Sidor

torsdag 11 december 2008

Utredningen - Jag har sällan skådat så mycket felaktigheter, både små och stora!

Jag hade inte tänkt skriva om det här, hade tänkt skita i det helt. Men idag har jag ändrat mig.

Jag gick ju med i den här utredningen som staten håller i "vanvård av barn". Efter många om och men så bestämde jag mig för det. Misstroendet mot myndigheter är ju stor hos mig. Men jag tänkte att inte kan dom väl hålla på att joxa med det här. Det är ju allvarliga grejor.

Så jag var ju på den där intervjun. Trevlig och bra på alla sätt. Allt spelades in på band, en satt och skrev hela samtalet och en intervjuade. Jag lämnade ifrån mig de arkivpapper jag hade tagit ut, de skulle kopieras av.

Det tog ca fjorton dagar, så kom då papperen tillbaka till mig. Plus sammanställningen av det som framkommit under intervjun.

Jag skrev under och skickade tillbaka handlingarna. Jag kanske borde ha lärt mig av gammal erfarenhet att läsa igenom allt innan. Jag gjorde inte det, jag har gjort det idag. Jag skulle inte ha tagit för givet. Jag var trött, psyket hade tagit mycket stryk. Jag orkade inte igenom det en gång till!

Jag har sällan skådat så mycket felaktigheter. Både små och stora. Nu är det ju bara att hoppas att bandet finns kvar.

Jag kan ju konstatera att den som satt och skrev inte kan ha lyssnat. Ingen kan ha lyssnat på bandet efteråt, för då hade de upptäckt felen.

Så är det nu! Och jag skiter i att göra något åt det. Bara att konstatera att det aldrig blir bättre, att dom inte är att lita på! De bryr sig inte!

Länkar:
~Utredningen om vanvård i den sociala barnavården - Sista anmälningsdag för intervju 1 mars 2009~
~Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv~
~FÖRLÅT! sa hon min farmor innan hon dog. Undra varför?~
~STOPP! Hit men inte längre!~