tisdag 7 februari 2012

Ögon som inger förtroende. Det har inte statsminister Fredrik Reinfeldt ! Men spelar det någon roll?

Hörde något svammel idag om att folk tyckte att Fredrik Reinfeldt hade så snälla och förtroendeingivande ögon. Fast det kan jag nog inte hålla med om! Den här sorten har väl jag och fler med mig sett förr. Mig ger dom obehag. Något är inte som det ska vara!

Ögonen är själens spegel.

Förstora bilden och ta en titt in i statsministerns ögon!
Min gamla döda polare hade kallat de här ögonen / blicken för "galen panna ögon"
Om man tycker att folk ska jobba tills dom är 75 år så är man inte snäll. Många som sett fram mot sin pension hinner nog aldrig lyfta den. Många unga får vänta med att gå ut och jobba. Ju längre de får vänta, desto lägre pension. Nä! Jag kan inte tycka det är snällt. Här sitter det en man med hustru och barn och skor sig så mycket de orkar. Själva ska de ha det bra. Undra vad deras pensionsålder blir? Hur mycket lyfter de i pension.
Nu läste jag precis på aftonbladet det jag kunde ana mig till. Helt utan skuldkänslor, helt skamlöst och utan ånger utan att bry sig, utan att blinka så skulle Fredrik Reinfeldt kunna sluta jobba vid 50 år och få 1,7 miljoner kronor första året. För statsministern och för alla övriga ministrar och riksdagsledamöter ligger pensionsåldern på 50 år.

Det är en skillnad på 25 år

TÄNK! Jag förstår inte vad en sådan här person inger för förtroende?
Jag kallar det här för ren ondska!
Tyvärr över två år till innan nästa val. Hur mycket mer hinner alliansen sabba? För inte väljs dom in en gång till?

Tråkig fakta och statistik! 
Under din tid vid makten, Fredrik Reinfeldt, har andelen svenskar som riskerar att hamna i fattigdom ökat från 9,5 till 12 procent i hela befolkningen. Antalet lågutbildade som riskerar fattigdom har fördubblats. Andelen pensionärer som riskerar fattigdom har ökat från 10 till 15,5 procent. Bland utomeuropeiska invandrare är risken 45 procent. Grupp efter grupp är mer utsatt. Är man ung, pensionär, invandrare, lågutbildad, glesbygdsbo, småstadsbo, ensamstående förälder, familj med fler än tre barn, deltidsanställd eller arbetslös - då är risken större i dag än för fem år sedan att man ramlar över gränsen. Kanske kommer du att svara: dessa människor arbetar inte - vi står för en politik där det ska löna sig att arbeta. Men det stämmer inte. Även för gruppen anställda har risken för att hamna i fattigdom ökat under din tid vid makten.

Skrivet av Kajsa Ekis Ekman är journalist och författare

Ps: Jag har ännu inte fått svar på det brev jag skickade barn och äldreministern Maria Larsson angående utbetalningen av skadestånd till de vanvårdade.  Det är väl troligen lite för snabbt tänkt av mig. Det är bara 14 dagar sedan jag skrev. Jag pratade med en person igår som också undrade hur långt det kommit. Men det är ju väldigt tyst om saken!

Jag satt och städade lite i min blogg och hittade ett gammalt inlägg som jag helt glömt bort. Jag skrev det här första gången 2007-09-24 02:50 i min gamla spray blogg, sedan skrev jag det igen i den här bloggen 2008-11-21. Då kan jag väl klistra in det en gång till då. Tredje gången gillt. Lite rätt hade jag nog om hur ett högerstyre skulle bli för Sverige.
Alliansen vinner valet på falska löften, något är riktigt galet.

Hade lite svårt att sova. Något är ju riktigt galet? Kan ju bara se till det jag vet och känner till, finns säkert mer som är uppåt väggarna tokigt. Jag förstår inte riktigt vad som händer i Sverige? Alliansen vinner valet på falska löften, det lät så bra och alliansen hade säkert räknat ut detta. Många unga människor lät sig luras. Jag vet inte ännu att de infriat något av sina löften, det jag däremot vet är att de brutit de flesta, helt respektlös flinar de sina väljare i ansiktet när de gör detta. Några punkter jag tycker är märkligt?

Större tillgång till alkohol.
Tobak och snus prisökning.
Försvaret ska nedrustas.
Sjuka och pensionärer ska ut på jobb.
A-kassan höjs - Facket slås ut.
Priserna på kollektivtrafiken höjs ( det enda sätt de fattiga tar sig fram på ?
De höjer sina egna löner samtidigt som de kör sina väljare ner i skiten.
Handikappade får mindre hjälp.
Skolorna urholkas med mindre och outbildad personal.
De har väl gjort en del andra höjningar också som drabbar vanligt folk hårt, gräver ett stor hål i deras plånbok.
500.000 nya invandrare ska komma till Sverige ?

Följden blir ytterligare sämre sjukvård, färre jobb och då självklart sämre löner. Ju färre jobb, ju sämre löner, desto mer våld "rån och misshandel", mindre med bostäder, folk kommer att slås ut ur systemet, bli bostadslösa till följd av arbetslöshet "ytterligare fler hemlösa".

Barn och unga hamnar i misär och elände.

Jag undrar i mitt stilla sinne hur det här går ihop? Det gör det inte! När jag tittar på helheten av det jag skrivit?! Och det känns inte riktigt okey det här. Jag har funderat på vad det är för människor egentligen som är våra politiker och som styr landet?! Och det måste man väl få?
Jag har funderat under dagen på om det verkligen är okey att nedrusta försvaret, och jag tror inte det är någon bra idé! Om man tittar på de 13 punkter jag skrivit så är det inte alls bra det. Då är verkligen Sverige "moder Svea" satt ur spel. Liksom pricken över i:et !
Kan inte förstå? Känns inte alls bra i natt - Urholkningen av Sverige.
Riktigt så här illa trodde jag nog inte det skulle bli, har inte brytt mig så mycket. Men nu är det så tydligt det de gör så ingen kan missa det. De tänker skinna oss in på bara kroppen och göra livet till ett helvete för oss, det finns ju dom som redan har små helveten, hur går det för dom? Och då undrar man ju varför och vad de ska vinna med det? Vad är det de räknat ut? 

Det här är ju patetiskt hela skiten. Spelar det någon roll egentligen? Ja! jag menar nu vilket parti som sitter vid makten. Oavsett så skor dom sig. Det kan väl ingen ha missat vid det här laget. Och det måste väl alla ha förstått att det är förmånerna som hägrar och inte jobbet.  

Utlandsjobben är bäst, det är vad de flesta politiker vill ha! Inte vill dom vara kvar i lila Sverige. Det är väl inget kul! 

Oavsett vilka som sitter vid makten så är det detta som gäller. Haja läget!
Från 1 juli 2011 har statsråden 115 000 kronor i månaden, och statsministern 144 000 kronor i månaden om de fyllt 50 år vid sin avgång.
 Det är en ­inkomstgaranti som löper i ett år och som man måste ansöka om att få.

För att ha rätt till statsrådspension måste en ­minister ha suttit sex år, ­eller haft motsvarande ­anställning under perioden.
 Då är pensionen 85 procent av full statsrådspension.
För full pension krävs tolv år i regeringen.
Ministern måste också ha fyllt 50 när han eller hon lämnar regeringen för att kunna få pension. Pensionen samordnas med andra inkomster.
Statsrådspensionen räknas fram procentuellt beroende på lönen 65 procent av pensionsunderlaget, upp till 20 inkomstbasbelopp. På det som överstiger får man 32,5 procent upp till 30 inkomstbasbelopp. Årets inkomstbasbelopp är 54 600 kronor.
Ex-ministrar kan tjäna upp till 62 000 kronor i månaden utan att pensionen minskas.
Riksdagsledamöter som suttit i minst tolv år kan om de fyllt 50 år få 37 600 ­kronor i månaden fram till 65-årsdagen.
Inkomstgarantin samordnas med andra inkomster.

Källor: Regeringskansliet och Statens tjänstepensionsverk, SPV.


Nästa val blir blankt för mig. Jag ska ta mig till vallokalen och lägga in en helt vit och oskriven lapp. Det blir mitt deltagande. Soffan blir det inte, då skänker jag bort min röst till det partiet som leder i valet. Så har jag hört i alla fall. Och jag skänker verkligen inte bort min röst till någon av dessa bedragare. Då var det nog om detta spektakel. Fy fasiken för tidningarna egentligen! Vad dom manipulerar hit och dit!? Sjukt! Inte läsvärt egentligen.

Stjärnglans på Rosenbad.

Kostnad för skattebetalarna 3 miljoner kronor
Ett toppmöte där det inte fattas några formella beslut alls. Stats- och premiärministrarna från de nordiska länderna, baltstaterna och Storbritannien ska under två dagar diskutera gemensamma samhällsutmaningar. Mötet började med mingel och en middag hemma hos Fredrik Reinfeldt och fortsätter i morgon med workshops och diskussioner på Fotografiska Museet.

Fredrik Reinfeldt fick i går hård kritik för sitt uttalande om att vi i framtiden måste arbeta länge om vi vill behålla den ekonomiska standard vi förväntar oss.
”Har missförstått”
– De som blev argast har nog missförstått vad jag sa, jag har inte talat om en höjd pensionsålder, jag har talat om morötter för de som kan och vill arbeta längre upp i åren.

Hur är det egentligen med sanningen. Vem ljuger och vem talar sant.
Morötter? Det ger man väl kaniner och harar?

copyright Marco

Då kan de gå i pension

Fredrik Reinfeldt, 46 – KAN SLUTA NÄSTA VAL
Måste vinna nästa val för att ha rätt till statsrådspension eftersom pensionen bara gäller från året man fyller 50.

Carl Bildt, 62 – KAN SLUTA I ÅR
Har varit statsråd i sammanlagt 8,5 år.

Beatrice Ask, 55 – KAN SLUTA I ÅR
Har varit statsråd i sammanlagt 8,5 år.

Eskil Erlandsson, 55 – KAN SLUTA NÄSTA ÅR
Har varit statsråd i 5,5 år.

Göran Hägglund, 53 – KAN SLUTA NÄSTA ÅR
Har varit statsråd i 5,5 år.

Lena Adelsohn Liljeroth, 56 – KAN SLUTA NÄSTA ÅR
Har varit statsråd i 5,5 år.

Ewa Björling, 50 – KAN SLUTA NÄSTA ÅR
Har varit statsråd i 5,5 år.

Jan Björklund, 49 – KAN SLUTA NÄSTA ÅR
Har varit statsråd i 5,5 år.

Maria Larsson, 56 – KAN SLUTA NÄSTA ÅR
Har varit statsråd i 5,5 år.


Undra om Larsson hinner sluta innan skadeståndet till de vanvårdade har betalats ut. Jag tror det! 

Fråga om ATP :-)) 

Video - Herr Larsson kan inte sova

Inga kommentarer:

Allas lika värde

Jämlikhet

JAG och mina BARN är lika mycket värda som DIG och dina BARN.

JAG älskar mina BARN lika mycket som DU älskar dina BARN.

VÅRA BARN behöver och älskar sin mor och far lika mycket som ERA BARN behöver och älskar sin mor och far.

ALLA är lika mycket värda oberoende av ålder, kön, social status, nationalitet, religion, dåre som direktör, rik som fattig.

VARJE människa är unik i sig själv och ska behandlas med respekt för den han eller hon är. VARJE människa har en värdefull uppgift att göra i livet.Svenskt myndighetsväsen ? - Korrumperat eller bara ett stort skämt?

Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv och det blir tydligen aldrig bättre!?

Det måste jag väl ändå haka med på och till fullo hålla med om. Finns något mer att tillägga? Den som läst min blogg kan kanske hålla med. Det känns som en upprättelse bara det att få läsa något sådant i en tidning.

Peter Althin och Anton Strand: Skyll inte på systemfel i socialtjänsten – det är personalen som är problemet

Det riktas stark kritik mot socialtjänstens utredningskompetens och orsaken sägs vara systemfel. Men problemen inom socialtjänsten ligger på individnivå, bland socialarbetare och deras chefer.

Om man inte längre kan lägga fullt engagemang och ge positiv energi till människor som har svåra problem ska man byta arbete, skriver Peter Althin och Anton Strand.

I Sverige finns en tendens att skylla problem på systemfel och anonyma kollektiv.

Socialtjänstens utredningar utgör många gånger utgångspunkt för förvaltningsdomstolarnas bedömningar i mål som för individen kan vara livsavgörande.

Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter som inte stämmer överens med socialtjänstens bedömningar utelämnas

LIVSAVGÖRANDE. Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande – den kan exempelvis leda till att man förlorar vårdnaden om sitt barn. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras eller att uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand.

Att arbeta med människor som av någon anledning har problem kräver ett brinnande intresse. Vidare ska man byta arbete om man upplever sig inte längre kunna ge dessa människor ett fullt engagemang och positiv energi.

Detta är grunden och inställningen för oss i vårt arbete och borde också vara det för landets socialarbetare.

Svensk alkoholpolitik?

Måste väl ändå vara ett skämt? Varför sälja något som är mycket skadligt o farligt!?. Precis! Med statens eget godtycke.

Vad har vi då hälsovårdsnämnden till? Dom brukar stoppa allt som är farligt för människan "hälsofarligt".

Alkohol är i allra högsta grad farligt "livsfarligt" och framkallar sjukdomar och elände i olika grad. Alkohol är allergiframkallande, borde inte hälsovårdsnämnden titta lite närmare på det här?

Kom och köp kom och köp!! säger våra politiker.

Vad gör våra politiker när det gått åt helvete för den som lockats till att köpa. Det politikerna gör är ingenting. De kommer med pekpinnen "usch och fy" en alkolist vad trisst!

Sen så skriver dom en massa papper som sen skickas runt, runt! En jäkla massa papper! Troligen kommer papperen bort med tiden och ingen har någon koll - Vad var det som hände egentligen! - ingen orkar bry sig!

- den som lockats in i denna beroende fälla blir straffad på olika sätt. Människor förlorar sina familjer, sina jobb, sina hem, blir satta i stora skulder. Vart tog pengarna vägen som skulle ha gått till det? Jo! till systembolaget och sen till statskassan. Vilka bestämmer över statskassan då? Vilka lyfter lön ur den "Man har gett med ena handen och tagit tillbaka med nästa" "Ingen tillgång, ingen efterfrågan".

Yrke som: Socialsekreterare, Fältassistent, Socialassistent

Yrkesinformation

Arbete:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation.


Att tänka på:

Som socialsekreterare arbetar du med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. Ekonomiska svårigheter, missbruk, arbetslöshet, och problem inom familjen är några faktorer som kan komplicera livet. Med samtal och olika former av stöd försöker du hjälpa din klient att själv finna en lösning. Som socialsekreterare måste du vara intresserad av människor och ha förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Man måste vara intresserad av människor, kunna möta kulturfrågor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation. Arbetet kräver tålamod och man måste vara beredd på att ibland ställas inför besvikelser.

Som socialsekreterare har man tystnadsplikt.

En skrämmande bild av människan!

Som gamar och hyenor. De går ihop i flock, om de vädrar sig till ett ensamt svagt byte. Ett byte i underläge. Sen jagar de gemensamt det försvagade bytet till utmattning, sen sliter de bytet i stycken. Deras syfte är endast att döda, att sko sig själva. Men de är så fega så de går i flock, de är så fega så en hel flock väljer ett svagt ensamt byte.


MILJÖFÖRSTÖRINGEN ! - Människans förstörelse av ett levande konstverk, ett mästerverk "JORDEN"


RISK FÖR NYA KATASTROFER
Småredskatastrofen inträffade 2006 när ett område utanför Munkedal drabbades av ett gigantiskt skred.
Ett flera hundra meter långt och bredd område uppstod när motorvägen delade sig. Så sent som i december 2013 stoppades trafiken på E6:an i Bohuslän när 500 kubikmeter jord gled ner för en slänt och stannade vid vägkanten.
I framtiden ser man en ökad risk för skred i hela Göteborg eftersom staden delvis är byggd på lerjord, även Götaälvdalen ligger i riskzonen.
- Överhuvudtaget lermarker som ligger i sluttande terräng, säger Bo Lind, ställföreträdande generaldirektör vid Statens geotekniska institut.
"Rädda för kvicklera"
- Vi är särskilt rädda för kvicklera som finns ganska mycket i Götaälv och alla delar som varit täckta av det forna ishavet. För den leran har en sådan egenskap att den förlorar sin hållfastighet om den störs.
Bo Lind berättar att kvickleran är fast, men vid ett litet jordskred tappar den sin stabilitet.
- Den blir som filmjölk.
Det är vanligt med skred och ras under perioder då det regnat mycket. Vanligast i regnperioder. Ökad nederbörd ger ökad avrinning i älvarna vilket ökar risken för erosion. Samtidigt ökar vattentrycket i marken.
- Då minskar jordens hållfastighet och du får sämre stabilitet, säger Bo Lind.
Mot detta kan man göra geotekniska åtgärder som att stoppa erosioner med erosionsskydd längs älvkanterna, förstärka marken geotekniskt och i vissa fall flytta eventuella verksamhet därifrån.

Utsatta områden
Områden som är extra utsatta: Hela Götaälvdalen särskilt förbi Lilla Edet och sträckan mellan Nygård och Trollhättan, Rödbo, Nol och Nödinge.
Även andra dalgångar är extra utsatta så som Kvillebäckens dalgång, Viskadalen och Örekilsälven.

SÅ HOTAR KLIMATFÖRÄNDRINGARNA DIN HÄLSA
Som en följd av de kortare vintrarna kommer allt färre att frysa ihjäl eller skada sig vid halkolyckor. Men å andra sidan kan fler komma att dö på grund av värmeböljor. Risken är störst hos äldre över 80 år, hjärt-, kärl- och lungsjuka samt ensamstående med funktionshinder som vistas mycket inomhus i byggnader som lagrar värme och har otillräcklig ventilation.
Under varmare sommar månaderna ökar dessutom risken för matburna sjukdomsutbrott.
Varmare badvatten kan låta som något positivt men det kan även leda till ökade halter av toxinproducerande cyanobakterier, så kallade giftalger. Det kan ge hudirritationer samtidigt som småbarn och husdjur som sväljer vattnet kan få mag- och tarmbesvär och undantagsvis allvarligare förgiftningssymtom.
Kortare och mildare vintrar passar fästingar utomordentligt. Risken för att få fästingburna sjukdomar kommer därför att öka ytterligare samtidigt som risksäsongen förlängs.
Enligt 1177.se är områden runt Vänern, sydöstra Orust, i området Fjällbacka-Grebbestad och runt Göteborg riskområden i dag.

MER REGN HOTAR DRICKSVATTNET.
I Vänern finns det i dag problem med att leda bort vatten, enligt Naturvårdsverket. Forskarna bakom FN:s klimatpanels rapport är överens om att det kommer bli fler skyfall i framtiden. I samband med ökade temperaturer, ökar luftfuktigheten och så avdunstar det mer från havet, berättar Lars Bärring på SMHI.
Enligt SMHI:s prognos kommer årsnederbörden att öka med 10-30 procent vilket kan skapa ännu fler problem i just Vänern. Eftersom mer vatten måste passera genom Göta älv kan det ge ett baksug.
- Det kan göra så att avloppsvattnet kommer in i dricksvattnet, säger Sten Bergström, professor på SMHI.
Detta kan leda till att e-colibakterier i vattnet bli vanligare i framtiden, enligt Läkartidningen. Något som i sin tur skulle kunna ge problem med urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar.

Monsterstormen Sandy.
Vad ruskigt det som hänt i USA. Kanske dax att ställa bilarna och ta tåget istället! Läste idag att om du reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg orsakar du samma mängd utsläpp av växthusgaser som en bilresa på 30 meter. Och inte snacka om flyget, det är ruskigt mycket värre!

Nya isfria arktis kan ge Sverige kallare och gråare somrar.
Arktis smälter rekordsnabbt - Istäcket mindre än på 6 000 år - en tredjedel har försvunnit sedan 1970-talet.
Sommaren i Sverige har varit kall och regnig, men på andra håll har rekordhöga temperaturer uppmätts.
Kallare och gråare
- När isen smälter kan vindarna, som i dag mest går från väst till öst, förändras så att de går mer syd-nord och nord-syd. Mer sydliga vindar över Grönland kan störa det normala vindflödet över Atlanten. Det kan innebära att ni i Skandinavien kan få kallare och gråare somrar, säger Overland till DN

Så mycket varmare har jorden blivit,
den globala uppvärmningen av jorden över 131 år.
– Det är dramatiskt!
– Vi kan minska utsläppstakten och komma till en nivå som är acceptabel. Men vi klarar inte att komma under den tvågradersökning som alla säger. Det är osannolikt. Men övertid kan vi få bukt med det. Vi helt enkelt måste, säger Michael Tjernström

Nu begravs Japan i snö.
Drivor på 3,5 meter gör att landet nu förbereder sig på stora skador.

Think it's cold HERE? Beautiful pictures from around the globe show the whole world is freezing

Gigantiskt företag förstör regnskog
Världens ondaste företag förstör regnskog och tvångsflyttar 40 000. Byggandet av Belo Monte-dammen i hjärtat av Amazonas regnskog, kommer att få stora konsekvenser.
Den gigantiska vattenfallsdammen kommer att lägga 700 kvadratkilometer regnskog under vatten, och driva tre indianstammar på flykt.

20 ton sill flöt i land i Norge.

"Berusade" papegojor faller från luften.

Fåglar föll från himlen.
Fåglarna ska ha varit starar och rödvingade trupialer.

Döda fåglar 2011
I Falköping hittades upp mot hundra döda kajor. Undersökningar visade senare att fåglarna dött av yttre våld.

I Italienska Faenza ramlade 8 000 duvor ner från himlen.

I Beebe, USA, föll flera tusen fåglar döda ner.

I Saint-Augustin-de-Desmaures, Kanada, hittade en bonde 80 döda duvor på sina marker.

Costa Concordia är en "tidsinställd bomb" för miljön, varnar Italiens miljöminister Corrado Clini. Omedelbara åtgärder krävs för att undvika en katastrof.– Fartyget har fulla bränsletankar. Det är en tung diesel som skulle kunna sjunka till sjöbotten. Det skulle vara en katastrof, sade Corrado Clini enligt AFP.I värsta fall skulle bränslet kunna läcka ut i havet och förorena kusten, vilket skulle få konsekvenser för både fågelliv och marint liv.

Pan Flute Armonia Song
Något så otroligt vackert. Nej! Det är inte manipulerat i något program. Det existerar om man orkar kolla efter det, orkar gå ut, titta uppåt, titta neråt. "Guds mästerverk" Undra hur lång tid det tog när han/hon skapade detta mästerverk. Hur gjorde han/hon minsta lilla fina detalj? Går det att återskapa om det skulle bli förstört? Finns någon kopia?


Citat, Ordspråk och annat av vikt

"DU KAN INTE HÄRSKA ÖVER ETT HELT LAND OM DU INTE KAN HÄRSKA ÖVER DITT SAMVETE"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."!

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet."

"Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen "

"Glöm inte bort att nuet är det viktigaste och att nuet skapar. Det förgångna finns bara kvar som det är, man kan lära av historien men inte förändra den."

"LÖGNEN tar bort tryggheten tilliten tron glädjen lyckan! Och krossar hjärtan."

"BRUTNA LÖFTEN, missbrukade förtroenden skapar dåligt samvete och skuld, hos den person som håller på med sånt. Vad som sen händer hos den som fått sina förtroenden missbrukade och löften brutna ser väl ut lite olika beroende på vad det gäller. Men en sak är ju solklar..det drar inte med sig något gott åt något håll."

Orättvisan skapar hat, respektlöshet och våld.

Avundsjukan är grön och gjord av metall, skitnödig och mycket farlig!

"LIVSAVGÖRANDE, Socialtjänstens utredning kan vara livsavgörande.Ur rättssäkerhetssynpunkt är det därför helt oacceptabelt att felaktiga uppgifter presenteras elleratt uppgifter utelämnas, skriver Peter Althin och Anton Strand."

"Att ha värk gör ont, men att inte bli trodd gör ondare"

"Målet är ingenting - vägen dit är allt"

"Det här är första dagen i resten av mitt liv"

"Älskar man inte för mycket, älskar man inte nog"

"Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka"


”Sex är svårt utan kärlek”

"Själar säger aldrig farväl"

"Den goda viljan!"

"Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min
när du gråter"

"– Som hemlös är man helt ensam. Man har ingen familj och inget socialt kontaktnät. De som har det blir inte hemlösa. "

"En lögnare måste ha gott minne"

"Det är med tunnpannkakor som med livet - just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut."

Hunden farligare än vargen!

Politiskt vallöfte:
Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Vid ett vägskäl i livet fick jag ett råd av en ung person - Se problemen som en utmaning eller som ett äventyr, då blir livet mycket roligare och lättare.


De tio budorden.

1. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5. Du ska inte dräpa.
6. Du ska inte begå äktenskapsbrott.
7. Du ska inte stjäla.
8. Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
9. Du ska inte ha begär till din nästas hus.
10. Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

SEX

Visste du att sex kan skruva tillbaka klockan? I en undersökning vid Scotland’s Royal Edinburgh Hospital bad forskaren David Weeks en panel att gissa åldern på 3500 deltagare, som de såg genom ett fönster. Det visade sig att männen och kvinnorna som antogs vara 7-12 år yngre än de var, hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan. Dessutom hade de sex som varade tre gånger längre än de andra deltagarna. Sex kan reducera stress, och förbättra sömnkvaliteten, något som kan ta bort flera år från utseendet. Den enda andra faktoren som hade lika mycket inverkan på deltagarnas ungdomlighet var hur fysiskt aktiva de var i övrigt.

rull meny till kul o bra grejor

Håll Sverige Rent

Nedskräpning är när man med uppsåt eller av oaktsamhet kastar eller lämnar skräp efter sig utomhus, på en plats som allmänheten har tillträde, typiskt längs vägar, på torg och i parker, men även i marina miljöer som hav och sjöar.

Fakta: Så dyr är nedskräpningen

Ringa förseelse: Inga böter
• Cigarettfimp
• Tuggummi
• Bussbiljett
• Kolapapper

Nedskräpningsförseelse: 800 kronor i böter
• Glas- och plastflaskor
• Olika sorters dryckesförpackningar (till exempel öl-
och läskburkar)
• Snabbmatsförpackningar
• Engångsgrillar

Nedskräpning: Böter eller fängelse i upp till ett år
• Förpackningar som innehåller tändvätska, färg eller
andra kemikalier som kan vara miljöfarliga.
• Om du placerar ut större mängder skräp eller skräpar
ner i systematisk omfattning.

(SVT)
Källa: Riksåklagaren

25 januari 2014 kl 23:14 OP-ED | ZULMAY AFZALI

Nej, svenskarna är inte rasister!

Invandrare bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar!

De ger dig ett falskt leende och låtsas att de bryr sig om dig. Men de enda de tycker om och bryr sig om är sig själva. Svenskarna är de värsta rasisterna i världen.” Så lät det i ett samtal som jag hörde mellan fyra asylsökande som väntade på svar på sina asylansökningar på Alstermo asylboende, torsdagen den 10 mars 2011.

När jag bodde på asylboendet mötte jag mycket få svenskar. Jag började tro att det jag hörde var sant och undrade om jag gjort mitt livs största misstag när jag kom till ett så rasistiskt land. Fast när jag ibland träffade svensk personal på boendet var de alltid mycket vänliga. Och varför skulle svenskarna behöva spela trevliga och låtsas att de bryr sig om asylsökande?

Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag hörde bara negativa åsikter om svenskar, aldrig något positivt. I april 2011 fick jag flyktingstatus och skulle nu i praktiken få erfara hur rasistiskt folket i mitt nya land var.

Jag frågade andra som beviljats PUT (permanent uppehållstillstånd) varför svenskarna, om de nu vore så rasistiska, tillåter folk från andra länder att stanna i deras land och bli en del av deras samhälle. De sa: ”Bara för att svenskarna ger oss PUT så innebär det inte att de inte är rasister! De var tvungna att ge oss PUT för att vi hade så bra asylhistorier och för att Sverige inte vill kallas ett rasistiskt land”.

Nu har jag bott tre år i Sverige och har en helt annan bild av svenskar än de flesta asylinvandrare som jag träffar och pratar med har. Sedan ett år har jag ett bra jobb som lärare och försörjer mig själv. Från min första dag i en sfi-klass med svenska lärare, på resor med bussar och tåg, i butiker och på caféer, hos svenska familjer som jag lärt känna – överallt har jag observerat hur svenskar beter sig. Hittills har jag inte en enda gång mött något som kommer i närheten av rasism bland svenskar.

Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare.

Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Zulmay Afzali är före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, flykting i Sverige sedan tre år, lärare och författare. mummelforlaget@comhem.se