Sidor

lördag 22 september 2012

Människors lika värde. Det drar ut på tiden av utbetalningen 250 000 kr till var och en av de vanvårdade, under tiden betalas det ut 259 200 kr i retroaktiv föräldrapenning till nyanlända arbetslösa invandrarmammor med barn.

Lite kinkig känner jag mig nog. Varför i hela friden görs det på detta sätt. Något är helt skruvat. Det är faktiskt riktigt absurt om nu detta stämmer som sprider sig som en löpeld.

Upprättelsen för de vanvårdade barnen drar ut på tiden. Det verkar segt att betala ut de 250 000 kr till var och en av de vanvårdade som i dag är vuxna och i det stora hela har ett förstört liv tack vare svenska myndigheter.

Något riktigt sjukt. Det betalas ut från statskassan

259 200 kr i retroaktiv föräldrapenning till en invandrare. VARFÖR retroaktiv. När man inte bott i landet innan. Vore det inte bättre dom la dessa pengar på de vanvårdade.

Men det är tydligen inte så svårt att betala ut samma belopp till människor som aldrig har bott i landet. De kommer hit och myndigheterna öser pengar över dem. Inga problem alls. Inga utredningar som tar 8 år innan de får sina pengar. Nej då! Här lite uppgifter vad en invandrare får och har rätt till när de kommer till Sverige.

Fakta: Så mycket bidrag får invandrare.
Sedan etableringsreformen trädde i kraft får en nyanländ arbetslös invandrarmamma med tre barn följande bidrag varje månad.

- 6500 kr i etableringsersättning
- 4500 kr i etableringstillägg
- 4500 kr i bostadsbidrag
- 3754 kr i barnbidrag
- 2546 kr i underhållsstöd
= 21 810 kr i månaden skattefritt.

Utöver detta har invandraren rätt till:

259 200 kr i retroaktiv föräldrapenning
12 000 kr i skattefri SFI-bonus
Invandraren kan själv välja i vilken takt föräldrapengen ska betalas ut. SFI-bonusen betalas ut vid avklarad kurs.
Inget av vad ovanstående bidrag kan dras in för att invandraren vägrar att ta ett erbjudet jobb.

Källa: Statskontoret.
Det här fotot på himlen togs för ca 1 vecka sedan.

Och så måste jag ju självklart ha med min favorit på ett hörn.

Larssons senaste:

Publicerad den 18 september 2012 10:35
Jeanette våldtogs av sin morfar i 15 år 
 Vem bär ansvaret?

Socialminister Göran Hägglund - läste om Jeanettes fall "med bestörtning" efter att en präst vid namn Jacqueline Hårdstedt skrivit till honom och förklarat situationen. Prästen tyckte detta var en rättsskandal utan dess like. Men Göran Hägglund hade inte rätt att ingripa enligt grundlagen, svarade han. 
Kommunen kan inte ge Jeanette någon ersättning eller ursäkt eftersom ärendet är preskriberat och JO tar sällan upp ärenden äldre än två år.

Barn- och äldreminister Maria Larsson vill inte kommentera Jeanettes fall, men säger till Nyheter24:
– Det är viktigt att jobba förebyggande, att bli bättre på att upptäcka våld och övergrepp men också att rätt stöd ges till den som utsatts. Det handlar om samverkan mellan alla berörda myndigheter som socialtjänsten, skolan, sjukvården och rättsväsendet.

En samverkan, som inte fungerar
– Tyvärr, när saker blir dåliga för barn så är det ofta för att samverkan inte funkar,
Det är många som "tycker" och "önskar" och mycket som "borde" från myndigheternas håll. Men sen är det tyst.

Jag tycker man kan läsa hela artikeln om Jeanette. Jag lovar att man blir mållös. Denna otroliga flathet från myndigheter och människor. Denna otroliga empatilösheten och ondska.

Video - The Wolves