Sidor

onsdag 15 juni 2011

I väntan på livet och på rättvisan, så hinner min bror få en hjärtattack!

Den väntan verkar bli lång! Alldeles för lång. Saker händer under tiden. Det känns inte så länge sedan som vi splittrades vi fyra syskon. Men igår fick jag klart för mig väldigt bryskt att det är länge sedan, väldigt länge sedan! 50 år har passerat! Min ett år äldre bror har fått en hjärtattack och vårdats på sjukhus. Ännu vet jag inte hur allvarligt det är?

Min bror och jag när vi ännu tillhörde en familj


Väntan blev lång, för lång och rättvisan hinner tydligen inte ifatt. Ändå har det gått 50 år sedan myndigheterna knackade på vår dörr. 50 år sedan de splittrade oss syskon.

Jag känner mig inte så road idag, rätt så irriterad! Jag läste på Metro att prins Daniel tänkt förse sig med 200.000:- ur statskassan, av skattebetalarnas pengar. För att köpa sig en utbildning? 200.000:- för att köpa sig en plats som någon annan kanske har mer rätt till.

Osökt kom det upp i huvudet på mig! Helt plötsligt är 200.000:- inget värt!? 200.000:- på en utbildning till prince Daniel!?
Vad var det nu de drabbade i den sociala barnavården skulle få? Jo! 250.000:- för ett förstört liv. En förstörd barndom, förstörd skolgång, förstörda arbetsmöjligheter. Om vi nu pratar om mig och min bror så handlar det om 50 år. Finns någon rättvisa i jämförelsen?

Undra vad som egentligen händer med utredningen staten gjort om vanvårdade barn? Inget verkar det som! Men dom ska väl ha en välbehövlig semester. Få se nu! Har jag någonsin haft en semester? Fast jag är nog inte värd det. Säkert lika med skadeståndet de vanvårdade kräver, vi / de är inte tillräckligt fina för att få det. Vi är väl drägg och kommer från slummen, det är annat med prince Daniel, han är verkligen värd 200.000:- det har han gjort sig förtjänt av! Nä! det har han inte, jag bara skojade.

Det finns säkert många av de vanvårdade barnen som skulle kunnat skaffa sig bra betyg och jobb, om det funnits pengar och någon som brytt sig om dem som barn och tonåringar. Men det fanns det inte! Så de hamnade istället i slum och misär med politikernas  godkännande och samtycke.

Vad är det för slags land vi lever i egentligen? Finns ingen skam, heder och moral längre?
 Empati och förståelse behöver jag ju nästan inte ta upp. Inte bry sig om heller! Dom orden har nog försvunnit ur svenska akademins ordbok.

Håll nu tummen på att min bror klarar sig så han kan kräva ut sin rätt från statsmakten! Det har redan hunnit dö så många, nu är det minst 43 stycken som medverkade i utredningen.  43 x 250.000:- är 1.100000:- som statsmakten sparat in på det! Det är alltså drygt 1 miljon kronor.  Vad kostade det kungliga bröllopet?

lördag 4 juni 2011

Även oönskade barn kan lyckas! - Eartha Kitt

Eartha Kitt var troligen ett oönskat barn. Hon kom till genom en våldtäkt.
Kitt föddes som Eartha Mae Keith på en bomullsplantage i staden North i South Carolina, en liten stad i Orangeburg County nära Columbia. Hennes mor var cherokes och afroamerikan och hennes pappa var tysk och holländsk. Hon påstår att hon kom till genom våldtäkt.

Video - Eartha Kitt - This Is My Life

Eartha Kitt blev 81år gammal.