Sidor

söndag 29 juli 2012

Försvarets båtar smyger omkring i ån. Planerar att köpa en pansarvagn

Den här skutan gled nyss förbi. Först trodde jag inte mina ögon. Sen kom jag ju på att vårt försvar troligen håller på att säljas ut till privatpersoner. Kul grej i vilket fall som helst. Men riktigt okey vet jag nog inte om jag tycker att det är.

Jag planerar nu att köpa mig en pansarvagn så jag har nått att glassa runt med. Det blir nog kul.

Inte bara stridisar glider förbi en och annan Torsten smyger förbi.
Smyger gör däremot inte Hjernet som tappat farten när han gav
järnet upp i vassen.

 Men här har han kommit igång igen och ger nu järnet efter de andra!

Den här polaren flög ur ett par byxor i går morse. En nässelfjäril. Så stor och så vacker! 
Och så ett par andra vackra naturbilder.

Video - Let the four winds blow - Jerry Jaye

söndag 22 juli 2012

Jag har drömt något konstigt om barn och våld i ett grönskande och soligt landskap. Det var våldtäkt, barnsoldater och så lite PRO

Jag har drömt något konstigt och rätt så otäckt i natt. Det började så soligt och fint. Fast solen sken nog mest hela tiden,värmde och strålade skönt. Det var grönt och fint i naturen. Ja! Allt var och verkade riktigt idylliskt. Glada och sommarklädda människor. Sol och semester kanske, i alla fall var det kanske så i den första biten jag drömde.

En buss full med människor, med blandade nordiska människor ute på en bussresa . Bussen stannar till och folk kliver av för att titta och rasta. Glada människor som kollar runt. Så är det då dags för avfärd och folk samlas vid bussen. Två personer saknas, en pappa med sin lilla dotter på ca 2 - 3 år. Folk börjar leta åt det håll de såg dem gå och rätt så snart hittar de dottern våldtagen och död. Pappan är spårlöst försvunnen. Pappan och barnet var från Danmark.

Så fortsätter drömmen med att jag ser ytterligare fler bussar fyllda med flyktingbarn, fast endast pojkar. Pojkar som kommit ensamma hit, pojkar som saknar anhöriga. En buss stannar på en sådan här fin solig grön plats, ut väller dessa barn som saknar identitet. Drömmen fortsätter med att dessa pojkar i själva verket är utbildade barnsoldater. Den ena efter den andra busslasten stannar och dessa kliver av i stora grupper lite här och där på olika platser i landet. Jag vaknar till med ordet "barnvagn" i huvudet.

Somnar om och drömmer om en gammal kvinna. Hon är ute och promenerar också en sådan här vacker och solig dag. Hon går med rullator. Hon går hem för att byta kläder, byter till något som går i rött.

Efter det tar hon bilen, en gammal SAAB, en tvåtaktare och åker iväg. Det händer en olycka och kvinnan kastas ur bilen och hamnar under den och hon dör. Jag vaknar ur min dröm av det.

"Jag hade lite tur med bilden av den äldre damen, hittade den på nätet rätt så snart. Kul att det fanns en dam klädd i något rödaktigt med rullator. Tycker nog att hon såg ut så också i drömmen.

onsdag 18 juli 2012

Det närmar sig höst. Foton från igår kväll. Och ett par gamla sköna låtar som jag helt glömt bort.

En del fina foton sedan igår eftermiddag. Man kan känna att det ligger en föraning om höst i luften. En underbar promenad i fina omgivningar och väldigt vackert om man bortser från all mygg. Jag har sett en kul bild på en mygga med texten "Myggen säger ju också -min vän!" - Sen jagar myggan i raketfart och med gadden ute personen som springer för glatta livet för att inte bli stucken av den elakingen.  Kul bild och väldigt talande. Ska försöka hitta den i mina gömmor. Den har suttit på min kylskåps dörr i några år men är nu nerpackad någonstans. Klicka gärna på bilderna för att se dem större. På den första bilden ligger en liten fågelunge, bredvid den ett ägg som ännu inte kläckts.

Mer gammal  rock, det svänger hur skönt som helst! 
Video - Girls Just Wanna Have Fun:  A Laverne & Shirley Tribute

Video -  Jerry Jaye - My Girl Josephine

söndag 1 juli 2012

Den här fina utsikten skulle min morfar ha gillat - båtar och åter båtar

En massa fina foton har det blivit de fyra sista dagarna. Och då mest på båtar. Båtar i massor. Fotona får tala för sig själv. Det här är bara en del av alla tagna foton på båtar de senaste dagarna. Visst är det häftigt.