de ville ha till rasism! En kaka som blivit brun på grund av ingredienserna. Har man inget annat att viktigare att dryfta än denna julkaka? Jag vet att traditionen kommer ursprungligen från England. En mycket vacker och fin tradition med dessa pepparkaksgubbar och gummor.

Man får inte säga om vissa människor att de är bruna fast de är bruna. Vad beror det på? Mycket konstigt eftersom man får säga om indianer "Röd skinn" om nordbor "vita" om japaner "gula" o.s.v.

Ja som sagt! Idag är jag riktigt skitless på mycket i Sverige. Man får inte säga så, man får inte göra så, man får passa sig hit och dit, man får hela tiden leva på helspänn! Egentligen behöver jag inte älta det här fram och tillbaka det har gjorts av så många före mig utan resultat. Politikerna kör sitt race. De höjer sin lön när de vill och hur mycket de vill samtidigt som de sänker andras inkomst och det gör de utan att skämmas. De bryr sig inte i vad folket tycker om dem. Det kvittar!

Egentligen så kvittar det just nu vad politiker ställer till med för någonstans har jag en känsla. En svag aning om att saker kommer att förändras. Ibland händer saker som ingen människa kan rå över. Ödets makt kallas det väl för. Hur saker kommer att ändra sig av ödet återstår väl att se. Det som glädjer mig är att inte ens de med mest makt kan göra något när ödet kör sitt race. De får gilla läget!

Jag hade nog inte skrivit det jag skrivit nu om jag inte på eftermiddagen fått besök och med besöket kom en skyddsängel i glas till mig. Jag har en vän som går på kurs i att skära i glas och göra fina saker. I morse när hon gick upp så gjorde hon den här vackra ängeln till mig. Gissa att jag blev jätteglad! I morgon ska jag hänga den i fönstret så ljuset visar att den har en vacker lila färg.

Fast lite bilder måste jag nog ha upp ändå utav det jag hittat på nätet idag. Kan inte låta bli. Är väl en del av min sjuka humor. Inget parti eller person har ännu övertygat mig om att rösta på just han/hon eller på dennes parti. Fast det är ju ett tag kvar till valet så vi får väl se vad som händer fram till dess. Många resonerar precis som jag gör.

Stefan Löfven socialdemokraternas partiledare.

Ju mer jag hållit på med de här collagen ju mer nedstämd har jag blivit. Fast jag ska kanske se det
lustiga i det här! Jag får göra det. Bara att kolla på bilderna och ta sig en funderare på vad det är egentligen dom tror om sig själva! Vad dom tror och hur andra ser det är ju en helt annan sak! Jag har plockat ihop lite mer bilder så jag kör väl färdigt det jag har. Jag gör det lite snabbt, lägger inte ner något större tid på de här figurerna.

Annie Lööf partiledare för centerpartiet
Tobias Billström (NM) Migrationsminister
Erik Ullenhag (FP) Integrationsminister
Jimmie Åkesson partiledare för sverigedemokraterna
Gustav Fridolin språkrör för miljöpartiet

lördag 1 februari 2014

Inget är heligt nu längre! Collage på Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Maria Larsson.

Har så länge varit sugen på att göra ett collage på statsministern, finansminister och på barn och äldre ministern. Idag tyckte jag inte det spelade någon roll längre om jag gjorde något skojsigt av dem.  De brukar ju själva skoja till det med folket riktigt ordentligt. Så då måste det ju vara helt legalt då att roa sig på deras bekostnad. Om jag har lust så tänkte jag göra collage på några  andra figurer i morgon. Det finns en del matnyttigt och berikande att hämta upp ute på nätet.

Underhållande text och kanske något att fundera på inför det kommande valen! Vi röstar snart till EU och efter det blir det riksdagsval, landstingsval och kommunalval. Alla valen är lika viktiga. 

 Statsminister Fredrik Reinfeldt (NM)
Finansminister Anders Borg (NM)

Parhästarna. När jag ser de här två tillsammans så tänker jag alltid på filmen "dum, dummare med Jim carrey och Jeff daniels . De är ju söta men kanske inte så smarta. Och det går väl inte allt för bra för dem! :-))
Video - Dumb and Dumber 1994 Trailer

Barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) på Socialdepartementet

Europaparlamentsvalet 2014 (EP-valet 2014) kommer att äga rum den 22–25 maj 2014 i Europeiska unionens medlemsstater och blir det åttonde allmänna och direkta valet till Europaparlamentet med syfte att välja ledamöterna av Europaparlamentet för valperioden 2014–2019. Dessa ledamöter fungerar som företrädare för hela unionens befolkning. Under de kommande fem åren kommer de att utforma unionens lagstiftning och budget i samarbete med Europeiska unionens råd, som består av företrädare för de nationella regeringarna.

Riksdagsval, landstingsval och kommunalval äger rum  i Sverige 2014 planeras äga rum söndagen den 14 september 2014.